Si ta Ndihmoni Fëmijën Tuaj t’i Përballojë Refuzimet pa e Humbur Vetbesimin

Si të rritur, e dimë se nuk mund të shmangim refuzimet. Të mëdha apo të vogla, ato janë gjithmonë diku aty dhe ne vetëm duhet t’i pranojmë ato. Por provoni t’ia thuani këtë fëmijës tuaj që sapo dështoi një audicion të orkestrës, një provë të ekipit sportiv, ose nuk u pranua në kolegjin e ëndrrave. Të thyer, të dekurajuar dhe të trishtuar – kjo është se si ndjehen, por ju mund t’i ndihmoni ata dhe t’i mësoni ata si të përballen me refuzimin pa pasur një avari nervore.

Ne duam t’ju ndihmojmë të mbështesni fëmijët tuaj në periudha të vështira, dhe ja çfarë mund të bëni dhe t’u thoni për t’i ngushëlluar ata.

Ndihmoni fëmijën tuaj të qetësojë nervat.

Çfarë duhet të bëni: Të ndihmoni fëmijën tuaj të largojë emocione negative është gjëja e parë që mund të bëni. Disa ekspertë besojnë se drejtimi i mendimeve drejt ndjesive mund të jetë një mënyrë efektive për të qetësuar nervat e fëmijës tuaj të mërzitur.

Mbajtja e një kubi akulli në pëllëmbët e tyre ose duke i bërë ata të bëjnë ushtrime të frymëmarrjes me njërën dorë të vendosur në stomakun e tyre dhe një në gjoksin e tyre mund të ndihmojë.

Kërkojini fëmijës tuaj të marrë frymë thellë me barku, derisa të qetësohet. Gjithashtu, përpiquni të mos e teproni shumë dhe të lavdëroni fëmijën tuaj që bëri më të mirën që mundën.

Çfarë të thoni: “Nuk ka problem, i/e dashur, asgjë e keqe nuk ndodhi. Ne të dy e dimë që je përpjekur shumë. ”

Ndihmojini ata të analizojnë situatën.

Çfarë duhet të bëni: Pasi të qetësoheni, është koha të diskutoni se çfarë ndodhi. Para së gjithash, inkurajoni fëmijën tuaj që të mos e marrë këtë dështim shumë personalisht. Është mirë të telefononi kopshtin ose shkollën për të zbuluar se çfarë ndodhi me fëmijën tuaj, por një mundësi më e mirë do të ishte t’u bëni atyre pyetje udhëzuese.

Të qenit racional do t’i ndihmojë ata të përqendrohen në vetë situatën, sesa në ndjenjat negative që shkaktuan.

Çfarë të thoni: “Çfarë ndodhi? Në rregull, dhe çfarë ndodhi pas kësaj? Pse mendon se nuk të morën në ekip? “

Tregojuni atyre shembuj të ndryshëm se si të përballen me refuzimin, përfshirë këtu edhe tuajin.

Çfarë duhet të bëni: Refuzimi është normal dhe i pashmangshëm, dhe sa më shpejt ta ndihmoni fëmijën tuaj ta kuptojë këtë, aq më mirë. Ju mund të shikoni American Idol dhe shfaqje të ngjashme së bashku ku njerëzit refuzohen dhe mund t’i tregoni fëmijës tuaj se si njerëzit e tjerë e kapërcejnë refuzimin në mënyrë paqësore.

Kujtoni një shembull nga jeta juaj kur u refuzuat, por arritët ta përballoni. Edhe nëse ndiheni në siklet kur mendoni për atë situatë, kjo mund ta ndihmojë shumë fëmijën tuaj.

Çfarë të themi: “E di, kjo më ndodhi edhe mua një herë. Kur isha 9 vjeç, ata nuk më lejonin të luaja Romeno. A e di se çfarë bëra? ”

Tregojuni atyre alternativa.

Çfarë duhet të bëjmë: Ndonjëherë refuzimi na ndihmon të provojmë gjëra të ndryshme që rezultojnë të jenë edhe më interesante se ato gjëra që nuk kemi marrë. Kur jemi të mërzitur, ne jo gjithmonë shohim anën më të ndritshme të gjërave dhe nuk mund të mendojmë për opsione më të mira. Trego këto mundësi për fëmijën tënd dhe diskuto mbi avantazhet së bashku me ta.

Çfarë të thoni: “E di se je mërzitur që nuk u pranove në atë kolegj, por pse nuk provon një tjetër? Mos harroni kolegjin që vizituam muajin e kaluar?”

Ndihmojini ata të gjejnë mënyrën e tyre për të kapërcyer refuzimin.

Çfarë duhet të bëni: Ndihmoni fëmijën tuaj të mërzitur ta shohë veten si një person që mund t’i zgjidhë vetë vështirësitë. Mund të rezultojë që djali ose vajza juaj mund të mendojnë për një zgjidhje më të mirë nga sa mund t’i ofroni atyre, dhe ato mund të jenë një mbështetje e shkëlqyeshme për veten e tyre.

Çfarë të thoni:Unë e di që ndjehesh keq sepse nuk të morën këtë herë në ekip. Çfarë mund të bëjmë për tu ndjerë më mirë tani? “