13 Gjëra që Njerëzit e Fortë e të Pavarur i Bëjnë Gjithmonë, Por Kurrë Nuk Flasin Për to

©Charlie Firth/unsplash

Nga natyra, njerëzit nuk janë krijuar për të qenë krijesa të pavarura.

Ne jemi kafshë sociale që mbështetemi në lidhjet sociale, rrjetet dhe komunitetet rreth nesh për të qenë vetvetja jonë më e mirë.

Dhe ne jemi mësuar që në moshë të re rëndësinë e miqve dhe familjes dhe ndihmën që marrim prej tyre.

Por disa njerëz kanë lindur vetëm për të qenë të pavarur.

Ata nuk kanë të njëjtën dëshirë apo nevojë për të kërkuar vëmendje dhe vërtetim nga ata që i rrethojnë, dhe janë më se të lumtur të jetojnë jetën e tyre sipas kushteve të tyre.

Nëse mendoni se mund të jeni një person i pavarur, atëherë këtu janë 13 shenja që mund të shikoni për ta konfirmuar atë:

Të tjerët ju thonë se keni shije interesante

Shijet tuaja përshkruhen nga të tjerët si interesante, ndonjëherë edhe eklektike. Dhe kush mund t’i fajësojë ata?

Ju nuk keni frikë të pranoni atë që ju pëlqen vërtet. Në vend që të shkoni për opsionin popullor, ju pëlqeni eksperimentimin.

Nuk keni frikë të zbuloni se çfarë ju pëlqen vërtet kur bëhet fjalë për median, ushqimin dhe përvojat.

Ideja për të kaluar një ditë vetëm duke parë kinema të panjohura ose për të vizituar një vend që nuk e keni parë kurrë më parë është shumë emocionuese.

Nuk ju shqetëson vërtet nëse nuk keni me kë të ndani hobet tuaja.

Në fund të fundit, ju i shijoni ato gjëra ashtu siç janë, jo sepse keni një komunitet ose njerëz me të cilët mund t’i shijoni ato.

Ju nuk keni frikë të kërkoni ndihmë

Ju keni një marrëdhënie mjaft të shëndetshme me dështimet dhe mangësitë.

Sa herë që jeni përballur me një pengesë në jetën tuaj, instinkti juaj ishte t’i drejtoheni dikujt që ishte më i informuar për t’ju dhënë këshilla ose ndihmë.

Ju nuk keni frikë t’u afroheni të tjerëve sepse jeni të sigurt në pikat tuaja të forta dhe të dobëta; boshllëqet e vogla në aftësitë dhe njohuritë tuaja nuk ndihen si pikë kundër jush – vetëm më shumë rrugë për eksplorim.

Ju jeni personi që shkon tek njerëzit

Për disa arsye, ju jeni thjesht personi tek i cili njerëzit mund të mbështeten.

Ju jeni përgjegjës në grupet e miqve tuaj; ju jeni personi i besuar me llogaritë e mëdha në punë; ju jeni ai tek i cili njerëzit shkojnë kur është koha për të rregulluar problemet dhe për të kërkuar zgjidhje.

Njerëzit tërhiqen drejt jush sepse e dinë se jeni të besueshëm dhe të qëndrueshëm. Njerëzit e dinë se mund t’ju besojnë për t’i bërë gjërat.

Të qenit e besueshme dhe e qëndrueshme  janë atribute të shkëlqyera për të pasur.

Jeni të rehatshme në lëkurën tuaj

Ju nuk e ndjeni nevojën për të ndryshuar pamjen tuaj sa herë që stinët vijnë e shkojnë dhe modat dhe tendencat më të fundit dalin në treg.

Edhe pse të gjithë të tjerët rreth jush janë duke ndryshojnë flokët, stilet dhe madje edhe stërvitjet më të fundit, ju jeni më se të lumtur që jeni vetvetja.

Pse? Sepse ju e doni veten dhe e doni pamjen dhe trupin tuaj.

Ju nuk keni nevojë për asgjë të fundit për t’u ndjerë mirë me veten tuaj, sepse tashmë ndiheni mirë me veten tuaj.

