10 Shenja që Je një Person i Fortë Edhe Pse Nuk të Duket Vetja

©pexels.com

Ndodh që një person i tillë jeton një jetë të zakonshme: ai shkon në punë, blen dhe shet diçka, grindet dhe pajtohet, përjeton ulje dhe ngritje.

Në përgjithësi, ai është i angazhuar në çështje absolutisht të përditshme dhe as nuk e di që është i fortë.

Mbase ajo nuk shkëlqen nga vlerësimet e punës, nuk mburret me heroizëm fanatik. Por një fuqi e tillë është e fshehur brenda një personi që ajo, pa dyshim, mund të bëjë gjithçka.

Ne duam të përmendim disa shenja që tregojnë se ju jeni një person i fortë. Edhe nëse nuk e vëreni vetë.

Ju i trajtoni të tjerët me respekt

Një person i fortë nuk ka nevojë të pohojë veten e tij në kurriz të të tjerëve për të treguar se është më i zgjuar, më me ndikim ose më i suksesshëm. Ai e di që është i vlefshëm në vetvete, ashtu siç është.

Një person i fortë gjithashtu ka një zemër mjaft të madhe për të trajtuar njerëzit e tjerë me mirësi dhe durim. Mbi të gjitha, secili ka historinë e vet, rrugën e vet, të kaluarën dhe të ardhmen e tij. Një person i vërtetë e mban mend këtë dhe njeh vlerën themelore të njerëzve të tjerë, pa marrë parasysh sa të pasur dhe të shkolluar janë.

Nuk ju intereson se çfarë mendojnë të tjerët për ju

Njerëzit e fortë shpesh nuk janë të pëlqyer. Ato janë të vështirë për t’u kontrolluar dhe është e pamundur për t’i manipuluar. Ata e dëgjojnë veten e tyre. Ata e dinë se çfarë duan. Ata qëndrojnë fort në pikëpamjet dhe parimet e tyre.

Njerëzit e fortë mund të jenë të pakëndshëm, por ata kanë mendimin e tyre dhe nuk kanë frikë ta mbrojnë atë. Pasi kishin provuar paqëndrueshmërinë e fjalës, ata kuptuan se është e pamundur t’i kënaqësh të gjithë. Gjëja kryesore është të qëndroni besnikë ndaj vetes.

Një person i fortë për mua është ai që e di saktësisht se çfarë dëshiron dhe nuk ka frikë të shkelë në limitet e veta. Vetëvlerësimi i saj nuk varet nga ajo që njerëzit e tjerë mendojnë për të. Një person i tillë ndjek një lloj busulle të brendshme.

Personalitetet e forta shpesh nuk janë të pëlqyer. Sipas mendimit tim, kjo është për shkak se ata thjesht kanë frikë. Njerëzit kanë tendencë të kenë frikë nga dikush që nuk është pjesë e standartit. Dikush që nuk mund të kontrollohet. Dikush që mund të zbulojë lehtësisht të metat e fshehura të njerëzve të tjerë. Por kjo nuk do të thotë se ngaqë ata nuk i pëlqejnë, njerëzit e fortë janë të këqij. Ata janë thjesht të ndryshëm, në mendimin dhe idenë e tyre për jetën. © Somer O’Hara / Quora

Ju merrni përgjegjësi për jetën tuaj.

Dikush mund të duket se njerëzit e fortë janë ata që janë vendosur mirë në jetë. Ata që, për hir të qëllimeve të tyre, janë gati të kalojnë mbi kokat e tyre, duke ngjitur shkallët e suksesit. Por ky nuk është rasti. Një person me të vërtetë i fortë është ai që ka kuptuar se vetëm ai është përgjegjës për gjithçka që ndodh në jetë. Nuk ka rëndësi nëse një person i tillë punon në një zyrë të vogël ose drejton një korporatë të madhe, rrit fëmijët me përgjegjësi ose udhëton pa kujdes në botë. Çdo ngjarje në jetë qëndron në fushën e tij të përgjegjësisë, dhe jo mbi supet e njerëzve të tjerë.

Njerëzit e fortë mund të jenë të ndryshëm, por tipari i tyre i përbashkët është se ata bënë zgjedhjen e tyre dhe janë përgjegjës për të.

Ju jeni përzgjedhëse në komunikimin tuaj

Shumë njerëz të fortë jetojnë sipas parimit të përshkruar nga Omar Khayyam: “Më mirë të jesh vetëm sesa me këdo”. Vendosja e pamohueshme ka një ndikim të madh në mënyrën se si ndihemi, çfarë mendojmë dhe kush bëhemi. Komunikimi sipërfaqësor “sa për shfaqje” kërkon kohë dhe energji. Një person i fortë nuk e harxhon veten në gjëra të vogla. Ai mund të ketë disa miq me të vërtetë të ngushtë, por të gjithë do të jenë gati të bëjnë për të.

Ju nuk keni frikë të qëndroni vetëm

Për disa, mendimi për të shkuar në një kafene vetëm ose për të kaluar një fundjavë vetëm duket i padurueshëm. Të lënë vetëm me veten e tyre, njerëz të tillë përjetojnë një ndjenjë braktisjeje, sikur e gjithë bota largohet prej tyre. Në panik e sipër, ata fillojnë të telefonojnë miqtë, duke komunikuar me të njohur dhe duke kërkuar dikë që mund t’i ndihmojë ata të mbysin ndjenjën e zbrazëtisë.

Një person i fortë është i qetë kur është duke kaluar kohë vetëm me veten e tij. Kjo nuk do të thotë se ai është një i vetmuar. Njerëz të tillë gjithashtu kanë familje, takojnë miq, bien në dashuri dhe ndahen. Por një person i fortë kurrë nuk do të kërkojë komunikim ose të kapet pas marrëdhënieve të pakuptimta nga frika e të qenit vetëm.

