12 Gjërat që Duhet të Dimë për Dashurinë e Vërtetë Përpara se të Jetë Tepër Vonë

© depositphotos.com © Kyle Bearden / unsplash

Kur jeni i/e dashuruar dhe keni një marrëdhënie të shëndetshme, mund të ulë nivelet e ankthit, dhe kjo është vërtetuar shkencërisht. Ju madje mund të filloni të dukeni më mirë ose të ndjeheni më pak të stresuar në punë.

Përqafimi dhe puthja prodhojnë ndjesi qetësie, sigurie dhe kënaqësie.

Ne dëshirojmë që të gjithë të kenë përvojën e të qenit me të vërtetë të dashuruar dhe gjetëm 12 gjëra që ju ndodhin kur takoni njeriun tuaj të zemrës.

Dashuria është ndarja e jo vetëm momenteve të mira, por edhe e atyre të këqija.

Dashuria romantike mund të zgjasë dhe studimet e vërtetojnë atë. Por gjëja kryesore është një veprim nga ju dhe ndaj jush. Dashuri është si folje, jo si emër. Nëse ktheheni në shtëpi të lodhur pas punës dhe shihni partnerin tuaj duke ju pritur për një mbrëmje emocionuese, në vend që t’ju ndihmojë, ka një shkëputje midis jush. Nuk do të thotë që ju duhet të prisheni menjëherë, por një shpjegim i mirë është i nevojshëm.

Nëse partneri juaj ju shikon vetëm si një objekt argëtimi gjatë gjithë kohës, mund t’ju shkatërrojë psikologjikisht. Ju duhet të jeni aktiv në përputhje me nevojat e bashkëshortit tuaj.

Dashuria e vërtetë është një veprim.

© Soroush Karimi / unsplash

Dashuria e vërtetë gjithashtu përfshin kalimin nëpër faza të këqija. Është gjë normale të ndjeheni të vetmuar ndonjëherë në marrëdhënien tuaj, sipas psikologëve. Ndodh kur një çift ka humbur lidhjen e tyre emocionale.

Nëse të dy e doni njëri-tjetrin, përpiqeni t’i zgjidhni gjërat për të shmangur çdo keqkuptim. Për shembull, në marrëdhënie afatgjata, disa çifte përpiqen të vizitojnë një psikolog ose të përpiqen të bisedojnë më shumë me njëri-tjetrin për të zgjidhur problemin e vetmisë.

Duhet të jetë e natyrshme të jesh me partnerin dhe të punosh për t’ia dalë me anë të disa mënyrave për të arritur atë të ardhme për të cilën keni ëndërruar, hap pas hapi.

Ju të dy i dini kufijtë tuaj dhe i respektoni ato.

Një marrëdhënie dhe dashuri e shëndetshme kanë gjithmonë kufijtë e tyre. Është si një marrëveshje e caktuar mes jush kur askush nuk përpiqet të jetë “diktatori”. Nëse komunikimi juaj bazohet vetëm në argëtim, herët a vonë do të ketë një problem.

Në një marrëdhënie të shëndetshme, duhet të flisni dhe të mos keni frikë të thoni diçka kur mendoni se dikush po i tejkalon kufijtë e tyre. Të hapësh diskutime në vend të zënkave tregon se të dy keni respekt për njëri-tjetrin.

Terapisti Bridget Levy shprehet se është e rëndësishme të dini se kufijtë që përdorin fjalët “gjithmonë” ose “kurrë” nuk funksionojnë. Sigurisht, ju duhet të jeni specifik dhe të drejtpërdrejtë, por përdorimi i fjalëve të duhura është thelbësor.

Nuk ka vend për të ndaluar gjëra, përkundrazi duhet të zgjidhni një bisedë më konstruktive.

Ju bashkëndani një koncept të përbashkët se çfarë është dashuria e vërtetë.

© sept commercial / unsplash

Ju mbështesni njëri-tjetrin, kaloni kohë cilësore së bashku, dhe falni dhe vlerësoni njëri-tjetrin. Për të gjithë çiftet, interesat dhe koncepti i tyre i dashurisë mund të jenë të ndryshme: disa mund të preferojnë të udhëtojnë, ndërsa çifte të tjera preferojnë të qëndrojnë në shtëpi.

Është studiuar gjithashtu se koncepti i dashurisë mund të ndryshojë në çift. Gjatë vitit të parë, nivelet e serotoninës kthehen në normale, dhe aspektet “obsesive” bëhen më të moderuara. Kështu që dashuria bëhet më e qetë dhe më e pjekur.

Dashuria do të thotë qëllime dhe dëshira të përbashkëta.

© Todd Ruth / unsplash © depositphotos.com

Harmonia është një gjë shumë e vështirë për ta ndërtuar dhe arritja e qëllimeve të përbashkëta mund ta ndihmojë atë. Por ka disa pika që nuk duhet t’i harroni, sipas psikologëve. Së pari, sigurohuni që të jeni specifik dhe realist në atë që dëshironi.

Së dyti, mos harroni të festoni suksesin tuaj së bashku.

Ju ndani bashkë përgjegjësitë.

