Kjo është mënyra se si njerëzit e kuptojnë nëse je e pasur apo jo, sipas studimit

©fizkes/shutterstock

Aksesorët e shtrenjtë të veshjeve nuk janë më treguesit më të mirë të pasurisë, thotë një studim i ri.

Një studim i Byrosë Kombëtare të Kërkimeve Ekonomike të SHBA-së tregon se njerëzit kanë më shumë gjasa të shikojnë telefonin që po përdorni në vend të çantës që po merrni. Ekonomistët e Universitetit të Çikagos, Marianne Bertrand dhe Emir Kamenica analizuan tendencat e distancës kulturore.

Këtu është një listë e produkteve, markave dhe aktiviteteve që renditen lart si një tregues i pasurisë:

Udhëtimet brenda vendit

Me 70.9 për qind, udhëtimi në kontinentin e SHBA-së renditet si treguesi më i lartë i të paturit të ardhura të larta. Sipas studimit, përvojat dhe shërbimet e lidhura me udhëtimet kanë qenë të pranishme në listë që nga viti 1992, por këto kanë arritur një nivel të lartë të të gjitha kohërave në vitin 2016.

Pasaporta

Çuditërisht, studimi gjeti një lidhje të drejtpërdrejtë midis pasaportës dhe pasurisë dhe arsimit. Të anketuarit që i perceptojnë pasaportat si tregues të pasurisë mbështeten nga statistikat. Atlantic raportoi në vitin 2011 se njerëzit me më shumë para udhëtojnë më shpesh.

Bluetooth stereo makinash

Të kesh një makinë me lidhje Bluetooth është e mjaftueshme që njerëzit të supozojnë se je i pasur. Ky faktor shënoi një pikë të lartë prej 70.2 për qind për të anketuarit.

Sediljet e makinës me ngrohje

Një tjetër veçori e makinës që renditet lart janë sediljet e makinave të kontrolluara nga temperatura. Kjo veçori zakonisht shihet në prodhuesit e makinave luksoze si BMW, Mercedes-Benz, Jeep dhe Audi, për të përmendur disa.

iPhoni

Nga të gjithë treguesit e nivelit të lartë të pasurisë, një iPhone është ndoshta më i lehtë për t’u blerë. Pajisja Apple shënoi 69.1 për qind në studim. “Në të gjitha vitet në të dhënat tona, asnjë markë individuale nuk është aq parashikuese për të qenë me të ardhura të larta sa zotërimi i një iPhone të Apple”, thanë studiuesit.

Lloji i detergjent për enëlarëse

Përdorimi i detergjentit për enëlarëse, veçanërisht i markës, është një nga treguesit më të lartë të pasurisë pas një iPhone. Produkti shënoi 69.3 për qind ndërsa marka e njohura arritën në 57.6 për qind.

Pjatalarëse

Nëse kuzhina juaj është e pajisur me një makinë larëse enësh, mund të mjaftojë që dikush të supozojë se jeni i pasur.

Anëtarësimi në Klubin e Fluturuesve të Shpeshtë

Përveç udhëtimeve të rregullta, të qenit pjesë e një programi fluturimesh të shpeshtë ju bën automatikisht më të pasur në sytë e disa njerëzve.

Udhëtimet ndërkombëtare

Çuditërisht, udhëtimet ndërkombëtare u renditën më poshtë si tregues i pasurisë për ata që morën pjesë në hulumtim. Megjithatë, ajo ende arriti të marrë një vlerësim 67.7 me një ndryshim prej 3.2 për qind nga udhëtimet e brendshme.

Blerjet në internet

Thjesht blerjet e thjeshta në internet ju bëjnë të dukeni të pasur, edhe nëse shumë njerëz e bëjnë këtë shpesh.

Bileta avioni nëpërmjet internetit

Blerja e biletës tuaj të avionit përmes internetit është treguar nga të anketuarit si një tregues i pasurisë.

iPad

Produkti i dytë i Apple që hyn në listë është një iPad. Përdorimi i një tableti u rendit si një tregues i pasurisë dhe arsimit në hulumtim. Studiuesit ndanë: “Të dish nëse dikush zotëron një iPad, na lejon të hamendësojmë saktë nëse personi është në çerekun e sipërm apo të poshtëm të të ardhurave 69 për qind të rasteve.”

Telefon Android

Lista e rënduar nga teknologjia përfshin gjithashtu telefonat Android. Sistemi operativ celular renditet në 59.5 përqind që është një ndryshim i madh nga 69.1 përqind i iPhone.

Televizion Samsung

Njerëzit shikojnë gjithashtu markën e televizionit tuaj. Në këtë rast, produktet e Samsung u bënë më shumë përshtypje të anketuarve.