Sa Shpesh Duhet t’i Pritni Flokët Për Ruajtur Pamjen e Bukur

©Depositphotos.com

Nëse i prisni flokët shumë shpesh, kjo mund t’ju parandalojë që t’i rritni ato.

Nëse i shkurtoni flokët tuaja shumë rrallë ata mund të kthehen në kashtë. Por sa shpesh është “shpesh” dhe sa e rrallë është “rrallë”? Gjëja më e mirë që mund të bëni është t’i pritni flokët tuaj sipas llojit të tyre.

Për të ruajtur një pamje të shkëlqyeshme, ne zbuluam se sa shpesh duhet të bëni një prerje flokësh në varësi të strukturës së flokëve tuaj.

Flokë me onde ose kaçurrela

©Depositphotos.com

Ky lloj i flokëve në fakt mund të presë edhe pak para se t’i shkurtoni. Kjo sepse edhe kur fillojnë të rriten nuk do të duken shumë ndryshe. Nëse doni t’i lini flokët të rriten, atëherë shkurtojini çdo 6 muaj. Por nëse doni të mbani gjatësinë dhe stilin tuaj, shkurtojini çdo 3 muaj.

Flokë të drejtë ose të valëzuar

©Depositphotos.com

Flokët e hollë, në të shumtën e rasteve, mund të jenë lodhëse për tu mbajtur. Në të vërtetë, ju mund të vazhdoni për javë të tëra duke u dukur mahnitshëm dhe papritmas do të zgjoheni dhe do ta shihni flokë të dëmtuar. Çelësi për të pasur flokë të drejta ose me onde të mirëmbajtura është që shpesh t’i riformoni ato pa i prerë shumë. Për rezultate më të mira, bëni një rregullim një herë në 10 javë ose 3 muaj për të mbajtur flokët tuaj nën kontroll.

Flokë të trashë

©Depositphotos.com

Flokët e trashë janë më “falës” – nuk kanë nevojë për prerje flokësh për një kohë më të gjatë. Sidoqoftë, ndonjëherë mund të ju bëjë të çmendeni me fijet e flokëve të humbur. Pra, nëse keni flokë të trashë mund të bëni një prerje flokësh çdo 6 muaj për të parandaluar humbjen e tyre.

Flokë të hollë

©Depositphotos.com

Flokët më të hollë janë të prirur për këputje të mundshme. Plus që mund ta humbasin stilin e tyre shpejt. Pra, për të mbajtur stilin tuaj dhe për të parandaluar dëmtimin, është më mirë t’i shkurtoni ato çdo 2 muaj.

Flokët e dëmtuar

©Depositphotos.com

Nëse flokët tuaj janë të prirur për t’u ndarë në maja, i drejtoni ose i lyeni rregullisht, është më mirë t’i shkurtoni një herë në 8 javë (6-12 javë). Kjo do të ndihmojë flokët tuaj të qëndrojnë më të shëndetshëm.

Prerjet e shpeshta të flokëve do të ndihmojnë në parandalimin e këputjes dhe tharjes së tepërt. Kjo nuk do të thotë që ju duhet t’i shkurtoni shumë çdo herë, zbukurimet delikate do të bëjnë punë.