7 Pjesë të Trupit të Cilat po Vazhdoni t’i Lani Gabimisht

© Aksanaku / Shutterstock

Vetëm kërthiza është shtëpia e rreth 2,368 llojeve të baktereve (dhe ndoshta më shumë), por jo të gjithë monitorojnë pastërtinë e saj. Dhe heqja e dyllit të veshit me një shtupë pambuku është në të vërtetë e rrezikshme dhe aspak e nevojshme.

Rezulton se gjatë gjithë kësaj kohe, shumë prej nesh nuk janë kujdesur siç duhet për trupat tanë dhe i kanë bërë më shumë dëm sesa dobi.

Sidomos për lexuesit tanë, ne kemi gjetur rekomandime për higjienën e duhur të pjesëve të ndryshme të trupit. Dhe në fund të artikullit do të gjeni një bonus – si ta trajtoni në mënyrë të sigurt zonën e piercing.

Kërthiza

© Ed Meden / Shutterstock , © Depositphotos.com

Shumica prej nesh zakonisht ose nuk e mbajmë kërthizën tonë të pastër ose e pastrojmë atë gabimisht. Kërthiza duhet të pastrohet një herë në javë në një mënyrë të veçantë.

Merrni një shtupë pambuku, zhyteni në alk ol dhe fshini kërthizën. Përsëriteni procesin derisa shkopi të pastrohet plotësisht. Fshijeni zonën me një shtupë të pastër pambuku për të hequr çdo gjurmë të lëngët. Shmangni përdorimin e locionit të trupit.

Veshët

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Ne mendojmë se nuk ka nevojë të shpjegojmë se është rreptësisht e ndaluar heqja e dyllit të veshit me thonj ose me objekte të theksuara. Në vend të kësaj, hidhni disa pika vaj bebesh ose glicerinë në veshin tuaj për të liruar dyllin e veshit.

Pas 1-2 ditësh, hidhni butësisht ujë të ngrohtë nga një pipetë ose shiringë në veshin tuaj. Anoni kokën anash dhe lëreni lëngun të kullojë. Shpëlajeni veshin me një peshqir dhe përsëritni hapat e mëparshëm nëse është e nevojshme. Ju gjithashtu mund të përdorni një shtupë pambuku për të pastruar pjesën e jashtme të veshit tuaj.

Gjuha

© Alex Mit / Shutterstock

Sipas ekspertëve, pastrimi i gjuhës me një kruajtës të veçantë është mënyra më efektive. Gjuha duhet të pastrohet aq shpesh sa dhëmbët. Vendosni kruajtësin në pjesën e pasme të gjuhës tuaj dhe, duke përdorur presion të lehtë, lëvizni ngadalë drejt pjesës së përparme. Nëse përjetoni një refleks gag, thjesht rregulloni pozicionin e kruajtësit.

Bërrylat

© Aksanaku / Shutterstock , © Depositphotos.com

Për të shmangur akumulimin e qelizave të vdekura që i japin bërrylave një hije të errët, rekomandohet të shtresoni lëkurën 1-2 herë në javë. Për ta bërë këtë, mund të përdorni një pastrim të bërë në shtëpi ose të blerë në një dyqan. Gjëja kryesore është që butësisht ta fërkoni atë në një lëvizje rrethore. Mos i fërkoni shumë bërrylat, pasi kjo vetëm mund të përkeqësojë gjendjen e lëkurës.

Skalpi

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Për shkak të qelizave të vdekura dhe prekjes së tepërt të flokëve, lëkura e kokës është me ndyrë, dhe grumbullon dhjamë. Për ta pastruar, lagni plotësisht flokët para se ta lani me shampo. Pastaj përzieni ujë me shampo dhe aplikojeni në lëkurën e kokës. Nëse përdorni zbutës, vendoseni vetëm në majat e flokëve tuaj.

Fytyra

© Depositphotos.com

Sapunët me shkumë dhe shkumat pastruese thajnë lëkurën tuaj, prandaj është më mirë t’i shmangni ato. Ju rekomandojmë të përdorni një pastrues të butë dhe ujë të vakët. Vendoseni në fytyrë, prisni 60-90 sekonda dhe shpëlajeni me ujë.

Shpina

Kur bëhet fjalë për dush, arritja e shpinës mund të jetë gjëja më e vështirë për të bërë. Filloni duke masazhuar shpinën me një furçë të thatë dhe me doreza të gjata. Më pas lani shpinën me një leckë të gjatë larjeje ose me leckë masazhi.

Bonus: si të trajtojmë lëkurën rreth zonës së piercing

Sipas një prej mjeshtrave të shpimit të trupit, është më mirë të përdorni një tretësirë të kripur për kujdesin e vendit të shpimit. Shtypni një gotë me kripë kundër vendit të piercing. Kompresimi i dritës do të lehtësojë heqjen e papastërtive dhe do të përmirësojë qarkullimin e gjakut.