Për Aromë, Dekor, dhe Stolisje… 3 Mënyra të Shpejta Si të Thani Portokallet

Përveçse janë shumë të lehta për t’u bërë, fetat e thara të portokallit mund të përdoren për të aromatizuar çajin, për të dekoruar pjata të ndryshme dhe për të bërë stolisje.

Për çfarëdo qëllimi që i dëshironi, ato do t’i shtojnë pak ngjyrë dhe një aromë të këndshme ditës tuaj.

Ne do t’ju tregojmë 3 mënyra për të tharë fetat e portokallit në shtëpi dhe për të surprizuar mysafirët tuaj të ardhshëm.

Në një furrë

Çfarë do t’ju duhet:

 • Një thikë e mprehtë
 • 2 peshqirë çaji ose letër kuzhine
 • Një skarë teli

Udhëzime:

 • Ngrohni furrën në 100ºC. Më pas, pritini portokallet në feta, duke u kujdesur që të mos kenë trashësi më shumë se 1 cm. Nëse dëshironi, përdorni një pirun për t’ju ndihmuar të mbroni gishtat.
 • Vendosni fetat e portokallit midis 2 fletëve të letrës së pjekjes ose peshqirëve të çajit dhe trokisni për të hequr lagështinë e tepërt.
 • Vendosini fetat në një raft teli dhe vendosini në furrë për rreth 2-3 orë. Rrotulloni vazhdimisht fetat që të mos ngjiten në raft. Prisni derisa të jenë më të vogla dhe më të errëta.
 • Pasi fetat të jenë gati i largojmë nga zjarri dhe i lëmë të ftohen.

Në mikrovalë

Çfarë do t’ju duhet:

 • Një thikë e mprehtë
 • Një mbajtëse teli
 • Peshqir letre

Udhëzime:

 • Pritini portokallet në feta 1/2 cm. Më pas, vendosni 5 fletë peshqirë letre në pjatën e mikrovalës dhe vendosini fetat aty, duke u siguruar që ato të mos mbivendosen.
 • Mbulojini fetat me 5 fletë të tjera peshqir letre.
 • Vendoseni pjatën në mikrovalë dhe ngrohni fetat për 7 minuta në vendosjen e shkrirjes. Kur të mbarojë koha, hiqni fetat e portokallit duke përdorur darë, hidhni peshqirin e letrës poshtë dhe vendosini në 5 fletë të reja. Mund të ripërdorni fletët që ishin sipër.
 • Vendoseni pjatën në mikrovalë edhe një herë dhe ngrohni fetat për 5 minuta në shkrirje. Hiqini ato dhe kontrolloni nëse janë të ngjashme me pelte. Nëse nuk janë, vendosini fetat përsëri në mikrovalë dhe ngrohini për intervale 2 minutash derisa të jenë gati.
 • Në fund, vendosini fetat e portokallit veçmas në mbajtësen e telit dhe prisni derisa të duken të forta.

Në një tigan me ajër

Çfarë do t’ju duhet:

 • Një thikë e mprehtë
 • Një raft teli

Udhëzime:

 • Pritini portokallet në feta të holla, duke i hedhur skajet.
 • Vendosini fetat në raftin e skuqjes me ajër dhe gatuajeni për 3 orë.
 • I heqim fetat nga tigani me ajër dhe i lëmë të ftohen.