10 Gjëra që Njerëzit me Klas Nuk i Bëjnë Kurrë

©Ground Picture/shutterstock

Klasi është një cilësi që shpesh admirohet dhe kërkohet, por mund të jetë e vështirë të përcaktohet.

Shumë njerëz besojnë se të qenit me klas do të thotë të kesh sjellje të mira, të flasësh mirë dhe të dish se si të sillesh në situata sociale

Megjithatë, ka edhe disa gjëra që njerëzit me klas nuk i bëjnë kurrë dhe shmangia e këtyre sjelljeve mund të ndihmojë këdo që të shkëlqejë klas dhe elegancë.

Në këto rreshts, ne do të shqyrtojmë 10 gjëra që njerëzit me klas nuk i bëjnë kurrë dhe pse nuk duhet t’i bëni as ju.

Njerëzit me klas nuk përlyhen në thashetheme

Thashethemet janë thjesht një mjet për të shpërqendruar njerëzit që nuk kanë asgjë më të mirë për të bërë që të mos ndihen xhelozë për ata pak prej nesh që mbeten ende me paksa klas. – Elizabeth Taylor

Ju kurrë nuk do të shihni një person me klas të kënaqet me thashethemet ose të flasë keq për të tjerët. Nuk është thjesht stili i tyre.

Ata e kuptojnë se përhapja e thashethemeve ose të folurit negativisht për dikë tjetër reflekton keq mbi ta dhe mund të shkaktojë dëm të panevojshëm.

Për më tepër:

Ata e kuptojnë se është e padrejtë ndaj njerëzve që përfliten sepse nuk janë aty për të mbrojtur veten.

Në vend të kësaj, njerëzit me klas fokusohen në ngritjen dhe mbështetjen e të tjerëve dhe shmangin përfshirjen në biseda negative ose të dëmshme.

Individët me klas nuk e humbasin kurrë kontrollin e sjelljes së tyre

“Unë kam një filozofi të thjeshtë: Mbush atë që është bosh. Zbrazni atë që është plot. Gërvishni aty ku kruhet.” – Alice Roosevelt Longworth

Njerëzit me klas nuk e lënë kurrë veten të dehen shumë ose të dalin jashtë kontrollit në situata sociale.

Ata e kuptojnë se konsumimi i tepërt i pijes mund të çojë në vendimmarrje të dobët dhe sjellje të papërshtatshme.

Në vend të kësaj, ato e shijojnë pijen në moderim dhe gjithmonë e mbajnë veten nën kontroll.

Kjo i lejon ata të ruajnë qetësinë dhe hirin e tyre edhe në situata sociale.

Individët me klas vishen gjithmonë siç duhet

“Moda është ajo që ju ofrohet katër herë në vit nga dizajnerët. Dhe stili është ajo që ju zgjidhni.” – Lauren Hutton

Njerëzit me klas nuk vishen ose sillen kurrë në një mënyrë që është tepër seksuale ose zbuluese.

Ata e kuptojnë se veshja dhe sjellja e tyre duhet të jenë të përshtatshme për rastin dhe nuk duhet të tërheqin vëmendjen e tepërt ndaj trupit të tyre.

Në vend të kësaj, ata vishen me modesti dhe shije, dhe e mbajnë veten me vetëbesim dhe ekuilibër.

Kjo do të thotë që një person me klas respektohet dhe admirohet për inteligjencën dhe aftësitë e tij, dhe jo vetëm për pamjen e tij.

Njerëzit me klas nuk lejojnë kurrë që agresioni i tyre t’u marrë më të mirën

“Nëse doni të jeni agresiv, jini agresiv në punën tuaj dhe në hobi. Por kurrë mos jini agresiv me njerëzit.” – John D. Rockefeller

Ju kurrë nuk do të shihni një person me klas të bëhet shumë konkurrues ose agresiv në ndërveprimet e tij me të tjerët.

Ata e kuptojnë se përpjekja për të fituar ose dominuar me çdo kusht mund të dëmtojë marrëdhëniet dhe të krijojë konflikte të panevojshme.

Në vend të kësaj, ata u qasen situatave sociale me një ndjenjë bashkëpunimi dhe mirëkuptimi dhe përpiqen të gjejnë zgjidhje të favorshme.

Kjo i lejon ata të ndërtojnë marrëdhënie të forta, pozitive dhe të krijojnë një mjedis më harmonik.

Individët me klas nuk mburren apo krenohen kurrë

“Modestia është arti i butë për të rritur sharmin tuaj duke u hequr se nuk jeni të vetëdijshëm për të.” – Oliver Herford

Mburrja ose vetë-lavdërimi nuk janë stili i një personi me klas.

Ata e kuptojnë se mburrja për arritjet ose zotërimet e tyre mund të duket si e pasigurt dhe arrogante dhe mund t’i bëjë të tjerët të ndihen të pakëndshëm.

Njerëzit me klas i lënë gjithmonë veprimet dhe arritjet e tyre të flasin vetë dhe u japin merita të tjerëve kur është e përshtatshme

Kjo do të thotë se ata janë të përulur dhe të hirshëm dhe përqendrohen në bërjen e punës më të mirë që mund të bëjnë, në vend që të fokusohen në mirënjohjet e jashtme.

Individët me klas ruajnë qetësinë e tyre në të gjitha situatat

“Shenja e një njeriu të madh është ai që di kur t’i lërë mënjanë gjërat e rëndësishme për të përmbushur ato jetësore.” – Brandon Sanderson

Njerëzit me klas janë të njohur për vendosmërinë dhe hirin e tyre, edhe në situata sfiduese.

Ata kurrë nuk i lejojnë emocionet e tyre të marrin më të mirën prej tyre dhe ruajnë gjithmonë qetësinë e tyre.

