Hiqjani Tabletin dhe Jepni Fëmijës një Instrument Muzikor, e Thotë Shkenca

Terapia muzikore ndihmon në rritjen e humorit dhe përshpejton shërimin.

Përveç kësaj, mësimet e muzikës përshpejtojnë rimëkëmbjen e njerëzve që kanë pësuar një goditje në tru dhe gjithashtu mund të përmirësojë perceptimin e informacionit tek fëmijët me disleksi.

Ka gjithashtu dëshmi se trajnimi muzikor që në fëmijëri i mbron njerëzit nga zhvillimi i çmendurisë në të ardhmen.

Ne zbuluam 8 arsye për t’i dhënë një instrument muzikor fëmijës tuaj tani.

Ai rrit koordinimin.

© Depositphotos.com

Ndërsa luan një instrument muzikor, truri përkthen shënimet që sheh në lëvizje dore. Ky shkëmbim ndodh me shpejtësinë e ritmit të melodisë. Ky bashkërendim i leximit të muzikës dhe procesi i riprodhimit të saj shpejton reagimin e trurit dhe përmirëson funksionimin kognitiv.

Përmirëson dëgjimin.

© Depositphotos.com

Mësimi i muzikës ndihmon në izolimin e tingujve individualë. Kjo është arsyeja pse muzikantët kanë një dëgjim kaq të mrekullueshëm. Shkencëtarët madje kanë zbuluar se, për muzikantët, është e lehtë të identifikohen tingujt dhe zërat e veçantë në një mjedis të zhurmshëm.

Lehtëson stresin.

© Depositphotos.com © Depositphotos.com

Dëgjimi i muzikës ndihmon për të tërhequr vëmendjen nga një ditë stresuese. Fakti është se emocionet e përsëritura vënë në fokus një aktivitet pozitiv, i cili ndihmon në reduktimin e stresit. Mund të zvogëlojë presionin e gjakut dhe të lehtësojë pagjumësinë dhe depresionin.

Forcon sistemin e frymëmarrjes.

© Depositphotos.com © Depositphotos.com

Luajtja e një instrumenti frymor dhe këndimi kërkon frymëmarrje të thellë nga diafragma. Ajo mund të forcojë sistemin e frymëmarrjes dhe mushkëritë. Për shembull, duke luajtur harmonikën mund të ndihmojnë edhe në zbutjen e simptomave të sëmundjes pulmonare.

Forcon imunitetin.

© Depositphotos.com © Depositphotos.com

Të mësuarit për të luajtur një instrument muzikor shpesh frymëzon njerëzit për të krijuar muzikën e tyre. Kjo mund të rrisë reagimin imunitar dhe të luftojë viruset në mënyrë më efikase.

Një arsye tjetër mund të jetë një nivel i reduktuar i stresit, sepse shqetësimi streson sistemin imunitar.

Muzika mpreh funksionimin e trurit.

© Depositphotos.com © Depositphotos.com

Luajtja e një instrumenti është një stërvitje e vërtetë për trurin. Muzikantët rrallë kanë probleme me kujtesën. Fakti është se luajtja në muzikë ndihmon për të përmirësuar performancën mendore.

Muzika gjithashtu mund të ngadalësojë përparimin e sëmundjes së Alzheimerit dhe çmendurisë.

Përmirëson aftësitë e leximit.

© Depositphotos.com © Depositphotos.com

Leximi i shënimeve muzikore ndihmon në krijimin e lidhjeve të reja nervore në tru, duke përmirësuar aftësinë për të përpunuar informacionin. Prandaj, do të bëhet më e lehtë për një fëmijë të thithë informacion nga burime të tjera dhe të lexojë.

Rrit rezultatin e IQ.

© Depositphotos.com

Studimet kanë treguar se aktiviteti i trurit rritet pas trajnimit muzikor. Edhe disa javë mësimesh në muzikës mund të rrisin IQ-në.

Gjithashtu përmirëson kujtesën që i ndihmon fëmijët në studimet e tyre. Ekziston një lidhje mes arritjeve akademike dhe mësimeve të muzikës.

© Warner Bros.

A luani një instrument muzikor? Cilin? A mendoni t’u jepni mësime muzike fëmijëve tuaj?