16 Shprehje në Dukje të Sinqerta por që Janë Vërtetë të Vrazhda

©depositphotos

Kur ndihemi të trishtuar, kemi nevojë për mbështetjen e të dashurve tanë. Por ndonjëherë fjalët mbështetëse vetëm përkeqësojnë ndjenjat negative.

Pozitiviteti toksik na inkurajon të injorojmë emocionet, të zhvlerësojmë problemet dhe të imponojmë optimizëm të paarsyeshëm. Disa fraza mund të duken pozitive, por në fakt, ato provokojnë vetëm emocione negative.

Ne bëmë çmos për të kuptuar se cilat fraza mund të bëhen një zëvendësim i pranueshëm për komentet toksike.

“Ju jeni në telashe.”

Kjo frazë vetëm thekson se sa e pakëndshme është një situatë dhe nuk jep asnjë sens shprese se sa shpejt mund të dilni nga telashet. Herën tjetër do të mendoni dy herë nëse ia vlen të ndani problemet tuaja me këtë person.

Një mënyrë më e mirë për ta thënë këtë do të ishte: “Unë e shoh që ndiheni keq. Ju mund të më telefononi në çdo kohë, unë do të jem gjithmonë i lumtur t’ju dëgjoj. ”

“Je e fortë, do të përballesh me të”.

Zakonisht, ju dëgjoni diçka të tillë kur nuk ndiheni aspak të fortë. Kjo frazë supozohet se ju motivon dhe ju jep forcë por, sipas psikologëve, është e padobishme dhe i kujton një personi se ndihen të pafuqishëm.

Një mënyrë më e mirë për të thënë këtë do të ishte: “Nuk mund ta imagjinoj sa e vështirë është kjo për ty. Si mund të të ndihmoj?”

“Edhe unë e kam kaluar.”

Kur dikush është i pikëlluar, të tjerët mund të mendojnë se e dinë se si ndihet ky person, por kjo nuk ndodh. Të gjithë kanë historinë dhe situatën e tyre unike. Përvoja e dikujt tjetër nuk ju ndihmon të kaloni kohë të vështira.

Një mënyrë më e mirë për tëathënë këtë do të ishte: “Kam përjetuar një situatë të ngjashme pak kohë më parë, por arrita të kthehem në një jetë normale. Rasti juaj është unik, por unë do të jem i lumtur të ndaj përvojën time me ju nëse mendoni se mund t’ju ndihmojë “.

“Koha shëron gjithçka”.

Kjo frazë irriton ata që kanë përjetuar pikëllim të fortë. Përfundimisht, njerëzit mësohen me problemin e tyre ose e zgjidhin atë, por koha nuk i ndihmon shumë. Përballë hidhërimit, shumë njerëz kërkojnë mënyra për të rregulluar problemin e tyre, por ka gjëra që nuk mund të rregullohen.

Çdo situatë është unike, askush nuk mund të thotë me siguri se sa do të zgjasë ndjenja juaj e pikëllimit.

Një mënyrë më e mirë për të thënë këtë do të ishte: “Do të doja që kjo të kishte ndodhur ndryshe”.

“Nuk është fundi i botës”.

Fakti që situata juaj është më e mirë se ajo e fëmijëve të uritur në Afrikë nuk do t’ju bëjë më të lumtur. Dhe kjo nuk do të lehtësojë dhimbjen tuaj. Disa njerëz priren të duan ta thjeshtojnë problemin tuaj (shpesh pa dashje) duke thënë gjëra të parëndësishme, dhe duke ju bërë të ndiheni fajtor për emocionet tuaja negative, të cilat sipas personit që përpiqet t’ju ngushëllojnë, shkaktohen nga arsye të parëndësishme.

Një mënyrë më e mirë për të thënë këtë do të ishte: “A mund të bëj diçka për ta lehtësuar situatën tënde?” Sugjeroni diçka specifike, si p.sh. të shkoni në supermarket ose të merrni fëmijët nga shkolla.

“Mund të ishte edhe më keq.”

Fakti që situata juaj mund të ishte akoma më keq nuk ju ndihmon vërtet. Po, mund të kishte ndodhur në këtë mënyrë, por përmendja e saj zhvlerëson ndjenjat tuaja.

Një mënyrë më e mirë për të thënë këtë do të ishte: “Unë do të jem pranë teje nëse ke nevojë për mua”.

“Unë kurrë nuk e kam pëlqyer atë në të vërtetë.”

Kjo frazë nuk do të ndihmojë në zgjidhjen e situatës dhe do ta bëjë personin tjetër të pyes veten pse nuk ia keni thënë këtë më herët. Gjykimi i burrit për të cilin shoqja juaj ka ndjenja të forta do ta lëndojë edhe më shumë.