© depositphotos.com © Jessica Rockowitz / unsplash

Ndjesia se partneri juaj po shmang përgjegjësinë mund të jetë shumë traumatik dhe jo e shëndetshme për marrëdhënien. Të thuash por të mos i vësh fjalët në punë mund t’u bëje keq të gjithëve.

Dashuria e vërtetë nuk përpiqet t’ju bëjë të ndjeheni më keq, por përkundrazi ju bën më të fortë dhe ju bën të ndjeheni më të mbrojtur.

Një bisedë e mirë mund të zgjidhë disa probleme. Por prapë, arsyet pse njerëzit kanë frikë të bëjnë një bisedë rreth përgjegjësive mund të variojnë nga turpi, nga frika, nga depresioni. Kështu që është gjithmonë më mirë të bashkoheni dhe të filloni të diskutoni për detyrimet dhe të drejtat e njëri-tjetrit.

Kur të dy njerëzit ndajnë përgjegjësi, nuk ka çekuilibër dhe askush nuk ndjen një barrë më të rëndë. Edhe nëse marrëveshjet janë të vështira në fillim, është e rëndësishme të punoni për to. Nuk ka rregulla sepcifike dhe secili çift ka mënyrën e vet të të bërit gjëra.

Partneri juaj nuk përpiqet të ndryshojë kush jeni dhe pranon papërsosmëritë tuaja.

© relevantedesign / unsplash

Nëse jeni një person krijues dhe papritmas partneri juaj ju detyron të ndryshoni punën që doni për shkak të parave, mund të jetë e mundimshme. Në vend që të përpiqemi të ndryshojmë partnerët tanë, motivimi i tyre për t’u rritur është një strategji më pozitive. Mbështetja dhe pranimi se kush është bashkëshorti juaj si person mund ta sjellë marrëdhënien në një nivel krejt të ri.

Nëse e shihni të dashurin tuaj të hutuar, të humbur ose të zemëruar, mbani mend se ata kanë të drejtë të ndihen në atë mënyrë. Ne nuk jemi robotë dhe të gjithë kemi përvoja njerëzore.

Nëse doni dashuri të vërtetë, nuk ka vend për të luajtur lojëra.

© depositphotos.com

Të luani lojëra psikologjike, viktimizuese dhe trekëndëshat e dashurisë mund të marrin shumë energji dhe nuk ka asnjë garanci që një person për të cilin keni ndjenja të përgjigjet me reagimin që dëshironi. Më poshtë janë shembuj të llojeve të lojërave që njerëzit luajnë:

  • Dërgimi i mesazheve të përziera
  • Bërja e dikujt të ndjehet fajtor për të marrë diçka prej tyre
  • Vënia në provë
  • Projektimi dhe krahasimi
  • Trekëndëshat e dashurisë

Manipulimi nuk është zgjidhja. Ju mund ta bëni një person xheloz, për shembull, por kujtesa e tyre për këtë ndodhi nuk do të fshihet kurrë.

Ka gjithmonë kohë për punë në ekip kur je i/e dashuruar.

© depositphotos.com © depositphotos.com

Ai është me miqtë e tij dhe ju jeni me miqtë tuaj. Ai shikon një film në dhomën e gjumit dhe ju pikturoni në dhomën e ndenjes. Po, natyrisht, duhet të ketë vend për pushim nga njëri-tjetri dhe hobi të veçanta, por duhet të ketë edhe bashkëpunim. 64% e amerikanëve besojnë se ndarja e interesave është shumë e rëndësishme për marrëdhënie të suksesshme.

Ndarja është kujdes. Dhe kujdesi është një shenjë e dashurisë së vërtetë. Për shembull, ju po shkoni në një qytet tjetër me makinë. Mundohuni të mbështesni njëri-tjetrin gjatë këtij udhëtimi. Njëri mund të vozisë, dhe tjetri mund të jetë guida.

Mund të mbështetni personin që doni.

© depositphotos.com © depositphotos.com

Duke i vënë theks të qenit gra të forta dhe burra të fortë, bota na shtyn të injorojmë faktin që është mirë të jemi të ndjeshëm. Çdo ditë kemi për detyrë të marrim vendime në punë dhe me miqtë, por me personin që me të vërtetë na do, ne mund të tregojmë ndjenjat që me të vërtetë ndjejmë.

Për më tepër, hulumtimi ka treguar që të qenit i dobët ndonjëherë mund të jetë shumë tërheqëse, sepse ne na pëlqen të shohim që njerëzit hapen me ne.

Ju bëheni një person më i mirë kur jeni i/e dashuruar.

© depositphotos.com © depositphotos.com

Ju po bëheni një person më i mirë jo sepse dikush po ju detyron, por sepse po ndodh natyrshëm. Mund të jetë një mënyrë jetese e re më e shëndetshme, një ndryshim i zakoneve ose një azhurnim i shtëpisë tuaj. Të jetosh më mirë mund të jetë një shenjë e dashurisë së vërtetë.

Ju filloni të provoni gjëra të reja.

© depositphotos.com

Ju mund të mos i pëlqeni disa aktivitete, por ju i bëni këto ndonjëherë me të dashurin tuaj vetëm për t’i bërë ata të lumtur. Ose befas ju mund të dëshironi të provoni një kuzhinë të re me partnerin tuaj për të ndarë një përvojë të re.