Si duhet ta zgjidhni fondatinën për të krijuar çehre të përsosur

Fondatina është një produkt kozmetik popullor që përdoret për të barazuar lëkurën dhe për të krijuar një çehre të përsosur.

Por zgjedhja e një ngjyre ndonjëherë mund të rezultojë mjaft sfiduese, pasi ka shumë nuanca për të zgjedhur dhe mund të jetë dërrmuese. Është e rëndësishme të zgjidhni nuancën e duhur sepse, nëse jo, mund të prishë të gjithë pamjen tuaj të grimit.

Ne kemi mbledhur disa këshilla të thjeshta që mund të ndiqni për të gjetur përputhjen e përsosur të nuancës së fondatinës.

Identifikoni nëntonin tuaj.

Çdo ton lëkure ka një nënton, dhe fondatina juaj duhet të përputhet me të. Toni i lëkurës suaj është se sa e lehtë ose e errët është lëkura juaj dhe mund të ndryshojë në varësi të stinës. Por nëntonimi është ngjyra nën sipërfaqen e lëkurës dhe mund të jetë neutrale, e ngrohtë ose e ftohtë. Për të identifikuar nëntonin tuaj, thjesht kontrolloni ngjyrën e venave tuaja nën ndriçimin natyral.

  • Venat blu ose vjollcë – nënton të ftohtë
  • Venat blu ose jeshile – nënton neutral
  • Venat jeshile ose ulliri – nënton të ngrohtë

Provojeni atë nën ndriçime të ndryshme.

Ndriçime të ndryshme mund të ndikojnë në pamjen e fondatinës suaj. Për të ditur me të vërtetë se si duket produkti në lëkurën tuaj, mos e provoni vetëm në një banjë ose nën ndriçimin e brendshëm. Për më tepër, synoni të provoni fondatinën tuaj edhe në ndriçimin natyror, në mënyrë që të kuptoni se si do të duket kur jeni jashtë.

Konsideroni përfundimin e fondatinës.

Përfundimi i fondatinës është gjithashtu i rëndësishëm. Megjithëse bazamentet me mbulim të plotë funksionojnë më së miri për të mbuluar papërsosmëritë, ato gjithashtu mund të jenë më të vështira për t’u ngjyrosur. Pra, nëse nuk jeni të sigurt se çfarë nuance të zgjidhni, provoni në vend të saj një bazë me mbulim të plotë, pasi lejon një diferencë më të madhe gabimi.

Kërkoni mostra përpara se të blini.

Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë nuance të zgjidhni dhe dëshironi të provoni plotësisht një produkt përpara se ta blini, provoni të kërkoni mostra. Është normale të ngatërrohesh kur ka një ton ngjyrash për të zgjedhur, dhe për shkak të kësaj, shumë shitës me pakicë kozmetikë do t’ju ofrojnë mostra që t’i provoni përpara se të blini.

Shikoni nuancat në fytyrën tuaj.

Një tjetër këshillë e dobishme për të gjetur përputhjen perfekte të nuancave është të vizatoni 3 ngjyra në nofullën tuaj. Nuancat e fondatinës ndonjëherë mund të duken ndryshe në shishe sesa në lëkurë, kështu që për të shmangur humbjen e parave për një ngjyrë që nuk ju përshtatet, zgjidhni 3 nuanca të veçanta në nofullën tuaj pranë njëra-tjetrës. Dhe mos harroni se ngjyra që zgjidhni duhet të përzihet pa probleme edhe në qafë.