10 Këshilla për ta Mbrojtur Fëmijën Tuaj të Mos Ketë Turp nga Forma Trupore

©Depositphotos.com

Sipas hulumtimit, 3 në çdo 4 fëmijë nuk janë të kënaqur me peshën e tyre dhe 54% e vajzave raportuan se imazhet në mediat sociale i bëjnë ato të shqetësohen në lidhje me trupat e tyre.

Si prind, ashtu siç i mësoni fëmijës tuaj se si të lidhë lidhëset e këpucëve ose të vishet vetë, ju mund t’i mësoni ata të kenë një imazh pozitiv të trupit.

Ne dëshironim të ndanim disa këshilla të dobishme për t’i përdorur, në mënyrë që fëmija juaj të rritet me një mendim të shëndetshëm për trupin e tij. Disa nga këto sugjerime na hapin sytë edhe për të rriturit.

Inkurajoni ushtrimet

©Depositphotos.com

Kur e inkurajoni fëmijën tuaj të ushtrohet dhe të marrë pjesë në aktivitete argëtuese, ata fillojnë të vlerësojnë trupin e tyre për atë që mund të bëjë, jo për mënyrën se si duken. Përdorni stërvitjen si mjet për t’u forcuar, në vend që të keni humbjen e peshës si qëllimin kryesor dhe fëmija juaj do të jetë më i shëndetshëm, mendërisht dhe fizikisht.

Mundohuni të zhvendosni fokusin nga ajo se si duken njerëzit

©Depositphotos.com

Kur flisni për njerëz të tjerë, përpiquni të mos gjykoni paraqitjen e tyre para fëmijës tuaj. Në vend që t’i kushtoni vëmendje pamjes dhe madhësisë së njerëzve, përpiquni të përqendroheni në cilësitë e tyre – qofshin ata të mirë ose sjelljet e tyre të mira. Fëmija juaj do të ndjekë shembullin tuaj dhe do të shohë të mirat tek njerëzit.

Kushtojini vëmendje se çfarë revistash mbani në shtëpi

©Depositphotos.com

Kërkimet tregojnë “që pas 15 minutash shikimi në një revistë mode, gjendja shpirtërore zhvendoset nga kurioziteti dhe entuziazmi në krahasimin e vetes dhe uljen e vetes.” Në vend që të keni revista kudo në shtëpi, synoni të keni libra me figura, përralla, përralla dhe fabula.

Bëhuni një model i rehatisë trupore për fëmijën tuaj

©Depositphotos.com

Nëse ankoheni sa herë që vishni xhinse ose visheni duke bërë komente të tilla si: “Kjo më bën të dukem e shëndoshë” ose “Unë nuk duhet ta kisha ngrënë atë kek natën e kaluar sepse tani pantallonat nuk më zënë”, ti nuk je duke i bërë ndonjë favor fëmijës tuaj. Në vend të kësaj, tregojini fëmijës tuaj se ju jeni rehat në trupin tuaj dhe ai / ajo do të ndjekë këtë model gjithashtu.

Lavdëroni fëmijën tuaj për përpjekjet e tij

©Depositphotos.com

Dr. Rooney këshillon prindërit të përqendrohen më pak në rezultatin dhe në vend të kësaj, ta zhvendosin atë drejt zhvillimit të aftësive të reja. Për shembull, nëse fëmija juaj filloi të luante një sport, lavdërojeni atë se mësoi. Nëse dështojnë, tregojuni se dështimi nuk është gjithmonë një gjë e keqe, se është një pjesë e rëndësishme e jetës dhe se përmirëson qëndrueshmërinë.

Mos merrni çdo vendim për ushqimin për fëmijën tuaj

©Depositphotos.com

Lëreni fëmijën tuaj të thotë një fjalë për ushqimin që konsumon. Nëse jeni duke bërë pazar së bashku, jepuni atyre një shans për të zgjedhur atë që duan nga. Kjo është koha e përkryer për të edukuar fëmijën tuaj për zgjedhje të mira ushqimi. Flisni pse është e rëndësishme të kesh një dietë të ekuilibruar, ose pse vitaminat dhe mineralet janë të domosdoshme për një trup dhe mendje të shëndetshme.

Adresoni komentet e fëmijës tuaj në lidhje me trupin e tij

©Depositphotos.com

Nëse vajza juaj 7-vjeçare ankohet se barku i saj është shumë i madh, mos e injoroni. Përdoreni këtë si mjet për të filluar një diskutim – pyeteni pse mendon se barku i saj është shumë i madh. Tregojini asaj se trupat e vërtetë dhe të shëndetshëm duken krejtësisht ndryshe nga ato që shohim të portretizuara në media dhe revista.

Ndihmoni fëmijën tuaj të ketë një marrëdhënie të shëndetshme me ushqimin

©Depositphotos.com

Sigurohuni që nuk po e detyroni fëmijën tuaj të hajë gjithçka në pjatën e tij, edhe nëse ata thonë se janë të ngopur – kjo mund t’i mësojë ata të hanë përtej ndjenjës së ngopjes.

Mos përdorni ushqim si ryshfet ose shpërblim – kjo do të bëjë që fëmija juaj të hajë për arsye të ndryshme nga uria e pastër.

Mos e përdorni ushqimin si komoditet – me kohën, kjo do të çojë në ngrënie emocionale dhe kjo mund të ndikojë në shëndetin, peshën dhe mirëqenien e përgjithshme.

Skanoni lodrat e tyre

©Depositphotos.com

Shikoni lodrat e fëmijës suaj – a kanë figura veprimi jorealiste? Apo kukullat në koleksionin e vajzës suaj kanë përmasa joreale të trupit? Mundohuni t’i hiqni këto lodra ose, akoma më mirë, t’i zëvendësoni me lojëra të tjera ose enigma të cilat stërvitin trurin e fëmijës suaj dhe u mësoni atyre strategji për zgjidhjen e problemeve.

Sigurohuni që fëmija juaj e di që ju e doni, pa marrë parasysh se çfarë

©Depositphotos.com

Fëmija juaj duhet të dijë se pavarësisht nga ndryshimet që kalon, si vishet ose si performon në diçka, ju do t’i doni po njësoj. Edhe nëse fëmijët vlerësojnë më shumë mendimet e bashkëmoshatarëve të tyre sesa të prindërve të tyre, ata duhet të sigurohen se prindërit e tyre i çmojnë dhe i vlerësojnë për atë që janë.