Dashuria e Vërtetë ju Gjen Midis Moshës 27 dhe 35 Vjeç, Sipas Shkencës

©4 PM production/shutterstock, ©Roman Samborskyi/shutterstock

Ne të gjithë e dimë se si shkon historia: ju vazhdoni një shkollë, ju zhvendoseni në një radhë takimesh sa jeni të rinj përfshiheni në lidhjen tuaj të parë afatgjatë, por papritur largoheni pas 3 apo ca vitesh.

Dhe çdo herë, ju mendoni, “Po, kjo ishte e fundit”, dhe çdo herë, nuk është kështu.

Për fat të mirë, dashuria me të vërtetë është një lojë me numra dhe matematikanët kuptuan moshën në të cilën ka shumë të ngjarë të takojmë shpirtin tonë binjak.

Ne na u duk kaq tërheqëse kjo degë të shkencës dhe jemi shumë të etur ta ndajmë me ju.

Jeta jonë romantike mund të interpretohet përmes një teorie matematikore.

Dr. Hannah Fry zhvilloi një studim që zbuloi moshën kur njerëzit kanë më shumë gjasa të gjejnë dashurinë e vërtetë. Në hulumtimin e saj, ajo u mbështet në modelet, statistikat dhe algoritmet e bazuara në matematikë, duke përfshirë atë që ajo e quajti “teoria optimale e ndalimit”.

Me pak fjalë, ka një numër njerëzish që ne mund të takohemi potencialisht gjatë jetës sonë, dhe këto marrëdhënie do të ndryshojnë në cilësi. Sipas kësaj teorie, ne mund të parashikojmë se sa partnerë hipotetikë do të kemi para se të gjejmë “një”. Na bën të dimë se kur duhet të ndalojmë së kërkuari dhe t’i përkushtohemi kandidatit më të mirë.

Ne maksimizojmë shanset tona për të gjetur partnerin perfekt pas moshës 27 vjeç.

Matematika na tregon se shanset për të gjetur dashuri të vërtetë me njerëzit që njohim gjatë 37% të parë të jetës tuaj romantike janë shumë të ulëta. Le të themi që ju doni të martoheni para moshës 40 vjeç dhe së pari keni filluar të takoheni në moshën 15 vjeç. Kjo do të thotë që nuk keni gjasa të gjeni fundin tuaj të lumtur me njerëzit me të cilët takoheni nga mosha 15 deri në 27 vjeç.

Midis 27 dhe 35 është një dritare që ju lejon të zgjidhni dikë që është më i mirë për ju sesa të gjithë me të cilët keni dalë më parë. Kjo sepse tani mund të shikoni prapa 37% të kaluara dhe të krahasoni.

Na duhen ato marrëdhëniet e dështuara.

Të gjithë me të cilët dilni para se të bëni 27 vjeç janë pjesë e procesit që do t’ju çojë të gjeni dashurinë tuaj të vërtetë. Përvoja juaj romantike dhe marrëdhëniet e kaluara ju lejojnë të mësoni prej tyre dhe të kuptoni se çfarë prisni nga një partner romantik.

Këto dashuri të para përmirësojnë aftësinë tuaj për të vëzhguar, duke ju ndihmuar të njihni personin që ju përshtatet më shumë. Deri në fund të të njëzetave dhe kur të hyni në të tridhjetat, do të jeni mjaft i pjekur dhe me përvojë dhe do të keni një pritshmëri më realiste për atë që po kërkoni në marrëdhënie.

Ne gjithmonë e bëjmë në mënyrë të nënndërgjegjeshme.

Ju mund ta keni vërejtur që ne e bëjmë këtë gjithsesi, edhe pa i ditur të gjitha gjërat matematikore. Ne i japim vetes pak kohë për të eksperimentuar dhe “luajtur në fushë” kur jemi të rinj. Ne vetëm fillojmë të konsiderojmë seriozisht “materialin martesor” të mundshëm pasi të kemi goditur të njëzetat nga mesi deri në fund.

Teoria e Dr. Fry përplas sjelljen njerëzore me matematikën, por dashuria gjithmonë shkon përtej numrave. Matematika nuk gënjen, por as zemra. Pra, nëse keni gjetur dikë me të cilin mund ta imagjinoni të kaloni pjesën tjetër të jetës tuaj para moshës 27 vjeç, kjo nuk do të thotë që ata nuk janë dashuria juaj e vërtetë. Shkoni për atë që mendoni se është më e mira për ju!

Në cilën moshë keni takuar dashurinë tuaj të vërtetë… Si ndodhi…