Kjo do të thotë që ata kurrë nuk shpërthejnë në zemërim ose zhgënjim dhe nuk i lënë kurrë emocionet e tyre të turbullojnë gjykimin e tyre.

Në vend të kësaj, ata mbeten të qetë, të përmbajtur dhe të butë, pa marrë parasysh se çfarë u hap jeta.

Njerëzit me klas nuk flasin kurrë keq për të tjerët

“Vetëm njerëzit me zemër të madhe mund të jenë miq të vërtetë. I keqi dhe frikacaku nuk mund ta dinë kurrë se çfarë do të thotë miqësi e vërtetë.” – Charles Kingsley

Njerëzit me klas nuk flasin kurrë keq për të tjerët pas shpine.

Ata e kuptojnë se është e padrejtë dhe thellësisht e gabuar të kritikosh dikë kur ai nuk është i pranishëm për të mbrojtur veten.

Në vend që të bëjnë thashetheme ose të përhapin thashetheme, ata tregojnë respekt për të tjerët dhe fokusohen në biseda pozitive dhe frymëzuese.

Ata gjithashtu shmangin diskutimin e informacioneve të ndjeshme ose personale për të tjerët, madje edhe me miqtë e tyre më të ngushtë dhe anëtarët e familjes.

Ky nivel i lartë i maturisë dhe respektit për të tjerët është një tjetër karakteristikë e një individi me të vërtetë klas.

Kjo tregon se ata kanë vlera të forta morale dhe se i trajtojnë të tjerët me dashamirësi dhe konsideratë.

Individët me klas gjithmonë tregojnë respekt për të tjerët

“Komplimenti më i madh që më është bërë ndonjëherë ishte kur njëri më pyeti se çfarë mendoja dhe mori parasysh përgjigjen time.” – Henry David Thoreau

Ju kurrë nuk do të shihni një person me klas të bëjë dikë tjetër të ndihet i pakëndshëm ose i pa respektuar.

Ata e kuptojnë rëndësinë e trajtimit të të tjerëve me dashamirësi dhe konsideratë dhe gjithmonë përpiqen të krijojnë një mjedis pozitiv dhe mikpritës për ata që i rrethojnë.

Kjo do të thotë se ata shmangin komentet ose shakatë e papërshtatshme dhe kurrë nuk përfshihen në sjellje që mund t’i bëjnë të tjerët të ndihen të pakëndshëm ose të turpëruar.

Ata gjithashtu shmangin dominimin e bisedave ose monopolizimin e kohës së të tjerëve dhe dëgjojnë gjithmonë me vëmendje atë që të tjerët kanë për të thënë.

Duke treguar respekt për të tjerët dhe duke qenë të ndërgjegjshëm për ndjenjat e tyre, individët me klas krijojnë një ndjenjë të komunitetit dhe lidhjes me ata përreth tyre.

Individët me klas nuk përfshihen kurrë në aktivitete pa shije ose ofenduese

“Gjithmonë kam ndjerë se veprimet e njerëzve janë interpretuesit më të mirë të mendimeve të tyre.” – John Locke

Njerëzit me klas nuk kënaqen kurrë me aktivitete që janë pa shije ose ofenduese.

Ata kanë një ndjenjë të fortë të asaj që është e përshtatshme dhe çfarë jo, dhe ata gjithmonë përpiqen të sillen në një mënyrë të respektueshme dhe dinjitoze.

Kjo do të thotë që ata shmangin përfshirjen në aktivitete që mund të shihen si vulgare ose të papërshtatshme, të tilla si tregimi i shakave të pista ose bërja e komenteve fyese.

Njerëzit me klas i vënë gjithmonë të tjerët në plan të parë

“Është atëherë kur jeni duke vepruar me vetëmohim, që jeni në kulmin guximin tuaj.” – Veronica Roth

Njerëzit me klas nuk i vendosin kurrë dëshirat apo nevojat e tyre mbi ato të të tjerëve.

Ata janë vetëmohues dhe të vëmendshëm dhe gjithmonë përpiqen t’i vënë nevojat e të tjerëve para të tyres.

Kjo do të thotë se ata janë të gatshëm të sakrifikojnë kohën dhe rehatinë e tyre për të ndihmuar të tjerët dhe janë gjithmonë në kërkim të mënyrave për t’i dhënë një dorë ndihmë.

Ata gjithashtu shmangin të qenit egoistë ose lakmitarë dhe kurrë nuk marrin më shumë se sa pjesa e tyre e drejtë e burimeve ose mundësive.

Duke vënë nevojat e të tjerëve në radhë të parë, individët me klas demonstrojnë nivelin e tyre të lartë të ndjeshmërisë dhe përkushtimin e tyre për të qenë një forcë pozitive në botë.

Duaje veten fillimisht dhe çdo gjë tjetër shkon në vend

Mund të tingëllojë mendjemadhësi ose narcisiste të përqendrohesh së pari në dashurinë për veten. Por nuk është.

Çështja nuk është të besosh se je më i mirë se të tjerët ose të pranosh gjëra rreth vetes që vërtet duhet t’i ndryshosh.

Ka të bëjë me zhvillimin e një marrëdhënieje të shëndetshme dhe edukative me… ty!

Të duash veten ka të bëjë me përkushtimin ndaj asaj që je, të kuptosh shumë nuanca të ndryshme të identitetit tënd dhe t’i tregosh vetes një nivel kujdesi dhe intimiteti që zakonisht e rezervojmë për njerëzit e tjerë.

Fatkeqësisht, ne nuk jemi mësuar se si ta duam veten që në moshë të re. Dhe ne përfundojmë duke u kujdesur për atë që të tjerët mendojnë për ne në vend që të fokusohemi në atë që na nevojitet në një nivel më themelor.