Si Duhet ti Përdorni Tapat e Veshëve pa Dëmtuar Veten

Kur ju duhet të përqendroheni ose thjesht të qëndroni në heshtje, tapat e veshit mund të jenë zgjedhja juaj më e mirë.

Por për t’i bërë më efikasë këta ndihmës të vegjël, duhet të dini se si t’i përdorni ato në mënyrë korrekte.

Ne dëshirojmë t’ju tregojmë se si të shmangni gabimet kur përdorni tapa veshësh.

Si të përdorni tapa veshësh të butë

1. Para se të përdorni tapa veshësh, lani duart tërësisht dhe thajini me një peshqir.

2. Shtrydhni tapat e veshit midis gishtave dhe rrotullojini përpara dhe mbrapa derisa të marrin formën e një salsiçeje të hollë.
Rrotulloni tapat e veshit për t’i bërë ato më të holla për së gjati, mos i rrotulloni në një top.

3. Qëndroni para pasqyrës dhe tërhiqni pjesën e sipërme të veshit lart dhe mbrapa me njërën dorë paksa.

4. Fusni ngadalë dhe me kujdes tapën e veshit në kanalin e veshit pa e shtyrë ose futur shumë në vesh.

5. Mbajeni me gisht skajin e jashtëm të tapës së parë të veshit për pak në mënyrë që të zgjerohet brenda dhe të mbushë kanalin e veshit.

6. Përsëriteni procesin për veshin tjetër.

7. Sigurohuni që t’i keni futur siç duhet tapat e veshit. Për ta bërë këtë, vendosni pëllëmbët mbi veshët tuaj dhe dëgjoni. Nëse kjo i bën tingujt më të mbytur, tapat e veshit nuk funksionojnë siç pritej. Ju duhet t’i përsërisni të gjitha hapat përsëri dhe nëse kjo nuk ju ndihmon, përdorni tapa të ndryshme veshi.

Ju lutemi vini re se nëse tapat e veshit përshtaten siç duhet, ato nuk duhet të dalin shumë nga veshi dhe duhet të jenë pothuajse të padukshme për këdo që ju shikon nga përpara.

Nëse shihni se tapat e veshit janë shumë të mëdha për veshët tuaj, mund t’i këputni skajet që dalin nga veshët me gërshërë ose me një thikë të mprehtë.

Si të vendosni tapa veshësh

Tapat e veshit prej dylli dhe silikoni përshtaten lehtësisht me formën e çdo veshi, kështu që mund t’i gjeni më të rehatshme se kapakët me shkumë.

1. Përpara përdorimit të tapave, lani duart tërësisht dhe thajini me një peshqir.

2. Hiqni një tapë veshi nga paketimi dhe hiqni me kujdes leshin e pambukut përreth duke e rrotulluar topin midis gishtërinjve.

3. Vendoseni topin e dyllit në pëllëmbën tuaj dhe ngroheni derisa materiali të bëhet më i lakueshëm.

4. Formoni tapat e veshit në kone të vogla dhe futini butësisht në veshët tuaj.

5. Zbutni pjesën e jashtme të tapave të dyllit për t’u siguruar që ato të mbyllin veshët tuaj.

Ju lutemi vini re se nuk duhet të vendosni tapa veshësh shumë larg në veshët tuaj. Ata vetëm duhet t’i mbyllin fort.

Për të hequr një tapë veshi, shtypeni lehtë pas veshit dhe më pas hiqeni atë.

Si të vendosni tapa veshësh të dredhura

Tapat e veshit të tilla janë bërë nga materiale më të dendura dhe më të forta, si goma. Forma e tyre është projektuar në përputhje me formën e kanalit të veshit, mjafton të zgjidhni madhësinë e duhur.

1. Përpara përdorimit të këtyre tapave, sigurohuni që të lexoni udhëzimet në paketim. Forma të ndryshme të tapave të veshit mund të kërkojnë teknika paksa të ndryshme të futjes.

2. Kapeni kokën me njërën dorë dhe tërhiqeni veshin me kujdes.

3. Fusni tapën e veshit në kanalin e veshit me një lëvizje të butë lëkundëse. Bëjeni derisa të mbyllni kanalin e veshit.
Kini kujdes të mos i vendosni tapat e veshit shumë larg për të shmangur dëmtimin e veshit tuaj.