Një mënyrë më e mirë për të thënë këtë do të ishte: “Ju meritoni një person që do t’ju vlerësojë dhe patjetër do ta gjeni”.

“Unë dua më të mirën për ty.”

Kjo frazë zakonisht ndiqet nga pushtimi i padëshiruar në hapësirën tuaj personale dhe një këshillë që nuk e keni kërkuar kurrë. Njerëzit toksikë janë zakonisht mjaft këmbëngulës, ndërsa njerëzit e ndrojtur nuk kanë forcë të mjaftueshme për të ndaluar komunikimin me ta.

Një mënyrë më e mirë për ta thënë këtë do të ishte: “Unë nuk e di se çfarë ndieni tani. Unë kurrë nuk kam qenë në këtë situatë, kështu që është e vështirë për mua të kuptoj se çfarë jeni duke kaluar. Por unë dua të të kuptoj më mirë, le të pimë një kafe dhe të flasim. ”

“Unë të thashë.”

Kur një person është në telashe, ata tashmë ndihen keq. Kjo frazë vetëm sa i bën ata të ndihen më keq – shkakton pakënaqësi dhe agresion. Njerëzit që mendojnë se kanë gjithmonë të drejtë nuk do të humbin kurrë një mundësi për të tërhequr vëmendjen ndaj gabimeve të të tjerëve. Fraza mund të perceptohet si: “Unë nuk dua të di detajet, është i gjithi faji yt”.

Një mënyrë më e mirë për të thënë këtë do të ishte: “Unë jam i/e shqetësuar për ty”.

“Duhet të bëhesh e fortë”.

Në realitet, këtij personi thjesht i pëlqen të shohë reagimin tuaj negativ dhe kujdeset vetëm për veten e tyre, jo për ju. Kjo frazë zbulon një egoist. Psikologët pohojnë se kjo thënie ndikon në vetëvlerësimin tuaj dhe prish marrëdhëniet tuaja. Ju nuk keni pse të veproni me vendosmëri dhe të fshehni pasiguritë dhe frikën tuaj.

Një mënyrë më e mirë për të thënë këtë do të ishte: “Më vjen keq që e keni hasur këtë problem.”

“Do të doja të ndihmoja por …”

Ky person thjesht nuk mund t’ju thotë jo, kjo është arsyeja pse ata gjithmonë gjejnë një justifikim për të mos ju ndihmuar. Ndërsa njerëzit e tjerë bëjnë premtime që ata thjesht nuk mund t’i mbajnë.

Një mënyrë më e mirë për të thënë këtë do të ishte: “Më vjen keq që nuk mund t’ju ndihmoj tani”.

“Po te isha ne vendin tend…”

Diçka që është bërë, nuk mund të zhbëhet. Një person tjetër nuk ka qenë në vendin tuaj dhe nuk mund ta dijë saktësisht se si do të kishin vepruar. Ky koment tingëllon si vetë-pohim në kurriz të një tjetri.

Një mënyrë më e mirë për të thënë këtë do të ishte: “Nuk është faji yt, mund t’i ndodhte kujtdo”.

“Ka një arsye për këtë”.

Kjo frazë mund të ndiqet me përpjekjen për të gjetur dikë që duhet fajësuar ose me histori rreth karmës. Një person që thotë këto fjalë beson se gjithmonë ka një arsye për gjithçka, edhe nëse situata është aksidentale.

Një mënyrë më e mirë për të thënë këtë do të ishte: “Do të doja të mund të thosha diçka që do të largojë dhimbjen tuaj, por nuk mendoj se mundem. Por unë jam gjithmonë këtu për t’ju dëgjuar. ”

“Mbase mund të mos duash të më dëgjosh, por gjithsesi do ta them.”

Personi me të cilin po flisni nuk ju jep asnjë zgjedhje, shkel kufijtë tuaj dhe fajëson reagimin tuaj negativ. Ata duan të tregojnë se kanë të drejtë dhe se është faji juaj që i dëgjoni ata dhe përjetoni emocione të pakëndshme.

Një mënyrë më e mirë për ta thënë këtë do të ishte: “Unë jam me ty”.

“Nuk ështe asgjë! Mos u shqetëso! ”

Kjo frazë zhvlerëson ndjenjat tuaja dhe gjithçka që është e rëndësishme për ju. Kjo përpjekje për t’ju mbështetur është e pashpirt dhe e padobishme. Ju do të ndjeni se përvoja dhe ndjenjat tuaja po neglizhohen. Me fjalë të tjera, ndjenjat tuaja nuk janë të rëndësishme, interesante ose thelbësore.

Një mënyrë më e mirë për të thënë këtë do të ishte: “Kur u ndjeva keq, ju më ndihmuat dhe më mbështetët. Tani është radha ime të të mbështes “.