10 Shenjat që Ju ‘Hapin Sytë’ që në Fazat e Para të Lidhjes

Nëse menjëherë bini në dashuri pa e njohur mirë personin, nëse nuk mund të ndaloni së menduari për dikë, nëse humori juaj varet tërësisht nga telefonata e të dashurit tuaj, atëherë jeni të prirur ndaj një varësie emocionale që nuk është e shëndetshme.

Zakonisht është një tipar i njerëzve që nuk kanë dashuri të mjaftueshme për veten e tyre dhe ndiejnë nevojën për ta kërkuar atë nga jashtë.

Kjo gjë kthehet në një rreth vicioz të marrëdhënieve toksike, por, fatmirësisht, ka një rrugëdalje prej saj.

Njerëzit emocionalisht të varur e vënë partnerin e tyre në një piedestal dhe ndërtojnë gjithë jetën e tyre rreth tyre. Ata përpiqen ose të kontrollojnë plotësisht partnerin e tyre ose luajnë rolin e viktimës derisa ata arrijnë të marrin kënaqësi nga vuajtjet e tyre.

Psikoterapistja Darlene Lancer shkruan se dashuria e vërtetë dhe varësia emocionale janë gjëra të ndryshme dhe është e rëndësishme të mësosh se si t’i tregosh ato veç e veç.

Më poshtë gjeni disa shenja alarmuese që tregojnë fillimin e dashurisë toksike. Mos lejoni që të bini në grackën e marrëdhënieve toksike.

Ju menjëherë mendoni se keni gjetur dashurinë e jetës suaj!

Ka njerëz që janë shumë emocionantë dhe pas takimit të parë, ata vrapojnë për në shtëpi me ndjenjat “flakë”: “Ky është personi i përsosur për të cilin pritur gjithë jetën time!”

Për fat të keq, shpesh rezulton se kjo nuk është kështu. Pasi takoni dikë që ju nxit fluturat në stomak, prisni pak kohë derisa të qetësoheni për të parë se si ndiheni.

Nëse e gjeni veten në një situatë të tillë, pushoni çdo disa ditë që të jeni vetëm me veten tuaj dhe bëni diçka që ju largon mendimet për këtë person.

Ju e idealizoni partnerin tuaj së tepërmi!

Në fillim të marrëdhënies, është e rëndësishme të dëgjoni më shumë se sa të flisni dhe çelësi është që të dëgjoni me kujdes.

Nëse një person thotë rastësisht, “Unë nuk jam personi më i durueshëm në botë…” atëherë ka shumë të ngjarë, po ju japin një të dhënë për diçka që ata e dinë për veten e tyre por që ju nuk jeni ende në dijeni.

Nëse diçka përmendet edhe në mënyrën më të rastësishme, mos e neglizhoni! Nuk ka nevojë ta qetësoni veten duke e mohuar e duke thënë, “Është e gjitha e pakuptimtë! Ne do ta kalojmë këtë!

“Kur dikush hedh paralajmërime” si këto, në të vërtetë do të thotë se ata nuk mendojnë se ju jeni të duhurit për ta dhe ata nuk duan ju përreth ose që ata janë të gatshëm për të vazhduar marrëdhëniet vetëm nën kushtet e tyre.

Këto nuk janë gjëra që dikush që është i dashuruar do t’i ndjente ose do t’i thoshte, kështu që nëse ju gjeni veten duke dëgjuar fraza të tilla më shpesh atëherë jo, mund të jetë e nevojshme ose të adresoni çështjen diku ose të konsideroni nëse keni nevojë të jeni në të tilla një marrëdhënie.

Ju lini pas dore miqtë për të kënaqur partnerin tuaj!

Mos i neglizhoni miqtë kur hyni në një marrëdhënie!

Kur ne fillojmë së pari të takohemi me dikë, është e natyrshme që të përqendrohemi te ky person dhe të duam të ndajmë gjithçka me miqtë tanë.

Por ju duhet të mbani në mend se miqtë tuaj duan të kalojnë kohë me ju dhe ata jodomosdoshmërisht duan ta kalojnë të gjithë kohën duke dëgjuar historitë mbi personin me të cilin po njiheni.

Prandaj, është më mirë që ta prezantoni partnerin tuaj me miqtë tuaj që herët. Ndoshta ata do të venë re diçka që ju nuk e keni vënë re dhe do t’ju mbrojnë nga zhytja në një marrëdhënie toksike.

Nëse partneri juaj nuk dëshiron të njihet me miqtë dhe të afërmit tuaj, kjo është një shenjë paralajmëruese që ata nuk e ndiejnë se marrëdhënia është serioze.

Ju i harroni hobitë tuaja!

Mos i harroni aktivitetet tuaja të preferuara dhe hobitë. Një person i ri duhet ta bëjë jetën tuaj më interesante dhe vetëm sa duhet të shtojë elementë në jetën tuaj.

Një person entuziast dhe aktiv, i interesuar për shumë gjëra të ndryshme është shumë tërheqës si partner. Mos e bëni të dashurin tuaj qendrën e universit tuaj.

Është e rëndësishme të kuptoni se është e padrejtë për partnerin tuaj nëse jeni plotësisht të varur nga ai për lumturinë tuaj, mirëqenien tuaj dhe gjendjen tuaj të përgjithshme.

Ju e bëni njërin sy qorr ndaj sinjaleve alarmuese!

