10 Cilësitë që ju Duhen për ta Quajtur Veten të Pjekur

©depositphotos

Puberteti ose arritja e moshës ligjore nuk ju bën automatikisht të pjekur. Disa njerëz rriten fizikisht por emocionalisht, ata kanë ende një rrugë të gjatë për të bërë për të qenë të rritur. Që ju të humbni titullin tuaj fëminor ose të papjekur, do t’ju duhet të shfaqni tipare të caktuara, si për shembull të jeni i lumtur për dikë tjetër.

Ne hodhëm një vështrim në tiparet që duhet të adoptohen para se të mund ta quani veten të rritur të vërtetë.

Kontrolli emocionet tuaja

Në vend që të zemëroheni lehtësisht me dikë tjetër për diçka që ata bëjnë, një person i pjekur do të ishte i shpejtë për t’i mbajtur nën kontroll emocionet. Të jesh i pjekur do të thotë që do të kesh më pak të ngjarë të mbingarkohesh nga emocionet e tua dhe të reagosh në mënyrë shkatërruese.

Marrja e përgjegjësisë për veten dhe veprimet tuaja

© Amélie / UGC Fox Distribution

Një tipar tjetër i një personi të pjekur është kur ndiheni mirënjohës për atë që keni, në vend që të ankoheni për ato që nuk keni. Ju nuk i merrni gjërat si të mirëqema sepse vlerësoni që jo të gjithë janë aq me fat.

Ju jeni në gjendje të pranoni veten për atë që jeni.

© The Perks of Being a Wallflower / Summit Entertainment

Nuk është e thjeshtë ta pranosh veten ashtu siç je, veçanërisht kur të tjerët vazhdimisht të thonë se duhet të ndryshosh. Por kur jeni pjekur, përqafoni atë se kush jeni dhe kini besim në veten tuaj. Do të ndiheni rehat me veten tuaj në vend që të ndiheni inferiorë dhe të dëshironi të kënaqni të tjerët duke qenë dikush që nuk jeni.

Kuptimi për atë se sa nuk dini

© The Intern / Warner Bros. Pictures

Një person nuk mund të dijë gjithçka, por duhet pjekuri që dikush të kuptojë se ka shumë gjëra ka që ata nuk i dinë. Nëse jeni pjekur, do të lini mënjanë krenarinë tuaj dhe do të jeni të gatshëm të mësoni, edhe nga dikush që është më i ri se ju.

Të jesh i vetëdijshëm dhe i vëmendshëm ndaj të tjerëve

© Joy / 20th Century Fox

Të kesh dhembshuri është pjesë e të qenurit i pjekur. Do të mendoni për njerëz të tjerë në vend që gjithmonë t’i vendosni interesat tuaja në radhë të parë. Sakrifica për të tjerët vjen së pari para se të ndjekësh dëshirat e tua. Kur njerëzit e tjerë janë të suksesshëm, ju do të festoni në vend që të jeni xheloz për ta.

Të jesh i përulur dhe modest

© The Princess Diaries 2: Royal Engagement / Buena Vista Pictures

Nëse jeni një person i pjekur, nuk do lejoni që asnjë sukses të shkojë në kokën tuaj. Ju do t’i trajtoni njerëzit me drejtësi dhe respekt. Dhe nuk do të ndjeni nevojën për të promovuar veten tuaj mbi të tjerët.

Tregoni fleksibilitet

© Christmas Wedding Planner / Netflix

Gjërat nuk shkojnë gjithmonë siç është planifikuar, do të duhet të jeni në gjendje të përshtateni në situata dhe të mendoni me këmbë në tokë. Të qenit kokëfortë, i ngurtë dhe duke drejtuar gishtin është diçka që vetëm njerëzit e papjekur bëjnë.

Të jesh mendjehapur dhe jo gjykues

© Eat Pray Love / Columbia Pictures

Do të jeni të hapur për të parë gjërat nga këndvështrime të reja dhe të kuptoni se çfarë do të thotë të vendosësh veten në vend të tjetrit. Në vend që t’i etiketoni njerëzit që janë ndryshe nga ju, do të jeni të gatshëm të përpiqeni të shihni se nga po vijnë dhe të ngrijnë hendekun midis jush dhe tyre.

Njohuria ka gjithmonë hapësirë për tu rritur dhe përmirësuar

© 3 Idiots / Reliance Entertainment Pvt Ltd

Të jesh i pjekur do të thotë që kurrë nuk do të jesh i vetëkënaqur dhe të mendoni se tashmë jeni perfekt apo shumë i vjetër për tu rritur. Ju besoni se gjithmonë ka vend për përmirësime. Jeta ka të bëjë me të mësuarit dhe gjithmonë mund të përpiqesh të jesh një version më i mirë i vetvetes.