Ky Studim Zbuloi një të Vërtetë për Marrëdhëniet që Fillojnë në Internet

Mund të jeni ju ose miku/mikja juaj që gjeti dashurinë përmes Tinderit, por meqë ⅓ martesave tani fillojnë në internet, lajmi i mëposhtëm ka të ngjarë ta bëjë ndojërën nga ju shumë të lumtur. Studiuesit kanë zbuluar se çiftet që takohen në internet zakonisht shijojnë një jetë më të mirë dashurie.

Ne kemi realizuar një përmbledhje të studimeve që vërtetojnë këtë, në mënyrë që të mund të shkoni përpara dhe të klikoni në atë profil premtues me besim.

Mënyrat konvencionale e takimit me një partner mund të nënkuptojnë më pak kohë së bashku.

© Gypsyon__ / mediadrumworld.com / Media Drum / East News

Nga një buzëqeshje e ngrohtë dhe shtrëngim duarsh në një fotografi profilit dhe një “swipe”, gjërat kanë ndryshuar prej kohësh në botën e takimit. Që kur faqet romantike si Match.com u shfaqën së pari, mënyra se si njerëzit takojnë partnerë të mundshëm dhe fillojnë marrëdhëniet është bërë më e lehtë, më e shpejtë dhe më e qëndrueshme, tregojnë kërkimet.

© EAST NEWS

Një studim, i kryer nga ekonomistët Philipp Hergovich, nga Universiteti i Vjenës, dhe Josué Ortega, studiues në Qendrën për Kërkime Ekonomike Evropiane, treguan se çiftet që u takuan përmes faqeve të internetit dhe aplikacioneve në internet, kanë më shumë të ngjarë të jenë më të suksesshëm kur të martohen, sesa njerëz që e filluan romancën e tyre përmes mënyrave tradicionale, si takimi përmes një shoku, në vendin e punës ose në një bar.

Takimi në internet lehtëson takimin mes njerëzve që duken ndryshe nga ne.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Wendy Hennessey (@ohwendyoh) in data:

Gjetjet jo vetëm që zbulojnë se interneti mund të ketë siguruar më shumë stabilitet në këto marrëdhënie, por edhe më shumë larmi. Të dhënat zbuluan se pas shfaqjes së vendeve të takimit në internet, u rrit numri i martesave interraciale.

Romantikët shpresëdhënës tani kërkojnë interesa të ndërsjella, në vend të pamjeve të ngjashme, diçka që mund të identifikojnë përmes profilit të partnerit të mundshëm. Në këtë mënyrë, interneti i ndihmon ata të lidhen me njerëz që duken ndryshe dhe lehtësojnë diversitetin brenda këtyre çifteve.

Kjo nuk është hera e parë që shkencëtarët kanë arritur në këtë përfundim.

© MEGA / Mega Agency / East News © nick__bateman / Instagram

Këto gjetje mbështeten nga hulumtimet e mëparshme të bëra nga psikologu John T. Cacioppo, nga Universiteti i Agoikagos. Ai shikoi të dhënat dhe jetën e më shumë se 19,000 çifteve të martuara dhe arriti në përfundimin se ata që u takuan përmes një faqe takimesh në internet nuk ishin vetëm më të kënaqur me marrëdhëniet e tyre sesa çiftet që u njohën tradicionalisht, por ishin gjithashtu më pak të prirur për të përfunduar në divorc.

Tani njerëzit po i qasen takimit në internet si një mënyrë për të filluar një histori të vërtetë dashurie.

© TCDSIDE EC044_H / EAST NEWS

Falë zhdukjes së stigmës rreth takimit në internet, më shumë çifte mund të gëzojnë një jetë të qëndrueshme dhe të kënaqshme martesore. 15% e amerikanëve tashmë pranojnë se kanë provuar takime në internet, dhe më shumë se 30% e martesave raportojnë se i fillojnë historinë e tyre të dashurisë përmes një burimi dixhital.

Stereotipet për vërtetësinë e një marrëdhënieje që filloi në internet kanë ardhur duke zbritur ngadalë dhe në mënyrë të qëndrueshme, kështu që mund të jetë çështje kohe para se të gjeni dikë tuaj të posaçëm përmes smartphone-it tuaj.