9 Mënyra të Thjeshta për të Dalluar një Parfum Autentik nga një i Rremë

©pexels

Ndërsa ka më shumë të ngjarë që të hasni një parfum të rremë gjatë kontrollit me sy të stendave të tregut, shumica e konsumatorëve nuk janë të vetëdijshëm se goditjet shumë të sofistikuara po gjejnë rrugën e tyre për në raftet e dyqaneve të aromave.

Blerja e një parfumi të falsifikuar jo vetëm që mund të ju mashtrojë, por gjithashtu mund të jetë i dëmshëm për shëndetin tuaj. Sidoqoftë, ka disa shenja që do t’ju ndihmojnë të dalloni edhe falsifikimet më të shkëlqyera.

Ne kemi mbledhur së bashku disa nga këshillat më të mira që do t’ju ndihmojnë të zgjidhni aroma 100% autentike.

Kontrolloni mbështjellësin

©imgur

Parfumet autentike zakonisht kanë celofan që është mjaft i trashë dhe paloset pa të meta në mënyrë që të ngjiten fort në kuti. Nga ana tjetër, celofani i mbështjellur në mënyrë jo të duhur, është një shenjë treguese e parfumeve të falsifikuara.

Qepje të patëmetë

©imgur

Nëse mbështjellësi plastik i kutisë së parfumit mbyllet në një mënyrë jo tërheqëse (teza është më shumë se 5 mm e gjerë, është e pabarabartë, ose ka ngjitës të tepërt mbi të), atëherë parfumi nuk është autentik. Mbështjellja e parfumit origjinal ka gjithmonë tegela pa të meta.

Karton

©amazon

Paketimi i vërtetë është bërë nga kartoni me cilësi të lartë dhe është krijuar për të mbrojtur shishen nga dëmtimi. Kjo është arsyeja pse brenda kutisë ekziston një ndërtim i veçantë që mban shishen e parfumit në vend.

Kartoni duhet të jetë i bardhë, jo gri.

Etiketat dhe mbishkrimet (fotoja e kopertinës lart)

 

  • Shikoni rrethin e artë. Shigjeta që tregon djathtas duhet të jetë gjithmonë më e errët se shigjeta që tregon majtas.
  • Kur blini një parfum, mos hezitoni të kontrolloni faqen e internetit të prodhuesit për të parë nëse informacioni i botuar atje përputhet me atë që ofrohet në paketim. Edhe mospërputhja më e vogël është shenjë e falsifikimit.

Projektimi

©ebay

Duke parë nëpër raftet e dyqaneve të aromave, ne mund të shohim parfume që duken në mënyrë të papërshtatshme të ngjashme me pamjen dhe erën e tyre me disa prej parfumeve të stilit të lartë. Ky mashtrim i thjeshtë u lejon prodhuesve të fshehtë të mbrojnë veten nga çështjet gjyqësore. Prandaj mos harroni të inspektoni me kujdes shishen e parfumit para se ta blini.

Ngjyra e parfumit

©ebay

Markat e famshme nuk përdorin shumë ngjyra në produktet e tyre, prandaj ngjyra e parfumit autentik zakonisht është e zbehtë. Ngjyra e habitshme ‘kimike’ e një lëngu është shenja e një parfumi të rremë.

Kapaku i shishes

©imgur

Kapaku i një parfumi origjinal duhet të jetë krejtësisht simetrik (natyrisht nëse nuk është krijuar ndryshe në krijimin origjinal).

Numër serie

©imgur
  • Numri serial duhet të tregohet në pjesën e poshtme të shishes (dhe jo të ngjitet!).
  • Numri serial në shishe duhet të përputhet me numrin në fund të kutisë. Duhet të shtypet në bazën e kutisë ose të shtypet me bojë.

Shishe

©imgur

Një parfum autentik do të ketë një shishe me cilësi të lartë me një sipërfaqe të lëmuar dhe të hollë. Shishja e një parfumi të rremë është pak e ashpër dhe e konturuar.

Nga paketimi te kapaku i shishes, çdo detaj i një parfumi origjinal është menduar. Sidoqoftë, nëse inspektoni plotësisht një parfum të rremë, do të gjeni shumë papërsosmëri.