Cilat Pozicione të Gjumit Janë më të Mirat për Ju si Çift

Fjetja pranë dikujt ka përfitime të jashtëzakonshme për shëndetin tonë, duke filluar nga ulja e stresit e deri te forcimi i sistemit tonë imunitar.

Por psikologët janë gjithashtu të sigurt se pozicionet e gjumit mund të zbulojnë shumë për marrëdhëniet midis partnerëve dhe të tregojnë problemet e pashprehura.

Kështu që është koha për të zbuluar se çfarë nënndërgjegjja jonë po përpiqet të na tregojë dhe të shohim se si reflekton në jetën tonë të përditshme.

Ne besojmë se duhet të shfrytëzojmë çdo shans për të mësuar më shumë rreth vetes dhe ndjenjave tona të vërteta, kështu që ne ju sugjerojmë të shikoni pozicionet e gjumit të këtyre çifteve dhe kuptimin e tyre të fshehur.

Pozicioni lugë

Luga është një pozicion shumë intim dhe ngushëllues që siguron shumë mbështetje emocionale dhe kontakt lëkurë për lëkurë. Partneri i cili vepron si “lugë e madhe” ka të ngjarë të jetë një person shumë mbrojtës dhe dhurues, ndërsa “luga e vogël” me të vërtetë gëzon ndjenjën e kësaj mbrojtje, por mund të ketë nevojë për një ushqim shtesë në një marrëdhënie.

Gjumi në këtë pozicion do të thotë që partnerët mund të mbështeten tek njëri-tjetri dhe se ata kanë arritur të krijojnë një mjedis të sigurt për veten e tyre.

Ky pozicion është i mirë për shëndetin e të dy partnerëve pasi nuk ushtron presion në shpinë dhe ndihmon në lehtësimin e gërhitjes. Sidoqoftë, partnerët duhet t’i kushtojnë vëmendje nyjeve të shpatullave dhe gjurit dhe të sigurohen që ato të mos lëndohen.

Të ndërthurur

Ky është një pozicion jashtëzakonisht sensual që i ngjan një përqafimi të ngushtë. Të gërshetuarit plotësisht gjatë gjumit është e zakonshme midis çifteve të reja, të cilët akoma nuk mund t’i mbajnë duart larg njëri-tjetrit, madje edhe në gjumë. Çiftet që kanë qenë në një lidhje afatgjatë rrallë flenë në këtë mënyrë, por nëse e bëjnë këtë, mund të jetë një shenjë e një pasioni të jashtëzakonshëm ose mund të tregojë pavarësi të një marrëdhënieje.

Pavarësisht se është shumë romantik, ky nuk është pozicioni më i mirë i gjumit për sa i përket shëndetit. Kontakti i ngushtë fizik nuk lë shumë hapësirë ​​për frymëmarrje dhe partnerët mund të vuajnë nga dhimbjet e trupit në mëngjes për shkak të ngurtësisë së nyjeve.

Shpinë për shpinë

Fjetja shpinë për shpinë është një pozicion i qetë që lejon të dy partnerët të gëzojnë lidhjen fizike, por edhe të kenë hapësirën e tyre. Kjo tregon që ekziston një ekuilibër i shëndetshëm midis intimitetit dhe pavarësisë personale në marrëdhënie. Partnerët që zgjedhin këtë pozicion ndjehen rehat me njëri-tjetrin dhe nuk u duhet shumë siguri për dashurinë e tyre, por prapë duan të shprehin ndjenjat.

Meqenëse të dy partnerët flenë në anën e tyre, ky është një pozicion i shëndetshëm për kurrizin. Si një bonus, ata mund të vendosin duart në çdo mënyrë që u pëlqen.