Dhe gjërat që ju bëjnë të ndiheni mirë me veten nuk vijnë nga njerëzit e tjerë – ato vijnë nga brenda jush.

Në fakt, ju mund të keni një personalitet vetmitareje të lumtur. Ato e gëzojnë shoqërinë e tyre sepse janë të qetë në lëkurën e tyre.

Nuk keni pasur kurrë një marrëdhënie të keqe

Gjëja më e mirë e të qenit i pavarur është se nuk do të jeni kurrë të ndjeshëm ndaj zgjuarsisë dhe hijeshisë së përdoruesve.

Pyesni veten – a keni pasur ndonjëherë një marrëdhënie të keqe?

Disa njerëz i injorojnë të gjithë flamujt e kuq sepse janë të dëshpëruar për të gjetur dikë që t’i dojë, dhe kjo i fut në kurth në marrëdhënie abuzive dhe toksike.

Por ju nuk e duroni këtë, sepse nuk keni nevojë për asgjë nga partnerët tuaj të mundshëm.

Ndërsa është mirë të jesh në një marrëdhënie dashurie, nuk ke nevojë për një marrëdhënie dashurie për t’u ndjerë si një person i kompletuar, dhe kjo do të thotë se je një mijë herë më selektiv dhe më i kujdesshëm kur zgjedh personin që e quan partnerin tënd.

Pak a shumë keni plane për të ardhmen

Me pavarësinë vjen një ndjenjë e fortë për veten, dhe me një ndjenjë të fortë të vetvetes vjen nevoja për të planifikuar për të ardhmen.

Ju nuk jeni të fiksuar për të jetuar në të tashmen, sepse e dini se planifikimi për të ardhmen është mënyra më e mirë për t’u siguruar që të keni një jetë të lumtur dhe të suksesshme, edhe nëse kjo do të thotë të punoni tani.

Ju jeni në kontroll absolut të jetës tuaj. Ndonëse mund të mos e dini gjithmonë zgjedhjen më të mirë për të bërë, në përgjithësi jeni në rrugën e duhur dhe nuk lejoni që ndikimet e jashtme t’ju devijojnë.

Ju jeni më i lumtur në vetvete

Shumë njerëz harruan (ose nuk e kuptuan kurrë) se çfarë do të thotë të jesh i lumtur vetë.

Kështu që ata dëshirojnë vëmendje të vazhdueshme dhe shoqëri, duke pasur gjithmonë nevojë për dikë tjetër që të jetë aty për ta, deri në atë pikë sa të ndihen të parehatshëm dhe të shqetësuar në vetminë e tyre.

Por ju nuk keni nevojë për asnjë nga këto. Ju mund ta menaxhoni veten mirë, dhe mund të kaloni javë, nëse jo muaj vetëm, pa ndonjë kontakt të vërtetë intim me askënd.

Ju nuk shqetësoheni për përkeqësimin e marrëdhënieve vetëm sepse nuk po i mbani ato çdo ditë.

Ndiheni të sigurt me njerëzit përreth jush.

Nuk e keni problem të thoni jo

Ka disa prej nesh që e kanë jashtëzakonisht të vështirë t’u thonë “jo” njerëzve të tjerë.

Ne nuk duam të zhgënjejmë askënd, dhe edhe nëse kjo na shqetëson, akti i thjeshtë për të kënaqur një person tjetër na bën të ndihemi më mirë sesa të bëjmë diçka për veten tonë.

Pse? Sepse ne jemi të varur nga mendimi i tyre për ne dhe do të bëjmë gjithçka për ta mbrojtur atë.

Por ju nuk keni frikë t’u thoni jo njerëzve, edhe nëse kjo do të thotë të lëndoni ose zhgënjeni ata përreth jush.

Ju keni forcën të thoni jo kur diçka ju shqetëson dhe njerëzit e respektojnë këtë për ju.

Ju nuk e ndjeni nevojën për ta vënë veten në vend të dytë gjatë gjithë kohës dhe as nuk keni nevojë të shpjegoni veten.

Ju planifikoni fundjavë vetëm. Ju pëlqen të shkoni vetëm në takime.

