12 Këshilla Pozimi në Plazh që ju Nxjerrin Yll në Çdo Rrjet Social

Në botën moderne, nuk quhet se keni qenë me pushime nëse nuk e keni mbushur kryefaqen me fotot tuaja më të bukura.

Sidoqoftë, edhe pse mund të kemi mijëra foto në telefonat tanë, vetëm disa prej tyre na duken të mira. Tani është koha për të kuptuar se si të dukeni mirë në fotot e verës për të marrë sa më shumë pëlqime në Instagram.

Ne kemi përgatitur disa këshilla të thjeshta se si të pozoni në mënyrë që të keni plot fotografi të bukura pas pushimeve.

1.

Kur jeni duke bërë një foto me njëkomerdare , mos e vendosni para vetes në foto – ky objekt i madh e shkurton trupin vizualisht në gjysmë. Në vend të kësaj, vendoseni në anë – kjo do t’ju ndihmojë të fshehni disa pjesë të trupit dhe ta bëni belin të duket më i hollë.

2.

Kur pozoni pranë një pishine, shmangni linjat e drejta. Mos harroni, se vendosja e këmbëve së bashku është një ide e keqe. Është më mirë të ngrini këmbën që është më tej nga kamera. Gjithashtu, mos harroni të harkoni shpinën. Në këtë mënyrë, beli juaj do të duket më i hollë.

3.

Kur dikush po ju bën një fotografi të tërë trupit shmangni pozicionin e “ushtarit”. Kur jeni duke qëndruar drejt, përballë kamerës, trupi humbet kthesat e tij të bukura dhe duket i sheshtë.

Nëse qëndroni gjysëm të kthyera, trupi juaj duket më femëror. Ju mund të prekni flokët tuaj ose të mbështeteni në diçka për t’i mbajtur duart tuaja të zëna.

4.

Mos harroni të përdorni aksesorë shtesë. Ju mund të korrigjoni çdo problem të formës së trupit në këtë mënyrë dhe të përqendroni vëmendjen në pjesë të caktuara të trupit.

Për shembull, nëse keni pak bark, lidhni një pareo rreth belit tuaj. Kjo do t’ju bëjë të dukeni më të holla. Mos harroni gjithashtu se nëse jeni duke veshur një pareo duhet të përballeni me kamerën, përndryshe të pasmet tuaja do të duken të sheshta.

5.

Nëse doni të bëni një foto të shtrirë në një shezlong, mos u përballni me kamerën, ky kënd deformon trupin. Kjo e bën pjesën e sipërme të duket shumë e ngathët, dhe këmbët duken shumë të shkurtra.

Është më mirë ta ktheni shezlongun në mënyrë që këmbët tuaja të jenë në pjesën e përparme gjë që do t’i bëjë ato të duken më të gjata. Mos harroni të harkoni shpinën, duke prekur vetëm sipërfaqen e karriges me kokë, të pasme dhe shpatulla. Përkulni gjurin e këmbës më afër kamerës.

6.

Mos pozoni gjysëm të shtrirë – rrudha jo tërheqëse mund të shfaqen në bark, bel dhe krahë. Në mënyrë që trupi juaj të duket i tonifikuar, përdorni këtë mashtrim të vogël: shtrihuni në shpinë dhe shtrini trupin sikur të jeni duke bërë tërheqje.

7.

Gjithmonë kujdesuni për posturën tuaj, sepse një shpinë i shtrembër mund të prishë edhe pozën më të mirë. Në mënyrë që të nënvizoni feminitetin e trupit tuaj dhe kthesat e tij të bukura, qëndroni në majë të gishtërinjëve tuaj.

Të pasmet tuaja do të duken më të tonifikuara dhe këmbët tuaja do të duken më të formësuara.

8.

Kur jeni duke pozuar ulur, sigurohuni që gjunjët tuaj të mos përballen direkt me aparatin – ata do të shfaqen më masive nga sa janë në të vërtetë. Është më mirë të uleni anash dhe të ngrini pak këmbët, për t’i bërë ijet të duken më të tonifikuara.

9.

Nëse muskujt tuaj të barkut nuk janë perfektë, ky truk do t’ju ndihmojë gjithmoni t’i fshihni ato. Zhytuni në ujë deri në bel, i cili do të nxjerrë në pah ndarjen tuaj të bukur në vend të zonave tuaja me probleme.

Gjithashtu, sigurohuni që qafa juaj të jetë sa më e gjatë dhe që kurrë të mos e vendosni mjekrën mbi shpatull: fytyra juaj do të shfaqet më e madhe dhe qafa juaj më e vogël dhe më e trashë.

10.

 

Kur dikush po merr në foto portretin tuaj, sigurohuni që ata të mos jenë duke qëndruar në një nivel sipër jush. Në këtë mënyrë, ju mund të dukeni sikur jeni ofenduar dhe qafa juaj gjithashtu do të zhduket.

Kërkojini fotografit të ulet dhe të bëjë fotografinë, në mënyrë që ata të jenë në të njëjtin nivel me ju. Kthejeni fytyrën drejt kamerës dhe ngrini pak shpatullat. Ju do të theksoni qafën tuaj të gjatë, të hollë dhe kockat elegante të qafës.

11.

Në kopertinat e revistave, vajzat me flokë të lagura gjithmonë duken seksi. Por kjo kryesisht falë Photoshop-it dhe fotografisë profesionale. Në realitet, flokët e lagur duken me vaj dhe veshët tuaj mund të duken me majë.

Pra, bëni fotografi vetëm kur flokët tuaj janë të lagësht dhe jo shumë të thatë – kjo do t’u japë atyre më shumë vëllim.

12.

Në mënyrë që të dukeni shkëlqyeshëm në foto, duhet të mbani mend rregullat e asimetrisë. Për shembull, përkulni këmbën dhe krahun e kundërt. Linjat asimetrike e bëjnë fotografinë më të gjallë dhe të natyrshme, dhe nëse qëndroni përballë përpara, trupi juaj do të duket më i madh.

Çfarë trukesh përdorni për t’u dukur bukur në foto? Ndajini ato me ne në seksionin e komenteve më poshtë!