Fytyrë për fytyrë pa u prekur

Ndërsa mungesa e prekjes mund të duket si një shenjë e një problemi, jo gjithmonë ndodh kështu. Fjetja në këtë pozicion mund të tregojë që partnerët dëshirojnë diçka më shumë në marrëdhënie, si vëmendja, intimiteti ose komunikimi, por deri më tani nuk e kanë marrë atë. Kjo nuk ka pse të jetë një gjë e keqe, veçanërisht nëse partnerët janë në gjendje të dëgjojnë njëri-tjetrin dhe të rriten nga ajo përvojë.

Ky pozicion është i rehatshëm për sa i përket shëndetit fizik, por partnerët duhet të bëjnë përpjekje për të parandaluar ndonjë shqetësim psikologjik. Ky pozicion është i përsosur për biseda, të cilat mund të ndihmojnë në rritjen e intimitetit dhe promovimin e një bisede të hapur për ndjenjat dhe nevojat e njëri-tjetrit.

Në kraharor

Çiftet që zgjedhin këtë pozicion kanë aftësi të forta bashkëpunimi dhe e shohin njëri-tjetrin si ekip. Ata i besojnë njëri-tjetrit dhe janë të gatshëm të përballojnë të gjitha problemet e tyre së bashku, por romanca dhe butësia janë akoma të pranishme në marrëdhëniet e tyre. Ky pozicion tregon anën mbrojtëse të njërit prej partnerëve.

Me gjithë prekjen romantike, le ta pranojmë, ky pozicion nuk është shumë i rehatshëm. Partnerët mund të vuajnë nga mpirje ose ngurtësi e gjymtyrëve ose të ndjejnë shumë të nxehtë për shkak të kontaktit të ngushtë, lëkurë me lëkurë.

Në anët e shtratit

Nga njëra anë, ky pozicion mund të tregojë pavarësinë dhe vetë-mjaftueshmërinë e partnerëve. Sidoqoftë, mungesa e prekjes fizike mund të tregojë probleme të caktuara dhe pakënaqësi në marrëdhënie. Nëse partnerët largohen nga njëri-tjetri sapo të futen në shtrat, duke u përpjekur të bien në gjumë shpejt, kjo mund të jetë një shenjë shqetësuese e një konflikti të fshehur të pazgjidhur që po shqetëson të dy partnerët.

Pozicioni i mbyllur i trupit dhe dëshira për të fjetur veçmas tregojnë një nivel të lartë zhgënjimi dhe ankthi. Partnerët po distancohen nga problemi dhe preferojnë ta injorojnë atë, në vend që të flasin për gjërat.

Ylli i detit

Ky pozicion është i rehatshëm për personin që vepron si “yll deti”, por sjell shumë shqetësime për partnerin tjetër. “Ylli i detit” zë tërë hapësirën, duke e lënë partnerin tjetër në buzë të shtratit. Ky pozicion i gjumit mund të tregojë se si ndahen rolet në marrëdhënie: njëri partner vepron me egoizëm, duke marrë të gjithë hapësirën, ndërsa tjetri ka tendencën të kompromentojë dhe të zvogëlojë nevojat e veta.

E njëjta gjë vlen edhe për përfitimet shëndetësore. “Ylli i detit” merr të gjitha bonuset, si lehtësimi i dhimbjes së shpinës dhe zgjimi i mirë dhe i freskët. Partneri tjetër duhet të vendosë më pak hapësirë për gjumë dhe mundësinë më të lartë për të kaluar natën me gërhitje: gjumi në këtë pozicion mund të përkeqësojë simptomat e tij.

Të dy në stomak

Ky pozicion mund të tregojë disa probleme besimi në marrëdhënie. Do të thotë që të dy partnerët po përpiqen ta ndrydhin partnerin tjetër dhe të fshehin ndjenjat e tyre të vërteta. Partnerët mund të luftojnë me zemërimin dhe cenueshmërinë dhe të ndjejnë shumë ankth për të shprehur lirshëm emocionet e tyre.

