Pse të Rritësh një Vajzë të Sjellshme është Gabimi për të Cilin Prindërit Pendohen

©Štefan Štefančík /shutterstock

Ka prindër që përpiqen të rritin vajzën e përsosur.

Atë që është e respektueshme,  e sjellshme dhe që merr rolin e “vajzës ideale”, siç e dikton shoqëria. Por stërvitja e saj për të qenë një person i pafajshëm gjatë gjithë jetës së saj mund të funksionojë kundër favorit tuaj dhe të ketë rezultate shkatërruese dhe madje të dëmshme.

Ne besojmë se sjellja e mirë është e domosdoshme në botë dhe se mund të çojë në një rrugë të mirë , por ajo duhet të përdoret me kujdes. Këtu janë 7 arsye pse:

Ndërtimi i marrëdhënieve të qëndrueshme mund të jetë i vështirë për të.

© Indecent Proposal / Paramount Pictures

Të gjithë duan një mik të kujdesshëm. Por nëse një grua është e përqendruar në të qenit një person i pëlqyeshëm për njerëzit, shanset janë që miqtë e saj të përfitojnë nga ajo dhe të vijnë vetëm duke vrapuar drejt saj kur të kenë nevojë për ndihmën e saj. Prandaj, marrëdhëniet bëhen për interes.

Kur bëhet fjalë për marrëdhëniet romantike, ato mund të bëhen të mpira dhe të pakënaqura, ose edhe më keq, abuzive.

Njerëzit mund të mos i besojnë asaj.

Duke qenë shumë vetëmohuese, ajo mund të duket si një njeri të cilit nuk mund t’i besohet. Kjo për shkak se të tjerët mund të mendojnë se ekziston një motiv i fshehur pas mirësisë së saj automatike dhe do të fillojnë ta venë në pikëpyetje atë. Jo vetëm që ajo do të trajtohet me dyshim, por ajo mund të shihet si e dobët pasi është gjithmonë e nënshtruar ndaj të tjerëve dhe se nuk ka zë të vetin.

Ajo nuk do të ketë kohë për veten e saj.

Ekziston një thënie që ju duhet të “ndihmoni veten, para se t’i ndihmoni të tjerët”. Gjëja është se njerëzit e mirë kanë tendencë t’i vënë të tjerët para vetes. Nëse e bëni praktikë të rrisni atë princeshë të vogël të përsosur dhe vetëmohuese, ajo do të bëjë të gjitha përpjekjet e saj në mundimin për t’u shërbyer dhe kënaqur njerëzit e tjerë. Si pasojë, ajo nuk do të jetë e mirë me veten dhe do të harrojë t’i japë vetes kujdesin që meriton, gjë që mund të rezultojë në mundime.

Ajo mund të manipulohet lehtë dhe të vihet në rrezik.

Të qenit tepër e dhembshur dhe e kujdesshme ndaj të gjithëve, mund ta bëjë vajzën tuaj naive dhe të verbër, kur bëhet fjalë për situata të dëmshme dhe përparime të papërshtatshme.

Është gjithashtu një mundësi që njerëzit ta kontrollojnë atë dhe të përfitojnë nga zemra dhe aftësia e saj e mirë për të kënaqur të gjithë. Dëshira e vazhdueshme për të qenë në ndihmë të të tjerëve mund ta rrezikojë abuzimin dhe të mos jetë në gjendje të thotë jo.

Ajo mund të mos shkojë larg në karrierën e saj.

Një vëzhgim tregon se gratë e moshuara kanë tendencë të pendohen për “miliona mundësi të humbura” pa asnjë arsye. Studime të tjera zbulojnë se të qenit tepër e sjellshme mund të “mos jetë aspak mirë” kur bëhet fjalë për biznesin dhe karrierën e një personi.

Për shkak se ajo është një person me zemër jashtëzakonisht të madhe dhe i ndjek nevojat e të tjerëve, ajo nuk do të jetë në gjendje të përqendrohet tek dhe qëllimet e saj të karrierës. Përqendrimi në bërjen e të tjerëve të ketë sukses nuk do ta lejojë atë të arrijë potencialin e saj të plotë dhe të arrijë ëndrrat dhe dëshirat e saj.

Ajo mund të bjerë pre e zakoneve të këqija.

© Byron Solomon / Free Images, © Jacek Dylag / Unsplash

Kënaqësia e njerëzve dhe bërja e tyre e lumtur mund të shndërrohet në një varësi dhe mund të ngadalësojë çdo përpjekje për të qenë i pavarur. Akti i të tjerëve që mund të shërbejnë shumë, mund të çojë në akte të tjera jo të shëndetshme dhe forma të varësisë, si ushqimi i tepërt, shpenzimet e tepërta dhe teprimi, të cilat vazhdimisht do ta kullojnë atë dhe do ta rrezikojnë.

Ajo mund të krijojë probleme të shëndetit mendor.

Akti i vetë-dhënies së vazhdueshme mund të dëshmojë se është shterrues. Ajo mund të fshehë lodhjen dhe trishtimin e saj pas buzëqeshjeve të vogla, sepse gjithmonë po jep por nuk po merr.

Duke mbajtur gjithçka tek vetvetja, ajo mund të jetë viktimë e ankthit, depresionit dhe sjelljeve të tjera, duke bërë që ajo të jetë skllave e pakënaqësisë.

A besoni se ekziston diçka të tillë si të jesh tepër e sjellshme? Ose mbase keni qenë ai fëmijë që u rrit për të qenë e tillë. Cilat çështje dhe vështirësi po përjetoni tani si të rritura?