Si të Zgjidhni Makinën që Përputhet me Personalitetin Tuaj

©depositphotos

Psikologjia e ngjyrave sugjeron se ne formojmë preferenca për ngjyra të caktuara për shkak të tipareve tona personale ose mungesës së tyre. Pra, duam apo s’duam, qoftë vetura që zotërojmë, qoftë ngjyra që zgjedhim zbulon se kush jemi.

Ne jemi shumë kuriozë për ato që sendet tona të përditshme mund të tregojnë për sekretet e personalitetit tonë. A doni të gjeni diçka befasuese për veten tuaj?

E kuqe

© shutterstock

Një person që zgjedh një veturë të kuqe për veten është zakonisht fleksibël, por gjithashtu mund të jetë klasik. Ata janë dikush që vërtet e shijon jetën dhe ka një gjallëri për të. Tiparet që këto njerëz gjithashtu posedojnë janë:

 • të shoqërueshëm
 • argëtues
 • të rreptë
 • impulsivë
 • ambiciozë
 • mbresëlënës

Gri

© shutterstock

Gri, jo argjendi. Njerëzit që zgjedhin këtë ngjyrë të makinave janë zakonisht të stilit të lartë, preferojnë rehati dhe janë në favor të lëvizjes së ngadaltë dhe të qëndrueshme.

Tiparet e tyre janë:

 • të turpshëm
 • ngushëllues
 • të pa interesuar për statusin
 • të kujdesshëm
 • të lehtë për të bërë kompromis me ta
 • të pjekur

Argjend

© shutterstock

Njerëzit që zgjedhin makina të kësaj ngjyre zakonisht kursehen për blerje dhe nganjëherë punojnë shumë. Një person që e shijon këtë ngjyrë ka një vëmendje për të gjitha gjërat në rritje dhe posedojnë disa tipare më interesante, si:

 • fleksibël
 • inovativë
 • praktikë
 • me shije të mirë
 • të sofistikuar
 • të hijshëm

Blu

© shutterstock

Makinat blu projektojnë një pamje të lehtë dhe miqësore. Njerëzit që zgjedhin këtë ngjyrë janë zakonisht të butë dhe të lehtë për të biseduar me ta. Ata gjithashtu kanë tipare si:

 • dhembshuri
 • optimizëm
 • stablitet
 • introspektivitet
 • ndershmëri
 • qetësi

Kafe / bezhë

© shutterstock

Njerëzit që zgjedhin kafe ose bezhë për makinat e tyre janë më shumë njerëz me një “zë të arsyes”, megjithatë ndonjëherë ata priren të jenë shumë të ndrojtur për të folur. Ata janë gjithashtu:

 • me këmbë në tokë
 • të begatë
 • të sinqerte
 • nuk interesohen për stilin
 • konformist

Jeshile

© shutterstock

Popullariteti i makinave të gjelbërta arriti kulmin në vitet ’90, njerëzit që i zgjedhin ato janë zakonisht të fuqishëm dhe me dëshirë të fortë, me një ndjenjë të mirë të vetvetes. Ata janë gjithashtu:

 • të butë
 • të vetë-mjaftueshëm
 • të durueshëm
 • klasik
 • paqedashës

Ari / verdhë

© shutterstock

Nëse nuk jeni Austin Powers, por keni ende një makinë me ngjyrën e diellit, me siguri keni një motiv “don’t worry, be happy” në jetë. Kjo është ngjyra e optimistëve, të cilët gjithashtu janë:

 • të gezuar
 • të lumtur
 • truri i biznesit
 • imagjinative
 • të mençur
 • kanë një sens të mirë humori

E zezë

© shutterstock

Është jo vetëm një ngjyrë hollimi, por edhe një ngjyrë e njerëzve që preferojnë klasikën pa kohë mbi trendet. Ata gjithashtu posedojnë karakteristika të tjera të karakterit:

 • dinjitozë
 • dashurues të luksozes
 • të sofistikuar
 • gjithnjë në kontroll
 • goditës
 • të fuqishem

E bardhë

© shutterstock

Kjo ngjyrë bashkon stilin e patëmetë dhe një pamje moderne për gjërat pa kohë. Gjithashtu sugjeron që njerëzit që e zgjedhin atë janë:

 • të sinqertë
 • të pastër
 • elegantë
 • përpiqen të jenë të përsosur
 • moderne
 • kanë dëshirë për një jetë më të thjeshtë

Shumëngjyrësh / Ngjyra nuk përmendet

© shutterstock

Nëse e doni makinën tuaj dhe projektoni personalitetin tuaj mbi të – ju jeni me të vërtetë një në një milion. Shikoni pjesën tjetër të tipareve tuaja:

 • një lloj i vetëm
 • i përqëndruar në cilësi
 • i bërë vetë
 • unik
 • me stil
 • i fuqishem