10 Gabime të Përditshme që Askush Nuk na i Korrigjon…  

Ne priremi të aktivizojmë autopilotin kur bëhet fjalë për rutinën tonë të përditshme, duke bërë gjithçka pa e menduar shumë. Kur jemi fëmijë, mësojmë të bëjmë detyra të thjeshta duke kopjuar të rriturit.

Ka vetëm një problem: nuk ka dëshmi pse po i bëjnë ashtu.

Ne vendosem që t’ju ndihmojmë të mësoni rreth gjërave të përditshme që ju i bëni vazhdimisht gabim.

Mbajtja e timonit

© Depositphotos

Është jetësore të njihni mënyrën e duhur të mbajtjes së timonit, pasi mund t’ju shpëtojë nga lëndimet në një aksident me makinë. Vendi më i sigurt për të vendosur duart është në vijën qendrore (si në figurën e mësipërme). Ky pozicion ndalon që airbag-ët të hapen tek duart dhe krahët, duke mbrojtur kështu kokën dhe trupin tuaj.

Kapaku i tualetit

© Depositphotos

Ju gjithmonë duhet ta shtypni shkarkuesin me ulësen e tualetit të ulur nëse nuk dëshironi që mikrobet të fluturojnë në të gjithë banjën dhe sendet e banjës (peshqir, furçë dhëmbësh etj.).

Koha më e mirë për të aplikuar deodorantin

© Depositphotos

Koha më pak efektive për të aplikuar një deodorant është në mëngjes menjëherë pas dushit. Pasi niveli i djersës në mëngjes zakonisht është më i lartë, deodoranti juaj thjesht shpërlahet.

Gjëja më e mirë që mund të bëni është të zbatohet menjëherë përpara se të shkoni në shtrat kur lëkura juaj është më e thatë dhe gjëndrat e djersës nuk janë aq aktive.

Deodoranti zakonisht zgjat 24 orë, që do të thotë se poret tuaja do të mbyllen edhe pasi të bëni dush në mëngjes.

Sirtarët

© Depositphotos

Mënyra më e mirë për të shfrytëzuar hapësirën, për të shmangur rrudhat e bezdisshme dhe për ta pasur më të lehtë të gjeni rrobat është që të rrokullisni ato.

Kollitja

© Depositphotos

Gjithmonë na thuhet të përdorim duart tona për të mbuluar gojën dhe hundën kur ne kollitemi apo teshtijmë, por kjo është krejtësisht e gabuar.

Virusi përhapet me lehtësi përmes prekjes – pasi teshtini ose kolliteni, ju i përdorni duart për të hapur dyert, për të prekur biletat dhe paratë, ose për t’u mbajtur në parmak.

Në vend të kësaj, përdorni bërrylin ose mëngët tuaja për të minimizuar përhapjen e mikrobeve.

Pastrimi i një blenderi

© WikiHow © Depositphotos

Mos e humbni kohën duke e pastruar blenderin tuaj kur ai mund të pastrohet brenda pak sekondave. Thjesht hidhni në të ujë, shtoni detergjentin e larjes së enëve dhe përzierni. Mbaroi!

Pozicioni i fjetjes

Ju mund të gëzoheni duke fjetur në stomak, por kjo tensionon shpinën. Stresi në shpinë mund të shkaktojë dhimbje në shumë pjesë të tjera të trupit dhe të rezultojë në më pak gjumë dhe ndjesi lodhje gjatë ditës.

Fjetja në shpinë është pozicioni i përsosur për mbajtjen e shpinës dhe qafës tuaj të shëndetshme.

Këmbët e tastierës

Kur të mësoni të shkruani, zakonisht ju thuhet që të zgjasni ato këmbë të vogla në pjesën e poshtme të tastierës për të parë më mirë tastet. Pasi të mësoni është më mirë të ndaloni së përdoruri këmbët e tastierës, sepse ato mund të shkaktojnë dhimbje të kyçeve.

Varja e pantallonave

© Depositphotos

Kur ju jeni tashmë i vonuar për punë, gjëja e fundit për të cilën duhet të shqetësoheni është një vijë e krijuar në pantallonat tuaja. Vetëm pritni një tub peshqir letre në gjatësi dhe vendoseni atë rreth varëses. Një stres më pak i të hënës në mëngjes.

Lidhëset e këpucëve

Vendosni lidhëset nëpër vrimat e sipërme (siç tregohet në figurë) për të krijuar diçka që duket si veshë lepuri. Pastaj kryqëzojini dhe tërhiqni. Kjo do të parandalojë që lidhëset tuaja të zgjidhen në momentin më të keq të mundshëm.