Një person i fortë mund të zgjedhë lehtësisht atë që është më e mira për të tani – vetmia ose afërsia. Ai nuk ka asnjë “fat”, ai ka një zgjedhje. Të ndjehesh mirë vetëm kërkon forcë. Të ndjehesh mirë me të tjerët kërkon forcë po ashtu dhe jo më pak. Një person i fortë nuk ka frikë nga vetmia, por as nuk ka frikë nga marrëdhëniet. Një person i fortë nuk do të bëjë “kontrolle” në ankth, të telefonojë njëqind herë në ditë ose të përpiqet të lidhët me një partner. Prandaj, është mirë dhe i qetë pranë tij. © Evgeniya Pronina / Yandex.Cu

Bisedat boshe ju bezdisin

© Depositphotos.com

Diskutimi i thashethemeve të freskëta mund të duket si një veprim argëtues, por në të vërtetë është një aktivitet i padobishëm që rrezikon reputacionin e atyre që marrin pjesë në të. Bisedat boshe me të njohurit e zakonshëm privon një person nga energjia. Kushdo që dëshiron të ruajë forcën e brendshme nuk humbet kohë dhe nuk harxhon fjalë për ato që mund të vërtetohen me vepra.

Ju mbështeteni vetëm te vetja juaj

Mund të ketë shumë njerëz rreth një personi të fortë: të sjellshëm, të zgjuar, të përgjegjshëm. Por në asnjërën prej tyre ai nuk do të kërkojë mbështetje. Po, ai do të dëgjojë një fjalë të mirë, do të pranojë mbështetje, faleminderit për ndihmën tuaj. Por ai kurrë nuk do të kapë mbi dikë si një litar shpëtimi ose shpreson se gjithçka do të zgjidhet vetvetiu. Njerëzit e fortë emocionalisht dhe mendërisht janë aq të zënë duke kërkuar zgjidhje për problemet e tyre, saqë ata thjesht nuk kanë kohë të mallkojnë fatin dhe të rrijnë të qetë.

Pas 12 vitesh martesë, kisha gjithçka: një apartament, të vogël, por timen; burri; një djalë dhe një vajzë që ishin gati të lindnin. 2 javë para lindjes, burri im tha tharë: “Nuk mendoj se të dua më”. Ata më goditën si një prapanicë në kokë. Kur vajza ime ishte 2 muajshe, zbulova se burri im e kishte rregulluar jetën e tij në mënyrë të përsosur me një shok të ri, me të cilin ishte shoqëruar gjatë gjithë vitit të kaluar. Jam ndjerë aq keq sa gjashtë muajt e parë pas lindjes së vajzës sime, kam jetuar në një mjegull. Një herë, kur po qaja përsëri në dyshemenë e banjës, nëpër kokë më erdhi mendimi: “Ju nuk mund të jetoni më kështu”. Që nga ajo ditë, fillova të bëj gjithçka për të dalë nga gjendja ime e zymtë. Tani gjithçka është në rregull, dhe madje jam mirënjohës për mësimin që më dha burri im. Kam mësuar përgjithmonë: jeta ime është vetëm në duart e mia.

Ju mund të kërkoni falje kur duhet

© Depositphotos.com

Shumica e njerëzve nuk dinë të kërkojnë falje. Në vend të kësaj, ata thjesht bëjnë justifikime. Dhe disa madje mendojnë se falja është një shenjë e dobësisë. Ata bëjnë sikur asgjë nuk ka ndodhur dhe vazhdojnë të jetojnë sikur asgjë të mos ketë ndodhur.

Duhet guxim për të kërkuar falje. Vetëm një person me të vërtetë i fortë është në gjendje të pranojë gabimet e tij pa pasur frikë se mund të shfaqet i pambrojtur dhe i pambrojtur. Një bujari e tillë është e pazakontë për njerëzit e dobët.

Ju nuk i fajësoni rrethanat dhe njerëzit e tjerë për dështimet tuaja.

Ka njerëz që u pëlqen të fajësojnë forcat e jashtme për dështimet e tyre: prindërit, fëmijëria, një mësues i matematikës, një bos tiran, shi jashtë dritares, fazat e hënës, stuhi magnetike … Nuk ka fund për këto “fatkeqësi”. Nuk është e pazakontë që njerëzit t’i përshkruajnë vetes statusin e viktimës në mënyrë që të mbrohen nga dhimbja dhe të mbajnë një mendim të mirë për veten e tyre.

Në fatin e një personi të fortë, ndodhin gjithashtu telashe, ndarje dhe humbje. Ai, si të gjithë, përjeton dhimbje, trishtim dhe dëshpërim. Sidoqoftë, ndryshe nga një person i dobët, një person i fortë nuk shijon pakënaqësi dhe nuk fajëson të tjerët për dështimet e tij, por kapërcen në mënyrë stoike fatkeqësinë, duke marrë përvojë të vlefshme nga mësimet e së kaluarës.

Ju i ktheni gabimet në përvoja dhe dhimbjen në mençuri

Në jetën e çdo personi, ndodhin ngjarje që lënë plagë mendore. Njerëzit e fortë që kanë kaluar kohë të vështira kanë mësuar ta kthejnë dhimbjen në mençuri dhe goditjet e fatit në përvojë të paçmuar. Ata gjithashtu bëjnë gabime, shkelin në grabujën e vjetër, digjen vetë, bien … Por, përkundër gjithçkaje ata ngrihen dhe vazhdojnë të jetojnë, duke ruajtur dashurinë dhe bukurinë në zemrat e tyre.