Kushtojini vëmendje çdo ndjenje, dyshimi dhe dyshimi që mund të keni. Nëse diçka rreth sjelljes së partnerit tuaj ju shqetëson, mos hezitoni të adresoni menjëherë çështjen.

Mos shpresoni që partneri juaj të ndryshojë vetë. Duhet t’ia thoni nëse ju vlerëson, në mënyrë që ai person të fillojë të bëjë një përpjekje për të përmirësuar situatën.

Mos e ndjeni nevojën për të justifikuar veprimet e partnerit tuaj ndaj jush nga traumat e fëmijërisë, gjendja e tij në punë, ose çështjet që ai po përjeton në familjen e tij.

Nuk ka nevojë të jeni shpëtimtarë të partnerit tuaj. Nëse e gjeni veten vazhdimisht duke luajtur rolin e viktimës në marrëdhënien tuaj, ju duhet të kuptoni përse-në.

Ju e besoni pa rezerva mendimin e partnerit tuaj!

Nëse papritmas e gjeni veten duke bërë diçka që nuk do të kishit bërë më parë, vetëm për shkak se partneri juaj ju bëri presion, atëherë kjo është një shenjë e keqe.

Zëvendësimi i besimeve dhe zakoneve tuaja me ato të partnerit tuaj do të thotë që po humbni një pjesë të rëndësishme të vetes dhe nuk po tregoheni të ndershëm me veten tuaj.

Është në rregull për të përshtatur besimet tuaja nëse kështu ndiheni më mirë, por nuk është një shenjë e mirë nëse e gjeni veten verbërisht duke rënë dakord me gjithçka që partneri juaj dëshiron që të pranoni.

Ju rrezikoni të bëheni hija e partnerit tuaj dhe kjo jo vetëm që do të çojë në një seri çështjesh shëndetësore, por do të bëjë që partneri juaj të humbasë interesin për ju.

Ju ndiheni jashtëzakonisht xhelozë për çdo gjë!

Përjetimet fatkeqe të së kaluarës ose frika apo vetmia nuk duhet të ndikojnë në të tashmen tuaj. A ekzistojnë vërtet arsyet e xhelozisë suaj apo a janë ato vetëm në imagjinatën tuaj?

Është e mundur që ndjenjat e tepruara të xhelozisë mund t’ju vënë në rrezik të humbni partnerin tuaj jo për shkak të dikujt tjetër, por për shkak të vetes tuaj. Askush nuk mund të përballojë mosbesimin e vazhdueshëm dhe askush nuk dëshiron t’ju sigurojë për dashurinë e tyre.

Nëse e gjeni veten duke bindur veten dhe të tjerët që marrëdhënia juaj është e fortë dhe e shëndetshme, jeni i rrënuar nga frika dhe dyshimet, atëherë mund t’ju duhet të rishikoni disa aspekte të marrëdhënies tuaj.

Nuk mund të duroni kur partneri juaj nuk është pranë jush!

Është shumë e zakonshme të duash të kalosh gjithë kohën me partnerin tënd, por është e rëndësishme të pranoni faktin se koha e kaluar vetëm është gjithashtu e vlefshme.

Mos harroni se ka gjëra që ju mund (dhe nganjëherë edhe duhet) t’i bëni vetëm. Lini një hapësirë ​​të shëndetshme ndërmjet jush dhe partnerit tuaj nëse nuk doni të ndiheni sikur po mbytni njëri-tjetrin.

Mundohuni të mos përqendroheni në mendime negative si: “Po sikur të jetë me dikë tjetër ?!” Për shkak se është mjaft e mundshme që partneri juaj është i zënë.

Mos e mbushni gjithë kohën tuaj të lirë me mendimet e partnerit tuaj. Përqëndrohuni në përgjegjësitë tuaja dhe në gjërat që ju bëjnë të lumtur dhe kjo do të bëjë që partneri juaj të interesohet më shumë për ju.

Ju justifikoni sjelljen e tmerrshme të partnerit/es tuaj!

Kur jemi të dashuruar, ne tentojmë të jemi paksa të verbër për çdo gjë që nuk është e përsosur për partnerin tonë, por ia vlen t’u kushtohet vëmendje gjërave të vogla rreth sjelljes së partnerit tuaj ndaj jush dhe ndaj të tjerëve.

Nëse partneri juaj vepron mirë dhe është i vëmendshëm ndaj jush në takimin tuaj të parë, ndërsa më pas ai befas fillon t’i bërtasë kamarierit për ngatërrimin e pjatave, atëherë kjo është një shenjë paralajmëruese.

Nuk mund të thuash thjesht: “Jo”!

A mund t’i thoni jo partnerit tuaj? Ju nuk duhet të pranoni gjithmonë gjithçka që kërkon partneri juaj.

Mos hezitoni të refuzoni ftesat për ngjarjet që nuk janë me interes për ju, ngjarje që nuk përputhen me oraret tuaja ose kërkesat që ju mendoni se janë të papërshtatshme.

Nuk ka arsye të bini dakort për diçka që nuk doni të bëni vetëm sepse nuk doni të ofendoni partnerin tuaj ose sepse mendoni se partneri juaj nuk do t’i kuptojë arsyet tuaja.

Mos e humbni veten tuja për të kënaqur një person tjetër, sepse, në fund, nuk do t’ju vlerësohet.