Artisti Japonez Vizaton Ndjenja që i Kemi Përjetuar Por Nuk i Përshkruajmë Dot me Fjalë

Shumë pak e njohin artistin japonez që e quan veten avogado6. E gjithë ajo që dimë është se ai është shumë i dhënë pas kimisë dhe fotoja e tij e profilit është një portret i shkencëtarit të famshëm italian Avogadro.

Sidoqoftë, asnjë formulë e mërzitshme nuk gjendet në veprat e këtij ilustruesi misterioz – vetëm fotografi të gjalla në të cilat shfaqen ndjenjat njerëzore në një mënyrë shumë të kuptueshme.

Shumë nga këto ndjenja janë të vështira për t’u përshkruar me fjalë dhe kjo është arsyeja pse ia vlen të hidhni një vështrim nga veprat e këtij artisti. Në fund të fundit, si mund ta vizatoni atë që nuk mund ta thoni?

Ne kemi mbledhur 20 ilustrime nga artisti i talentuar. Le t’u hedhim një vështrim dhe të bashkëndajmë përshtypjet tona.

Kur po përpiqeni të shpëtoni atë që duhet t’i mbetet së kaluarës:

Kur krahët lodhën duke të mbajtur

Heshtja:

Ndonjëherë thjesht dëshiron të shkrihesh si gjalpi mbi bukë

I lodhur. I rraskapitur.

Të mbledhësh veten, copë për copë.

Koha s’ka mëshirë

Jam shumë mirë!

Brishtësi e papërballueshme

 

 

Kur ke ngecur:

Kur ua mbyll zemrën të tjerëve:

Koha.

Fjalët e tepërta.

Apatia

Trauma ime dhe unë:

Kur takohen sytë:

Kur ndjen se puna po t’i shteron energjitë e jetës:

Je e lumtur dhe e suksesshme vetëm kur je online.

Hendeku arsimor

Bonusi: Kjo fotografi tregon që artisti është kimist. Filtrimi në veprim:

Cila pikturë ju pëlqeu më shumë? A keni përjetuar ndonjëherë ndjenja të ngjashme që ishin të vështira për t’u përshkruar me fjalë? Ne jemi shumë të interesuar ta dimë!