16 Gjëra Rreptësisht të Ndaluara në Korenë e Veriut

Bota po bëhet gjithnjë e më shumë e interesuar për Korenë e Veriut. Udhëheqësi dhe qeveria e saj vazhdimisht përpiqen të mbrojnë kombin nga ndikimet e jashtme, për shembull, duke mos lejuar disa modele flokësh ose rroba të caktuara.

Ne kemi gjetur 16 gjëra që janë të ndaluara në Korenë e Veriut që ju t’i shikoni edhe vetë.

Moda perëndimore

© KRWonders © Lesley Parker

Lideri i Koresë Veriore Kim Jong i shpalli xhinset dhe lloje të tjera të rrobave perëndimore të ndaluara në 2 rajone që kufizojnë Kinën. Pyongyang është duke u përpjekur për të luftuar ndikimin e kulturës së stilit perëndimor duke u ndikuar nga fqinji i saj i madh.

Coca-Cola

© Robert

Një embargo tregtie ndaj Coca-Cola-s të imponuar në Korenë e Veriut e bën të vështirë që të gjeni një shishe të kësaj pije atje. Megjithatë, raportohet se disa dyqane luksoze në Phenian shesin Coca-Cola që prodhohet në Kinë.

Modeli i flokëve

© ygreen615

Kim Jong-un lejon vetëm 18 prerje flokësh për gratë dhe 15 për burra. Asnjë nga këto stile nuk lejon një ndryshim në ngjyrën e flokëve, kështu që mund të jetë me të vërtetë sfiduese për të blerë ngjyrë flokësh në Korenë e Veriut.

Linesat

© Ecohearted © Amazon

Linesat dhe tamponat nuk janë në dispozicion në Korenë e Veriut. Gratë përdorin peceta të ripërdorshme të hershme.

Prezervativët

© Depositphotos.com
© Depositphotos.com

Të gjitha llojet e kontrollit të lindjes janë të ndaluara në Korenë e Veriut dhe kështu të marrësh një prezervativ është një detyrë shumë e vështirë. Shumë koreanë të rritur do t’i pranonin me kënaqësi prezervativët si një dhuratë.

Prona

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Жизнь В Картинках (@lady_katherina__) in data:

Qeveria e Koresë së Veriut zotëron ekskluzivisht të drejtat për tokën dhe pronën. Kjo e bën praktikisht të pamundur për të blerë dhe shitur shtëpi apo apartamente. Megjithatë, populli i Koresë së Veriut i ka gjetur disa mënyra për ta bërë këtë, gjë që çoi në zbutjen e ligjeve këtë vit.

Këpucët firmato

© Vickyinam © Hussein Chalayan

Nëse ju ndodheni në Korenë e Veriut dhe po mendoni të blini një palë Manolo Blahniks, do të jeni pa fat. Këpucët e stilistëve nuk janë në dispozicion përveç se në rajonet që kufizojnë Kinën, të cilët mund të kenë për të shitur këpucë me takë të prodhuara në Kinë.

Pemët e krishtlindjes

© Depositphotos.com

Koreja e Veriut është zyrtarisht një vend ateist. Të gjitha format e praktikave fetare janë të ndaluara ose të monitoruara nga qeveria. Prandaj, ju nuk mund të blini ose posedoni ndonjë zbukurim Krishtlindjesh si pemët e Krishtlindjeve.

Starbucks

© leehc0415 © UriTours

Fotografia në të majtë mund t’ju ngatërrojë, por e vërteta është se fotografia është e rreme: ajo ishte vetëm një shaka e bërë nga një turist që vizitoi vendin.

Nëse dëshironi të pini kafe në Phenian, ju duhet të vizitoni një nga kafenetë e famshme: Kafeja Ryongwang.

Kabllori

© Roamme

Ka vetëm 4 kanale televizive zyrtare të disponueshme në vend. Censura nga qeveria është aq e fortë sa që nuk lejon ndonjë lloj tjetër televizioni.

Revistat Perëndimore

© Theo’s Little Bot © Magnus Leone

Makineria propaganduese e Koresë së Veriut i ndalon të gjitha llojet e mediave të huaja. Qeveria dhe agjencitë e posaçme kontrollojnë dhe monitorojnë atë që shtypet në shtyp.

Nuk ka revista të stilit të jetesës dhe të vetmet që një Korean i Veriut mund të lexojë do të jenë ato të një karakteri edukativ apo politik.

Wi-Fi dhe telefonatat ndërkombëtare

© Joseph Ferris III

Nga një popullsi prej 15 milion, pothuajse një milion e Koreanëve të Veriut posedojnë një celular. Megjithatë, ata nuk mund të bëjnë thirrje ndërkombëtare.

Ka gjithashtu kufizime për përdorimin e rrjetit 3G. Të huajt që hyjnë në vend mund të blejnë një kartë SIM të parapaguar për të bërë thirrje jashtë vendit.

Bileta për koncerte muzikore

© UriTours © Sweetcandy

Shumë pak të huaj lejohen të përformojnë në Korenë e Veriut. Kështu të shkoni në një koncert të muzikantit tuaj të preferuar është e pa diskutueshme.

Banda e vetme që u lejua të performonte ishte një grup slloven i quajtur Laibach. Ata dhanë një koncert në Phenian në vitin 2015.

Në vend të kësaj, njerëzit mund të marrin pjesë në koncertet e grupeve lokale.

Apple

© AW256 © Martyn Williams

Ka një kufizim në shitjen e çdo lloj pajisjeje moderne të teknologjisë së lartë në Korenë e Veriut. Blerja e një iPad-i Apple nuk është e mundur.

Megjithatë, Koreja e Veriut kishte zhvilluar një tablet PC të vetin që mban veten se është një zëvendësues i ndonjë lloji prej atyreve perëndimorë.

Makinat sportive

© Stephan © Norbert Aepli

Një tjetër luks që është pothuajse 100% i padisponueshëm është një makinë sportive. Është pothuajse e pamundur të blini një makinë sportive të shtrenjtë për shkak të sanksioneve nga Kombet e Bashkuara dhe Bashkimi Evropian.

Pushimet jashtë

© UriTours

Koreanëve të Veriut nuk u lejohet të shkojnë për pushime jashtë vendit. Kjo është një shkelje e të drejtave të njeriut, por njerëzit e Koresë së Veriut ndoshta nuk janë në dijeni të këtij fakti.

Udhëheqësit e Koresë së Veriut po përpiqen të mbrojnë vendin e tyre nga ndikimi i të huajve. Ata ndalojnë shumë gjëra, por bota në të cilën jetojmë është vazhdimisht në zhvillim.

Pritshmëria që Koreja e Veriut të mbetet e njëjtë është e dyshimtë. Njerëzit atje dhe stilet e tyre të jetesës po ndryshojnë ngadalë, falë fqinjëve të saj në veri dhe në jug.

Ndani me ne atë që ju është dukur më interesante në artikullin tonë. Nëse keni vizituar Korenë e Veriut, ndani historinë tuaj me ne!