Meshkujt pa flokë janë më inteligjent dhe të suksesshëm, thotë studimi…

© Charley Gallay / Stringer / Getty Images Entertainment / Getty Images

Për shumë burra mungesa e flokëve mund të jetë një temë e ndjeshme: ata mund të ndjehen sikur i bën ata më pak tërheqës dhe mashkullor. Sidoqoftë, hulumtimi ka treguar se nuk ka asnjë arsye për një qëndrim të tillë vetë-shkatërrues.

Burrat tullacë perceptohen shpesh si më të sigurt, të zgjuar dhe mbizotërues. Ndoshta nuk është një zëvendësim kaq i keq për një kokë plot me flokë!

Ne i inkurajojmë të gjithë të pranojnë veten ashtu siç janë dhe ju do ju vërtetojmë se tiparet fizike jokonvencionale në të vërtetë mund t’ju sjellin përfitime të mëdha.

Djemtë tullacë perceptohen të jenë më dominues në shoqëri.

© eastnews.com

Një studim i kryer nga Profesori Dr Frank Muscarella nga Universiteti Barry tregoi se burrat tullacë perceptohen si më dominues në shoqëri në krahasim me burrat e tjerë.

Studiuesit zbuluan se megjithëse njerëzit i shohin burrat me flokë si më tërheqës fizikisht, meshkujt pa flokë ka më shumë të ngjarë të perceptohen si ata me një status më të lartë shoqëror: njerëzit pretendonin se i shikonin ata si më dominues dhe më të mirë, por nuk ndjenin ndonjë kërcënim në krahasim me burrat me flokë.

Gjatë hulumtimit, Dr Frank Muscarella i kërkoi grupit të hulumtimit të vlerësojë pjesëmarrësit meshkuj në përputhje me 4 kritere: atraktivitetin, agresivitetin, qetësinë dhe pjekurinë.

Disa njerëzve iu treguan fotot e disa burrave që e kishin kokën plot me flokë dhe pjesa tjetër e grupit panë fotografitë e po të njëjtëve burra por me flokët e të hequr plotësisht dixhitalisht.

Rezultatet ishin mjaft të papritura: burrat tullacë u vlerësuan si më të sinqertë, inteligjentë dhe mashkullorë.

Disa studime kanë vërtetuar se këto rezultate janë të sakta.

© eastnews.com

Gjetjet e doktor Frank Muscarella u mbështetën në hulumtimet nga Universiteti i Pensilvania. Psikologu Albert E. Mannes vërtetoi se njerëzit kanë tendencë t’i shohin burrat tullacë si më të fortë, më dominues dhe të suksesshëm.

© eastnews.com

Por meshkujt tullacë nuk perceptohen vetëm si të fortë dhe seksi, ata gjithashtu shihen si të zgjuar. Studiuesit nga Universiteti i Saarland analizuan të dhënat bazuar në sondazhin e opinionit të 20,000 njerëzve.

Rezultatet treguan se burrat tullacë më shpesh perceptohen si më të moshuar, por njerëzit i shohin ata si më të mençur dhe më inteligjent.

Të paturit një kokë me disa zona ku mungojnë flokët dhe disa të tjera me flokë, nuk quhet. 

© eastnews.com

Burrat duhet të jenë plotësisht tullacë në mënyrë që të perceptohen si të tillë. Hulumtimi tregoi se burrat që kishin njolla tullacllëku, përkundrazi, perceptoheshin si të dobët dhe më pak mashkullorë.

Mund të lidhet me faktin se rruajtja e kokës mund të perceptohet si një deklaratë aktive, duke u dhënë të tjerëve një ndjenjë që burri ka situatën nën kontroll dhe nuk ka turp për pamjen e tij. Dhe kjo është tërheqëse!

A jeni dakord me rezultatet e këtij studimi? Apo ndoshta ju mund ta lidhni me përvojën tuaj personale? Ndani mendimet tuaja në koment.