Nëse vini re se ky pozicion i gjumit shndërrohet në një zakon, është ndoshta koha që të keni një bisedë me partnerin tuaj.

Për më tepër, gjumi në stomak nuk është aspak i dobishëm. Ajo i bën presion të panevojshëm shtyllës kurrizore, veçanërisht në pjesën e poshtme të shpinës, dhe ju detyron të ktheni kokën në anë. Nëse nuk mund të ndaloni së fjeturi në këtë pozicion, vendosni një jastëk nën stomak për të lehtësuar presionin në shpinë.

Përqafim i këmbëve

Përqafimi i këmbëve është një shenjë e butë e një dëshire për lidhje më emocionale. Nëse të dy partnerët e bëjnë atë dhe veprojnë me përgjegjësi, është një shenjë e mirë që tregon pasion dhe dashuri në marrëdhënie. Të dy partnerët e shohin këtë marrëdhënie si një bashkim dhe janë besnikë ndaj njëri-tjetrit.

Por nëse vetëm një partner e bën këtë, mund të jetë koha për të vlerësuar ekuilibrin në marrëdhënie dhe atë që sjell secili partner në tryezë.

Përqafimi i këmbëve ofron një larmi opsionesh për pozicionet e gjumit për të dy partnerët, në mënyrë që ata të dy të mund të bëjnë një gjumë të mirë gjatë natës dhe të gjejnë pozicionin që është më i miri për ta.

Ballë për ballë

Ky pozicion është i ngjashëm me ndërthurjen, por u jep partnerëve më shumë liri. Gjumi në këtë mënyrë tregon që partnerët në përgjithësi janë të lumtur dhe të kënaqur nga marrëdhënia. Ata janë të pajtueshëm dhe jetojnë në harmoni me njëri-tjetrin. Partnerët tregojnë afërsinë e tyre, por mos e mbytni njëri-tjetrin me prekje të vazhdueshme.

Fjetja ballë për ballë mund të jetë ideale për të biseduar natën vonë, por mund të mos funksionojë për të gjitha çiftet sepse shumica e njerëzve nuk do të duan të flenë pranë dikujt që merr frymë në fytyrën e tij gjatë gjithë natës.

Koka mbi shpatull

Ky pozicion është shumë i ngjashëm me gjumin në gjoksin e partnerit tuaj, por ka diçka ndryshe. Kjo tregon se njëri partner vepron si një mbrojtës që është gjithmonë aty për të siguruar mbështetje, ndërsa tjetri mbështetet për ndihmë.

Kjo tregon se një partner është më dominues, por në një mënyrë të shëndetshme dhe partnerët janë të sigurt në ndjenjat e tyre dhe janë plot dashuri.

Gjumi në këtë pozicion ka të meta të ngjashme, si të gjitha pozicionet e tjera ku partnerët janë shumë afër njëri-tjetrit. Ekziston një shans i lartë që partnerët do të zgjohen me dhimbje të trupit për shkak të një pozicioni të pakëndshëm të gjymtyrëve gjatë natës.

“Tetherball”

Tetherball është perfekt për çiftet që pëlqejnë të flenë në pozicione të ndryshme ose lëvizin dhe kthehen shumë gjatë natës, por prapë duan të kenë një kontakt fizik. Për shembull, njëri partner mund të flejë mbi shpinë dhe ta vendos dorën në shpinën e partnerit tjetër ndërsa fle në pozicionin e fetusit. Kjo tregon që partnerët kujdesen për njëri-tjetrin dhe janë të gatshëm për kompromis për të përmbushur nevojat e njëri-tjetrit.

Këta partnerë vazhdimisht dëshirojnë të shprehin dashurinë e tyre për partnerin e tyre, por ata nuk dëshirojnë t’i mbysin me kujdesin dhe vëmendjen e tyre. Ky pozicion siguron një gjumë të mirë për të dy partnerët dhe nuk kërkon shumë rregullim.