10 Mënyra Komunikimi në Çift që Çojnë Përfundimisht në Ndarje

©Depositphotos.com

Marrëdhëniet nuk janë gjithmonë një udhëtim i lehtë. Kur realiteti godet, ju duhet të gjeni një mënyrë për t’i komunikuar partnerit tuaj dëshirat dhe ankesat tuaja. Mund të jetë e vështirë të dallosh një shenjë të keqe menjëherë, dhe nganjëherë kërkon ndihmë profesionale.

Përdoruesit e Reddit u kërkuan terapistëve të çifteve në platformë të ndajnë sinjalet e kuqe më të zakonshëm që kanë hasur në praktikën e tyre dhe nëse situata mund të rregullohet apo jo. Shumë këshillues të familjeve u përfshinë në këtë bisedë.

Ne kemi mbledhur disa nga përgjigjet më tërheqëse dhe dëshirojmë t’i ndajmë me ju. Dhe në fund të artikullit, ju mund të gjeni 2 gjëra që shpesh perceptohen si sinjale të kuqe, por në të vërtetë nuk janë.

Përpjekja për të përshkallëzuar çdo çështje

©Depositphotos.com

Kjo mund të shihet në përshkallëzimin e vazhdueshëm, të panevojshëm të një konflikti, ku çdo mosmarrëveshje e vogël mund të nxjerrë në sipërfaqe një problem akoma më të madh.

Ajo që ata po bëjnë është të shmangin një bisedë në lidhje me këtë çështje duke vënë në pah një problem më të madh sesa është, duke e bërë personin tjetër që t’u përgjigjet ndjenjave të tyre më tepër sesa të merret me shqetësimet e tyre.

Refuzimi për t’u takuar me terapistin individualisht

©Depositphotos.com

Gjatë seancës së parë, mua gjatë vlerësimit, më pëlqen të takohem me ata të dy së bashku dhe pastaj një herë me secilin, individualisht. Herë pas here, unë do të kem partnerë të cilët befas bëhen shumë kritikë ose dyshues për këtë. Shkon përtej kuriozitetit ose thjesht pyetjes për praktikën. Ekziston një ritëm zëri i pabesueshëm dhe pothuajse i kapur nga paniku.

Dhe çdo herë, ato rezultojnë të jenë një variant i kontrollit, manipulimit dhe abuzimit.

Një qëndrim “e çfarë pastaj…” ndaj problemeve

©Depositphotos.com

Në vend që të marrin zotimin dhe përgjegjësinë për kontributin e tyre në degradimin e marrëdhënies, njëra ose të dy palët thjesht tregojnë një shembull të tjetrit që shfaq sjellje të ngjashme.

Ky është një sinjal i kuq sepse ilustron mungesën e vetë-ndërgjegjësimit dhe aftësive të dobëta të komunikimit. Komunikimi është thelbësor kur përpiqesh të rregullosh një marrëdhënie të çrregullt sepse, pa një komunikim të respektueshëm, procesi i rikuperimit të konfliktit nuk mund të fillojë kurrë.

Harrimi i gjërave të mira

© fifteen-pens / reddit

Një nga sinjalet më të mëdhenj të kuq që shoh kur punoj me një çift të ri është kur ata kanë harruar plotësisht gjërat e mira të të qënit me njëri-tjetrin. Pjesë e terapisë së marrëdhënies është rilidhja e një çifti me atë që ata pëlqejnë tek njëri-tjetri, atë që fillimisht i tërhoqi ata tek njëri-tjetri dhe cilat janë pozitivet midis tyre.

Kur çiftet kanë qenë të pakënaqur për aq kohë sa nuk mund të kujtojnë se si ishte kur dashuronin apo madje të pëlqenin njëri-tjetrin, ata janë gati të pashpresë.

Çiftet që po zihen ende kanë një farë lidhjeje, edhe nëse është negative. Situata për të cilën po flas është më e ftohtë dhe e veçantë. Çiftet në këtë nivel zakonisht nuk janë asgjë më shumë sesa shokë të largët në të njëjtën dhomë.

Pavlefshmëria e ndjenjave dhe mendimeve të njëri-tjetrit

© fifteen-pens / reddit

Kjo vjen në shumë forma, nga të menduait për veten deri tek mohimi i thjeshtë i mendimit të tjetrit. Shumicën e kohës, njëra ose të dy palët thjesht përpiqen të dëgjohen në një nivel emocional, por pala tjetër e konsideron këtë si një sulm personal ndaj idealeve të tyre. Të gjithë kemi dëgjuar ose kemi njohur njerëz që fjalë për fjalë nuk do të pajtohen me asgjë. Kjo është pavlefshmëria, të cilës i referohemi.