Ju e çoni veten për të ngrënë, shikoni filma, shkoni në plazh, bëni pazar për veten tuaj – të gjitha këto pa shoqërues dhe pa kujdes në botë.

Pse? Sepse ju pëlqen t’i bëni ato gjëra.

Ka disa njerëz që ndihen të turpshëm dhe madje të butë sa herë që duhet të shkojnë vetë në vende, duke pyetur veten nëse njerëzit po i gjykojnë ata për të qenë vetëm dhe për të mos pasur miq.

Por ju nuk ju intereson asgjë nga këto; ideja juaj për një kohë të mirë është të bëni diçka që ju bën të ndiheni të lumtur, me ose pa njerëz të tjerë.

Ju e gjeni veten në role drejtuese

Njerëzit e pavarur kanë tendencën e çuditshme për ta gjetur veten duke plotësuar vazhdimisht rolet e lidershipit, edhe kur ata nuk duan ta bëjnë këtë.

Dhe nuk ka rëndësi se cila mund të jetë situata – mund të jetë një projekt i ri në punë, apo edhe diçka aq e pakuptimtë sa planifikimi i një ngjarjeje në një lojë online.

Sido që të jetë, ju vazhdimisht e gjeni veten duke udhëhequr njerëzit e tjerë dhe ju pëlqen.

Pse?

Sepse njerëzit e pavarur nuk ndalen së menduari se çfarë mund të mendojnë të tjerët.

Ju i merrni vendimet shpejt dhe me lehtësi, sepse mund të mendoni objektivisht dhe pa dramën e shqetësimit për të gjithë të tjerët.

Ju dini si të merrni përgjegjësinë dhe t’i organizoni njerëzit, sepse e dini se çfarë duhet për të përfunduar punën.

Ju nuk i keni borxh askujt

Ju urreni të jeni borxhli ndaj kujtdo që ju rrethon.

Një person i pavarur nuk mund ta durojë idenë që t’u detyrohet njerëzve gjëra, qofshin ato para, favore apo ndonjë gjë tjetër.

Kjo është arsyeja pse ju rrallë kërkoni ndihmë si një person i pavarur.

Ti e di se jo vetëm që do t’ju bëjë moralisht borxhli ndaj një personi tjetër, por gjithashtu do t’ju bëjë të dukeni të dobët dhe të paaftë, kur e dini se kjo është gjëja e fundit që jeni.

Njerëzit ju pandehin gabimisht si të pasjellshme

Njerëzit e pavarur janë, për fat të keq, një pakicë në këtë botë.

Kjo është arsyeja pse tiparet e pavarura mund të jenë të pakëndshme për disa njerëz rreth jush, deri në atë pikë sa mund t’ju gabojnë si të pasjellshëm.

Pra, çfarë mendojnë ata se është “e vrazhdë” nga ana juaj?

Vetëm fakti që mund të mos luani gjithmonë sipas të njëjtave rregulla që vjen natyrshëm për të gjithë të tjerët.

Ju nuk bini në radhë siç bëjnë të gjithë rreth jush. Ju nuk i ndiqni verbërisht njerëzit që e dini se e kanë gabim.

Të njëjtat karakteristika që të bëjnë të fortë dhe të pavarur janë tiparet që të bëjnë të kuptohesh si kërcënues dhe i vrazhdë për ata që nuk e kuptojnë se çfarë do të thotë të jesh i pavarur.

Ju bëni gjithçka që duhet

Në fund të fundit, një nga tiparet më të mira të të qenit një person i pavarur është se ju keni kaluar një jetë duke kuptuar problemet tuaja, duke zgjidhur problemet tuaja dhe duke rregulluar gabimet tuaja.

Ju nuk prisni që dikush tjetër të pastrojë rrëmujën dhe nuk largoheni nga pengesat vetëm sepse nuk mund ta kuptoni herën e parë.

Si një person i pavarur, ju bëni gjithçka që duhet, çdo herë. Ju e shtyni veten deri në kufi për t’i vërtetuar vetes se mund të mbijetoni dhe të lulëzoni në këtë botë vetë, në mënyrë të pavarur.