Ja si Duken Pasardhësit Mbretërorë nga Vende të Ndryshme

© kungahuset / instagram © AP/Associated Press/East News

Edhe tani, mbretërit nuk ekzistojnë vetëm në karikaturat e Disney. Ka ende më shumë se 20 familje mbretërore në botë në ditët e sotme, dhe ne mund të pyesim veten si është jeta e tyre.

Ne u bëmë kuriozë se kush janë fëmijët që do të bëhen mbretër dhe mbretëresha një ditë. Sot, ne duam t’ju tregojmë për disa prej tyre.

Princesha Leonor, Spanjë

© Thorton/DDP Images/East News

Princesha Leonor lindi më 31 tetor 2005 dhe tani është 14 vjeç. Ajo është më e madhja nga 2 vajzat e mbretit Felipe, i cili u ngjit në fron në 2014 pas abdikimit të babait të tij. Ajo është e para në radhë dhe do të jetë Mbretëresha e parë e Spanjës që nga viti 1868.

Përveç Spanjishtes, Leonor tashmë flet rrjedhshëm anglisht dhe po mëson mandarinisht, frëngjisht dhe arabisht. Asaj gjithashtu i pëlqen fotografia dhe mban një aparat fotografik sa herë që udhëton.

© Thorton/DDP Images/East News, © Thorton/DDP Images/East News

Princi George, Mbretëria e Bashkuar

© kensingtonroyal / instagram

Princi George është djali më i madh i Princit William dhe është i treti në radhë për fronin Britanik, pas babait të tij, Princit William dhe gjyshit, Princit Charles. Ai ka lindur në 2013 dhe tani është 7 vjeç.

Princesha Estelle, Suedi

© kungahuset / instagram

Princesha Estelle është fëmija më i madh i Princeshës së Kurorës së Suedisë Victoria dhe është e dyta në rradhën e trashëgimisë në fronin Suedez pas nënës së saj. Emri i saj i plotë është Estelle Silvia Ewa Mary. Ajo ka lindur më 23 shkurt 2012 dhe tani është 8 vjeç.

Si një mbretëreshë e ardhshme, princesha viziton koncerte dhe muze për të mësuar më shumë rreth vendit të saj dhe botës. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të kalojë kohë jashtë dhe të luajë me vëllain e saj.

© David Niviere/SIPA/EAST NEWS, © David Niviere/SIPA/EAST NEWS

Princesha Elisabeth, Belgjikë

Princesha e Belgjikës Elisabeth lindi më 25 tetor 2001 dhe tani është 18 vjeç. Ajo është fëmija më i madh i Mbretit, dhe megjithëse ka vëllezër, ajo është e para në radhë dhe është trashëgimtarja e fronit belg, pasi rregullat ndryshuan 10 vjet para lindjes së saj. Nëse ajo ngjitet në fron, ajo do të jetë mbretëresha e parë e Belgjikës.

Elisabeth bën ski, luan tenis dhe praktikon zhytje. Ajo gjithashtu pëlqen muzikën, gatimin, leximin dhe të kalojë kohë me miqtë e saj.

Princesha flet Hollandisht, Frëngjisht, Gjermanisht dhe Anglisht. Ajo përfundoi studimet e saj në UWC Atlantic College në Uells në maj të vitit 2020 dhe po regjistrohet në Akademinë Ushtarake Belge në Bruksel në vjeshtën e vitit 2020. Ajo bën shumë punë vullnetare, duke ndihmuar fëmijët me vështirësi në të mësuar, të moshuarit, të pastrehët dhe njerëzit me të meta.

Princi Christian, Danimarkë

Princi Christian është 15 vjeç. Ai është fëmija më i madh i Princit të Danimarkës Frederik dhe një nip i Mbretëreshës Margrethe II. Pas babait të tij, ai është i dyti në linjën e trashëgimisë në fron. Interesante, që nga shekulli i 16-të, fëmijët e parëlindur të monarkëve danezë janë quajtur ose Kristian ose Frederik.

Princ Zhak, Monako

© VALERY HACHE/AFP/East News

Princi Jacques, emri i plotë i të cilit është Honoré Rainier Grimaldi, lindi më 10 dhjetor 2014 dhe tani është 5 vjeç. Ai ka një motër binjake, princeshën Gabriella, e cila është 2 minuta më e madhe se ai. Sidoqoftë, për shkak të rregullave të trashëgimisë, ai është trashëgimtari i dukshëm i fronit Monegasque.

Princi Moulay Hassan, Marok

© AP/Associated Press/East News

Princi maroken Moulay Hassan, i lindur në 2003, është 17 vjeç. Duke qenë fëmija më i madh i mbretit Mohanned, ai është trashëgimtari i dukshëm i fronit maroken. Këtë vit, princi u diplomua nga shkolla e mesme dhe fitoi diplomën ndërkombëtare në ekonomi dhe shkenca shoqërore. Ai flet rrjedhshëm arabisht, frëngjisht, anglisht dhe spanjisht. Ndryshe nga babai i tij, i cili studion për drejtësi, princi po planifikon të studiojë aviacionin.

Tani, princi po mësohet me detyrat e tij mbretërore, duke bërë vizita mbretërore dhe duke komunikuar me udhëheqësit botërorë, shpesh duke përfaqësuar babanë e tij.

Princesha Catharina-Amalia, Hollandë

Princesha e Mbretërisë së Hollandës Catharina-Amalia është 16 vjeç. Duke qenë më e madhja nga 3 vajzat në familje, ajo është bërë trashëgimtare e dukshme e fronit pasi babai i saj u ngjit në të në 2013. Edhe pse princesha dhe motrat e saj janë mbretërore, ata shkojnë në një shkollë të zakonshme. Princesha flet Hollandisht, Anglisht dhe Spanjisht. Asaj i pëlqen të kalërojë, të luajë hokej, të këndojë dhe të luajë në piano.

Princesha Ingrid Alexandra, Norvegji

© LISE ASERUD/AFP/East News

Princesha Ingrid Alexandra është fëmija më i madh i Princit të Kurorës së Norvegjisë Haakon. E lindur në 2004, ajo tani është 16 vjeç dhe është e dyta për fronin, pas babait të saj. Nëse ajo ngjitet në fron, ajo do të bëhet mbretëresha e dytë e Norvegjisë, pas Mbretëreshës Margaret, e cila ishte monarke në shekullin e 15-të.

Ajo po ndiqte një shkollë fillore të zakonshme, por më vonë u transferua në një shkollë private në gjuhën angleze për të njohur rrjedhshëm anglishten. Princesha është e interesuar në mbrojtjen e mjedisit, i pëlqen skijimi dhe kikboksi. Në vitin 2016, një park skulpturash u hap në emër të saj. Skulpturat janë krijuar nga fëmijë në të gjithë vendin, dhe vetë princesha zgjedh modelet.