Cila Ndarje e Flokëve ju Përshtatet më Mirë Sipas Formës së Fytyrës Tuaj

© Featureflash / Depositphotos.com, © CHRIS DELMAS/AFP/East News

Të bëhesh menjëherë më tërheqëse pa pasur nevojë të paguash shuma të mëdha parash ose të shkosh tek ata që punojnë me bisturi është jo vetëm e mundur por edhe falas. Ose të paktën, pothuajse.

Të gjitha llojet e fytyrës kanë tipare të bukura që meritojnë të theksohen. Kryesorja është gjetja se cilat janë këto dhe tërheqja e vëmendjes ndaj tyre ndërsa balanconi tiparet e tjera. Kjo mund të bëhet thjesht duke ndryshuar ndarjen e flokëve tuaj.

Ne dëshirojmë të ndajmë me ju një udhëzues të shpejtë se si të përdorni ndarjen e flokëve tuaj në avantazhin tuaj, në mënyrë që të nxirrni në pah bukurinë tuaj natyrore – nuk kërkohet asnjë operacion, asnjë produkt kozmetik.

Fytyrë e rrumbullakët

© s_bukley / Depositphotos.com, © s_bukley / Depositphotos.com

Ky lloj fytyre ka afërsisht të njëjtën gjerësi dhe gjatësi. Kjo, në kombinim me faktin se nofulla dhe mjekra janë të rrumbullakosura, është ajo që e bën atë të duket rrethore.

Kjo simetri e bën pjesën e mesme një pamje perfekte për tiparet e buta, rrethore. Por vajzat me fytyrë të rrumbullakët gjithashtu mund të zgjedhin këtë model flokësh si një hile për ta bërë fytyrën e tyre të duket e zgjatur dhe e hollë.

Kjo sepse e bën atë të duket më e hollë. Kështu që, pa pasur nevojë të bëni ndonjë operacion ose diçka të tillë, ju mund të ndryshoni imazhin tuaj. E vetmja gjë që duhet të bëni është të ndryshoni ndarjen e flokëve tuaj.

Fytyrë katrore

© Jean_Nelson / Depositphotos.com, © Jean_Nelson / Depositphotos.com

Gratë që kanë një fytyrë më shumë katrore, me ballin, mollëzat dhe nofullën që kanë një gjerësi të ngjashme, kanë tendencë të kenë tipare të theksuara, këndore. Kjo është veçanërisht e vërtetë kur flitet për nofullën e tyre.

Për ta, një ndarje e mprehtë anësore është një mënyrë e shkëlqyeshme për të zbutur tiparet e tyre, e cila nga ana tjetër do t’i ndihmojë ata të zgjaten dhe të shtojnë proporcionin e fytyrës së tyre në përgjithësi.

Dhe nëse u pëlqejnë balluket, rekomandohet që të ndiqni këtë rregull. Balluket që fshihen nga një pjesë anësore mund t’i bëjnë ato të duken bukur dhe me të vërtetë plotësojnë formën e guximshme dhe intensive të fytyrës.

Fytyrë në formë zemre

© s_bukley / Depositphotos.com, © Jean_Nelson / Depositphotos.com

Vajzat me një fytyrë në formë zemre e dinë që balli i tyre është pjesa më e madhe dhe më e gjerë e fytyrës së tyre, dhe se duke filluar nga balli, fytyra e tyre ngushtohet drejt një mjekre të theksuar. Ashtë një tip fytyre i ëmbël dhe i rafinuar.

Për ta, rekomandohet gjithashtu një ndarje anësore e thellë për t’i dhënë më shumë ekuilibër gjerësive të ndryshme të formës së fytyrës së tyre. Ndihmon gjithashtu për të tërhequr vëmendjen nga balli dhe për të zbutur majën e mjekrës. Rrathët anësore përfshijnë gjithashtu një efekt lajkatues në këto fytyra sepse ato ndihmojnë në krijimin e më shumë ekuilibrit duke fshehur madhësinë e ballit.

Fytyrë në formë dardhe

© Jean_Nelson / Depositphotos.com, © s_bukley / Depositphotos.com

Këto gra janë mbase më me fat në listë. Gjatësia e fytyrës së tyre është më e gjatë se gjerësia e tyre, balli i tyre është pjesa më e gjerë e fytyrës së tyre dhe tiparet e tyre janë të rrumbullakosura.

Këto tipare i japin fytyrës së tyre një sens proporcionaliteti që nuk ka asnjë formë tjetër fytyre. Kjo gjithashtu u lejon atyre të eksperimentojnë pak më shumë me ndarje dhe lloje të ndryshme të modeleve të flokëve pa u shqetësuar shumë për rezultatet. Pjesa qendrore, pjesa anësore, pjesa anësore e thellë, pjesa zigzag, ose çfarëdo që mund të imagjinoni prej këtyre opsioneve do të duket mahnitëse për ju nëse keni një fytyrë në formë dardhe.

Fytyrë e zgjatur

© everett225 / Depositphotos.com, © everett225 / Depositphotos.com

Gratë me një fytyrë të zgjatur shumë shpesh kanë një fytyrë drejtkëndëshe që është shumë më e gjatë se sa e gjerë dhe që ka kënde të mprehta. Ato gjithashtu kanë tendencë të kenë një ballë të madh dhe një mjekër të tërhequr.

Prandaj rekomandohet një pjesë e mesme nëse doni të nxirrni kthesat e fytyrës tuaj. Ju gjithashtu mund të zgjidhni të keni flokë të drejtë pa një vijë, pasi kjo do t’ju ndihmojë të maskoni madhësinë e ballit tuaj dhe të shkurtoni fytyrën tuaj. Ky truk funksionon si një sharm dhe është pothuajse sikur të keni bërë një operacion pa u dashur të kaloni në të gjitha sherrjet.

Fytyrë në formë diamanti

© Featureflash / Depositphotos.com, © CHRIS DELMAS/AFP/East News

Ato mollëza mahnitëse … Gratë me fytyrë në formë diamanti vërtet dinë të duken. Për shkak se ata kanë një ballë më të ngushtë dhe mjekër të vogël, ekziston një truk i dobishëm që mund t’i ndihmojë ata të nxjerrin në pah bukurinë e tyre natyrore edhe më shumë.

Një pjesë anësore plotëson mollëzat tuaja ndërsa rafinon edhe formën e tyre. Shton përpjesëtim në fytyrën tuaj dhe zbut një mjekër të theksuar, nëse e keni.