10 Këshilla të Padobishme që nuk Duhet t’i Japin më…

E ashtuquajtura “mençuri e rreme” ka arritur kulmin e popullaritetit të saj. Disa njerëz thjesht gëzojnë se duken më të zgjuar dhe më të ditur se të tjerët dhe kjo është arsyeja pse ata ndiejnë nevojën për të “udhëhequr” njerëzit.

Disa njerëz me të vërtetë duan të ndihmojnë, por duke mos ditur ndryshe ata përdorin frazat klishe që bëjnë më shumë dëm sesa mirë. Megjithatë, shumicës prej tyre nuk u pëlqen asgjë më shumë se ndarja e dijes së tyre me të tjerët.

Dhe këshilla të tilla zakonisht jo vetëm që nuk japin ndonjë ndihmë, por gjithashtu i pengojnë njerëzit që të përmirësohen.

Ne ju sugjerojmë t’u hidhni një vështrim 10 këshillave më të padobishme që mund te keni dëgjuar ndonjëherë.

“Ka edhe më keq…”

© depositphotos © depositphotos

Zhvlerësimi i përvojës suaj është po aq i dëmshëm sa të merrni çdo gjë si të mirqenë. Ka gjithmonë njerëz, rrethanat e të cilave janë më të këqija se sa të tuat. Por ky nuk është një justifikim për të futur hundët në punët e njerëzve të tjerë dhe për të ngritur vetëvlerësimin tuaj në kurriz të problemeve të të tjerëve.

Dëshironi të largoni mendjen? Vlen të ndihmoni dikë që me të vërtetë ka nevojë. Por para kësaj, sigurohuni që të mos mashtroheni nga lypës profesionistë.

“Vazhdoni përpara.”

Nëse një shok klase ju thotë diçka të tillë para një provimi, ndoshta ju mund ta dëgjoni atë. Por në qoftë se keni disa probleme në familjen tuaj, atëherë duke e lënë situatën të kalojë do të thotë të shkoni me rrjedhën dhe të pranoni gjëra që nuk ju ndimojnë pa u përpjekur për t’i përmirësuar.

Natyrisht, përpiquni të mos e teproni. Por nëse nuk jeni të kënaqur me jetën tuaj familjare, filloni me veten – me shpresën se ndryshimet tuaja do të vlerësohen menjëherë.

“Merrni vitamina ose pini lëng të freskët.”

© Relativity Media

Rekomandimi për të marrë vitamina ose shtesa mund të jepet vetëm nga një mjek ose një dietolog dhe vetëm pas një kontrolli mjekësor.

Lëngu i freskët është relativisht i dëmshëm në shumicën e rasteve, por njerëzit kanë reagime të ndryshme ndaj aciditetit në stomak, kështu që mund të shkaktojë urth ose efekte të tjera anësore nëse nuk këshilloheni më parë me mjekun tuaj.

“Blini një fustan të ri, këpucë të reja dhe shkoni në klub”.

© Warner Bros. Television

Blerjet mund të jenë një zbavitje e mirë, por është më mirë të marrësh me vete një mik me një sens të mirë humori.

Qëllimi juaj është të shijoni procesin dhe jo veshjen vetë. Dhe nëse fillon të endesh vetëm në qendrën tregtare, ka gjasa të mos ndiheni mirë. Përveç kësaj, ju gjithashtu mund të bëni blerje impulsive të cilat nuk mund t’i përballoni.

“Duhet të përballesh me të.”

© Warner Bros. Entertainment, Inc.

Askujt nuk i pëlqen të jetë i detyruar për të bërë diçka. Kur dëgjoni “duhet të përballesh me të“, mund t’ju krijohet një ndjenjë që personi nuk kujdeset sa duhet për të folur me ju për problemet tuaja dhe, nëse është e nevojshme, të ktheheni tek ata përsëri.

Ka disa arsye të mundshme për këtë: ose ky person nuk është miku juaj i vërtetë ose nuk ka kohë për t’ju ndihmuar, ose ju kaloni më shumë kohë duke u ankuar se sa duke gjetur një zgjidhje.

“Mos e fajëso veten për gabimet e së shkuarës.”

© Gracie Films © 20th Century Fox

Kjo këshillë mund të funksionojë nëse e dëgjoni atë nga një psikolog dhe ata ju sugjerojnë disa mënyra të mundshme se si të përballeni me përvojat e kaluara dhe ofrojnë disa teknika falje për veten dhe të tjerët.

Por nëse kjo këshillë është për kontabilistit tuaj ose mekanikën automatike, ndoshta është e padobishme.

“Harroji ata.”

© Capital Film

Sikur çdo gjë të ishte kaq e lehtë! Edhe këshilluesi ndoshta e di që nëse nuk vuani mjaftueshëm, mos e lini gjithë këtë dhimbje të largohet, nuk do të mund t’i ktheheni normalitetit.

Pra, përgjigja më e mirë për një këshillë të tillë do të ishte: “Nuk keni ndonjë këshillë më të mirë, apo jo?”

“Ndrysho strategji.”

© Peter Arbor © Legendary Pictures © Blizzard Entertainment

Sërish nuk mund ta besoni plotësisht një person që lexon disa libra të psikologjisë dhe tani përpiqet të japë këshillen e tij për të gjithë.

Nëse keni arritur të lini duhanin në sajë të një libri, mund të mos funksionojë për njerëzit e tjerë, por ata mund të impresionohen kaq shumë me një dokumentar rreth mishit, që ata të bëhen vegjetarianë.

Vetëm njerëzit që kanë informacion rreth metodave të ndryshme mund të japin këshilla për strategjitë e mundshme në arritjen e qëllimeve tuaja.

“Mësohu me idenë.”

© eastnews © depositphotos

Është shumë më e lehtë të mërziteni për një fatkeqësi se të ndërtoni vetë lumturinë tuaj. Siç e dimë të gjithë, është gjithmonë më errët para agimit, kështu që nëse jeni vërtet të vendosur për të arritur qëllimet tuaja, ju duhet të shfrytëzoni vullnetin tuaj dhe të gjeni mënyra të reja për t’u bërë një novator, jo vetëm një kalimtar.

“Mos ndalo, vazhdo përpara.”

Ju nuk mund ta zbatoni këtë këshillë në jetën tuaj personale dhe as të gjeni fatin tuaj – kjo mund të vlejë edhe për një menaxher projekti.

Nëse mendoni se po shkoni në drejtimin e gabuar, nëse nuk jeni të kënaqur me punën tuaj, duhet të ndaleni dhe të pyesni veten: “A po lëviz në drejtimin e duhur me personin e duhur?”

Ne kemi vetëm një jetë kështu që është e rëndësishme të mos zhgenjeheni për mundësitë e humbura që do të vazhdojnë më tej.

Cila këshillë ju duket krejtësisht e padobishme? Si mendoni për njerëzit e tjerë që japin këshilla?