Pse Ndonjëherë Duhet t’i Fusim Specat Djegës në Çorapet Tona

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Ekspertët besojnë se këmbët janë shumë të lidhura me pjesën tjetër të trupit tuaj, me 72,000 mbaresa nervore në secilën këmbë që korrespondojnë me zona të ndryshme.

Ndërsa plakemi, qarkullimi në këmbët tona nuk është aq i mirë sa dikur dhe mund të na duhet ndihmë për t’i mbajtur komode. Një mënyrë e thjeshtë për ta bërë këtë është duke përdorur piper. Kur hamë spec djegës, ai ngroh tërë trupin tonë, përfshirë këmbët.

Ne dëshirojmë ta ndajmë me ju këtë truk shumë të dobishëm për gjatë netëve të ftohta të dimrit.

Specat djegës mund të ngrohin këmbët tuaja.

© Depositphotos.com

Të gjithë specat përmbajnë një përbërës të quajtur kapsaicinë. Kur hani diçka që përmban këtë përbërës, ajo nxit qarkullimin në trupin tuaj. Gjithashtu, kur ky përbërës bie në kontakt me lëkurën, bën që enët e gjakut të zgjerohen, duke nxitur rrjedhjen shtesë të gjakut dhe duke siguruar ngrohtësi në zonë. Për disa njerëz, ndjesia e ngrohjes mund të ndodhë menjëherë. Për të tjerët, nxehtësia gradualisht rritet me kalimin e kohës.

Ky truk është veçanërisht i efektshëm gjatë të ftohtit ekstrem.

Nëse jetoni në një klimë të ftohtë, kjo hile mund t’ju vijë në ndihmë. Në të vërtetë është treguar se cilësia e gjumit mund të përmirësohet vetëm duke manipuluar temperaturën e këmbëve gjatë gjumit. Nëse keni provuar shumë gjëra për t’ju ndihmuar të mbani këmbët tuaja të ngrohta gjatë dimrit, por asnjëra prej tyre nuk ka funksionuar, kjo mund të jetë e vlefshme për ta provuar.

Mënyra më e lehtë për ta bërë

© Shuttershock.com, © Depositphotos.com

Mënyra më e thjeshtë për të përdorur pluhur djegës për të ngrohur këmbët tuaja është të spërkatni pak në këmbë ose në çorape dhe ta përhapur në mënyrë të barabartë nëpër këmbë dhe gishta. Sidoqoftë, duhet të keni kujdes që të mos përdorni shumë.

Disa rreziqe të mundshme

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Megjithatë, ekzistojnë disa efekte anësore të mundshme. Pluhuri djegës mund të bëjë që çorapet e bardha të bëhen rozë dhe këmbët tuaja të skuqen. Plus, ata do të kenë erë si djegës. Gjithashtu, kini kujdes që të mos përdorni shumë në fillim, ose mund të zbuloni se ju ngroh këmbët më shumë sesa pritej. Rekomandohet të rritet gradualisht derisa të gjeni sasinë e duhur për ju.