“Na e Bënë Shpirtin të Qajë!”/ Artisti na e tregoi haptazi të vërtetën e botës ku jetojmë!

Artisti Stephan Schmitz jeton në Zvicër dhe krijon ilustrime për revistat më të njohura në botë. Veprat e tij përshkruajnë fusha të ndryshme të jetës për një person modern, nga marrëdhëniet familjare deri tek teknologjia.

Ato nuk janë jashtëzakonisht dramatike, siç ndodh shpesh me veprat artistike të këtij zhanri, por sa më shumë t’i shikoni ato, aq më shumë kuptoni se me sa probleme duhet të hasemi çdo ditë.

Ne kemi zgjedhur veprat më të fuqishme të Stephan Schmitz që do t’ju bëjnë të mendoni më thellë rreth asaj se çka është bota jonë me të vërtetë.

Depresioni

© schmitz_illustration / instagram

“Si e shkatërroi depresioni dasmën time”

© schmitz_illustration / instagram

“A e përcaktojnë gjërat që më përkasin atë që unë jam?”

© schmitz_illustration / instagram

Një jetë e shëndetshme për fëmijët

© schmitz_illustration / instagram

Një jetë pa varësi

© schmitz_illustration / instagram

Loja

© schmitz_illustration / instagram

“Bashkëshorti im na la mua dhe familjen për shoqen time të ngushtë!”

© schmitz_illustration / instagram

Industria farmaceutike

© schmitz_illustration / instagram

Liria

© schmitz_illustration / instagram

“Po e tradhëtoj të dashurin tim me shefin tim.”

© schmitz_illustration / instagram

Shpërlarja e trurit

© schmitz_illustration / instagram

Marrëdhënia baba-bijë dhe dashuria e pakushtëzuar

© schmitz_illustration / instagram

“Martova gruan e gabuar!”

© schmitz_illustration / instagram

Përpiquni t’i pranoni gjërat që nuk mund t’i ndryshoni

© schmitz_illustration / instagram

Një burrë i martuar duke lënë gruan dhe fëmijët

© schmitz_illustration / instagram

Vazhdo përpara

© schmitz_illustration / instagram

Dhuna në familje

© schmitz_illustration / instagram

Frika nga errësira dhe si ta largojmë atë frikë

© schmitz_illustration / instagram

Vetmia dhe rrjetet sociale

© schmitz_illustration / instagram

Cila prej prej veprave të Stephan Schmitz ju pëlqeu më shumë?