10 Shenja se Keni Filluar të Rrëshqisni nga Zemra e Partnerit Tuaj

©Depositphotos.com

Kur së pari mendojmë për tradhëtinë, rrallë mendojmë të kemi një lidhje emocionale me dikë tjetër jashtë martesës ose marrëdhënies tuaj.

Edhe pse këto mund të mos përfshijnë romancë, përsëri mund të ketë një ndikim të madh tek ju dhe partneri juaj. Ju mund të vini re ndryshime të pashpjegueshme tek të dashurit tuaj për të cilat me siguri nuk keni qenë as të vetëdijshëm.

Ka shumë arsye të ndryshme pse mund të ndodhë një tradhëti emocionale, por ne donim të ndajmë shenjat në mënyrë që të mos i ngatërroni ato me mashtrime fizike.

Miku i tyre “special” është i pari.

©Depositphotos.com

Ka një tension midis jush që duket sikur nuk do të mbarojë. Zënkat zakonisht bëhen për personin e tretë në jetën tuaj. Fokusi i partnerit tuaj është më shumë tek personi tjetër dhe ky “mik” i duket më i rëndësishëm sesa ju.

Edhe nëse përpiqeni të bëni më të mirën për të shpjeguar se kjo rrotë e tretë është ajo që po shkakton gjithë bujën mes jush, gjërat nuk ndryshojnë. Në fakt, ju fajësoheni për xhelozinë.

Ata nuk duan të ndryshojnë planet e tyre për ju.

©Depositphotos.com

Në të kaluarën, kur dilte një mundësi e re për të kaluar kohë cilësore me partnerin tuaj, ata nuk do ta humbnin atë dhe do të rregullonin planet e tyre. Sidoqoftë, nuk është më kështu. Tani ata qëndrojnë fort pas planeve të tyre dhe nuk duan t’i ndryshojnë ato, pa marrë parasysh sa tërheqëse tingëllojnë planet tuaja.

Ata i duan rrjetet sociale krejt papritur.

©Depositphotos.com

Në përgjithësi, interesi i partnerit tuaj për telefonat, mediat sociale dhe teknologji të tjera mund të rritet. Edhe pse ata kanë qenë gjithmonë kundër faqeve sociale dhe rrallë i përdorin ato, tani ata nuk mund të shqiten nga telefoni i tyre. Ju mund të vini re se ata ndalojnë së shkruari në momentin që hyni në dhomë papritur.

 Ata janë tejet mbrojtës ndaj telefonit të tyre.

©Depositphotos.com

Jo vetëm që ata duan të jenë në telefonin e tyre, por duket se ata janë të gatshëm ta mbrojnë atë me jetën e tyre. Nëse ata alarmohen prej mendimit që ju po përpiqeni të kontrolloni telefonin e tyre ose thjesht ta lëvizin, ata ju ndalojnë menjëherë. Ndoshta ata kanë të instaluar fjalëkalime të reja në pajisje ose kanë filluar të bllokojnë telefonin e tyre, gjë që nuk e kanë bërë kurrë në të kaluarën.

Ata, krejt papritur, duhet të punojnë më shumë se zakonisht.

©Depositphotos.com

Partneri juaj gjithmonë vinte në shtëpi në kohë – ndoshta disa minuta me vonesë aty-këtu. Sidoqoftë, tani ata ju telefonojnë dhe gjejnë justifikime se u duhet të qëndrojnë më gjatë në punë. Ju mund të vini re se gjërat që ata thonë thjesht nuk shtohen. Ata ka gjasa ta bëjnë këtë për të kaluar më shumë kohë me këtë “mik të veçantë”.

Ata nuk hapen më me ju.

©Depositphotos.com

Nëse partneri juaj tani po merr vëmendje më emocionale nga dikush tjetër, mund të vini re se ata nuk po ju kushtojnë shumë vëmendje. Ata mund të ndalojnë së foluri për ditët ose problemet e tyre të këqija, ose nuk i ndajnë më lajmet e mira me ju. Ju madje nuk shihni të njëjtat shenja të stresit që kishin dikur kur flisnin me ju. Kjo ndoshta po ndodh sepse ata po marrin mbështetjen e nevojshme jashtë marrëdhënies tuaj.

Ato ju bëjnë të mendoni se jeni të çmendur kur  hapni këtë temë.

©Depositphotos.com

Kur të filloni të flisni për këtë “mik të veçantë”, ata do të bëhen mbrojtës. Në disa raste, ata mund të inatosen dhe të fillojnë të ju kritikojnë. Shenja më e fortë e një marrëdhënieje të jashtme emocionale është nëse ata kërcejnë dhe mbrojnë mikun e tyre të ri në momentin që dëgjojnë komentin më të vogël negativ për ta.

Ata ju bëjnë të dyshoni për mënyrën se si ndiheni me veten tuaj.

©Depositphotos.com

E gjithë kjo kritikë dhe mënyra se si ata e kthejnë kokën kur ju filloni të flisni mund t’ju bëjë të mendoni se ka diçka që nuk shkon me ju. Epo, kjo thjesht nuk është e vërtetë. Ata thjesht po përpiqen të fshehin përfshirjen e tyre për këtë “mik” duke manipuluar dhe duke ju shtyrë të mendoni se nuk janë ata problemi në marrëdhënie.

Ata anulojnë planet me ju për të qenë me këtë mik të ri.

©Depositphotos.com

Mezi prisni të dilni për darkë me partnerin tuaj dhe ka kaluar një kohë e gjatë qëkur ju të dy nuk keni pasur mundësinë të relaksoheni dhe të kaloni një kohë të mirë së bashku – por këto plane papritmas anulohen. Pjesa më e keqe është se ata nuk kanë një justifikim të mirë apo të vërtetë. Afera e tyre emocionale duket se është më kuptimplote dhe e rëndësishme tani dhe ata kanë filluar të ju injorojnë.

Ata mërziten me ju pa ndonjë arsye.

Edhe biseda rastësore ndonjëherë mund të shkaktojë një reagim negativ tek partneri juaj. Nëse ata janë të mërzitur sepse nuk kanë pasur mundësi të kalojnë kohë me mikun e tyre ose sepse nuk e shijojnë kohën me ju si më parë, ata mund të reagojnë në një mënyrë të irrituar. Ndoshta keni bërë shumë pyetje në lidhje me mikun e tyre disa orë më parë.

Megjithatë, ju mund të merrni një përgjigje të zemëruar prej tyre edhe nëse nuk keni bërë asgjë tjetër përveç se u keni ofruar atyre një copë pice.