Zgjidhja këtu është të sulmoni problemin, jo njëri-tjetrin. Njerëzit rrallë kanë qëndrimin e saktë të njëjtë për një konflikt, por ata zakonisht (në marrëdhënie të shëndetshme) kanë vlera shumë të ngjashme thelbësore. Ndërsa prindërit mund të mos bien dakord se si të rrisin një fëmijë, vlera thelbësore e kujdesit për fëmijët e tyre dhe dëshira që ata të kenë sukses është e njëjta.

 Të jesh plotësisht i varur nga partneri

©Depositphotos.com

Këto janë zakonisht gra të reja (dhe nganjëherë edhe burra të rinj) që nuk punojnë, nuk kanë fëmijë, qëndrojnë gjatë gjithë ditës në shtëpi dhe nuk kanë miq ose përveç shoqërimit me bashkëshortin e tyre. Kjo është shumë e keqe dhe gjithmonë përfundon në një ndarje të dhimbshme.

Në përgjithësi, ne përpiqemi t’i bëjmë ata të gjejnë një mik, të bashkohen me një komunitet, të gjejnë një punë ose të bëhen vullnetarë – diçka për t’u siguruar atyre vetëvlerësim dhe përmbushje personale përveç bashkëshortit të tyre.

Duke mos pasur ndjenja të ngrohta për kohën kur u takuat

©Depositphotos.com

Për mua, një provë jozyrtare është kur pyes se si u takuan çifti. Nëse nuk ka absolutisht ndjenja pozitive nga asnjëri person, dhe madje nuk ka as një buzëqeshje, ose ata thjesht më japin një përgjigje me vetëm një fjali, ky është zakonisht një sinjal se ata kanë qenë të pakënaqur për një kohë të gjatë ose që konflikti është kaq i madh sa ata nuk mund t’i qasen atyre ndjenjave të ngrohta të paqarta që nga fillimi i marrëdhënies së tyre.

Të dëgjuarit për muajt e tyre të parë së bashku është një pjesë argëtuese dhe ndriçuese e terapisë. Vetëm se disa herë kam parë përgjigje të rrafshëta ose negative dhe kjo më thyen zemrën çdo herë.

Të qenit në mënyrë aktive të pavarur nga njëri-tjetri

©Depositphotos.com,©Depositphotos.com

Pavarësia aktive nga njëri-tjetri është shenja ime # 1 se “kjo martese do të prishet”. Sapo e kuptoj se një çift po bën gjëra veç e veç, si aplikimi për një hua makine pa dijeninë e tjetrit ose planifikimi i udhëtimeve personale pa u konsultuar me tjetrin, e di që çifti së shpejti do të marrë fund.

Të qëndruarit së bashku për fëmijët

©Depositphotos.com

“Ne do të qëndrojmë së bashku për fëmijët.” Kjo çon në një mendim jo të shëndetshëm ku çifti i sheh fëmijët si një barrë dhe beson se të qëndrosh në një marrëdhënie jo të shëndetshme do të funksionojë për fëmijët.

Fëmijët janë më të zgjuar se sa mendoni, dhe nëse prindërit e tyre nuk e duan njëri-tjetrin, ata do ta kuptojnë. Nëse fëmijët janë vërtet përparësia, çifti ose do të mësojë të rregullojë marrëdhënien ose t’i japë fund.

Vjehërria kontrolluese

©Depositphotos.com

Unë e kuptoj që ka një ton të nuancës kulturore këtu, dhe unë punoj me çifte që janë bashkuar nga martesa të rregulluara. Sidoqoftë, kur një bashkëshort bashkohet më shumë me prindërit e tyre dhe i thërret ata gjatë zënkave tuaja, ose shpesh flet keq për partnerin e tyre me prindërit e tyre, unë zakonisht shoh këto çifte aspak të lumtur për vite me radhë.

Bonus: çfarë në të vërtetë NUK është një sinjal i kuq

©Depositphotos.com

2 gjërat që njerëzit shpesh besojnë janë se flamujt e kuq të marrëdhënieve të dobëta mund të maten nga numri i konflikteve që çifti ka dhe sa bërtasin. Asnjëra nuk është natyrshëm karakteristikë e një marrëdhënieje të mirë ose të keqe, por ato mund të perceptohen si më të zakonshme në marrëdhëniet e këqija.

Realiteti i situatës është se marrëdhëniet e shëndetshme në të vërtetë kanë një sasi të krahasueshme konfliktesh, por janë më të përqendruara në adresimin e çështjes thelbësore sesa në besimet dhe vetëvlerësimin e tjetrit.

Sa për të bërtiturit, në këtë rast, është një përgjigje emocionale për të mos u ndjerë e dëgjuar. Ndërsa nuk është përgjigjja më e mirë ndaj shqetësimit, gjithashtu nuk është tregues i aftësive të dobëta të komunikimit.