12 Këshilla Psikologjike që i Bëjnë të Gjithë të Fiksohen pas Teje

©brightside

Të bëhesh shpirti i shoqërisë mund të duket si një mision i pamundur në fillim. Ne mund të mendojmë se kemi nevojë për një karizëm natyror ose talent për t’u pëlqyer nga njerëzit përreth nesh.

Por në të vërtetë, të jesh i pëlqyeshëm është diçka për të cilën mund të stërvitemi lehtësisht duke bërë përpjekje, duke vënë imagjinatën në punë dhe duke improvizuar gjatë procesit.

Ne përgatitem një listë me sugjerime efektive që mund t’ju ndihmojnë të fitoni njerëz, madje edhe nëse jeni një introvert në thelb. Sigurohuni t’i ruani ato!

Bëjini ata t’ju pëlqejnë që nga fillimi.

Përpiquni të krijoni një lidhje të ngrohtë dhe pozitive për t’i bërë njerëzit të krijojnë një përshtypje të veçantë për ju. Mundësia fitim-fituese këtu do të jetë gjithnjë një buzëqeshje e sinqertë. Sidoqoftë, vetëm një emocion nuk është i mjaftueshëm. Një prekje e personalizuar si një shtrëngim duarsh, një pëllëmbë e shpejtë mbi supe, apo edhe një përqafim i shkurtër, luan një rol të rëndësishëm.

Gjëja më e rëndësishme këtu është të përpiqeni të ndjeni energjinë e personit tjetër dhe të ndiqni gjuhën e trupit të tyre me gjestet tuaja.

Angazhojini ata të flasin vetë

Shumica e njerëzve duan të flasin vetë, kështu që ju mund ta përdorni këtë. Pyetini ata për argëtimet e tyre, vendet ku kanë qenë ose mund të dëshirojnë të vizitojnë, planet për fundjavën dhe shumë më tepër. Mos u bëni shumë pyetje private, pasi kjo mund ta bëjë një person të mos ndjehet rehat dhe ata madje mund të përpiqen t’ju largojnë.

Gjithashtu, është mirë të shmangni pyetje të mbyllura ku përgjigja është thjesht një “po” ose “jo” . Në vend të kësaj, shfrytëzoni pyetjen, “Pse?” ose “Si?” – kjo i jep personit tjetër një mundësi të jashtëzakonshme për të folur më shumë rreth një teme të zgjedhur.

Vendosni theksin te tiparet e ngjashme që ju të dy ndani

Ne priremi të tërhiqemi nga njerëz që janë disi të ngjashëm me ne. Mundohuni të gjeni diçka që ju dhe personin me të cilin po flisni ju lidh së bashku. Mund të jetë shija juaj në muzikë, një ushqim i caktuar që të dy pëlqeni të hani, ose një sport që të dy kënaqeni duke parë.

Pasi ta keni zbuluar, duhet ta shfrytëzoni duke diskutuar me këtë person ose duke i ftuar ata të vizitojnë vendin ku të dy mund ta shijoni këtë aktivitet. Këto gjëra të thjeshta mund të mos duken sikur janë shumë të rëndësishme, por ato bëjnë një punë të shkëlqyeshme për t’i bërë njerëzit të ndjehen të lidhur personalisht me ju, dhe t’i ndihmojnë ata të kënaqen duke qenë rreth jush.

Komplimentojini për gjërat për të cilat njerëzit luftojnë më shumë.

Disa komplimente mund të zgjojnë një gamë krejt të ndryshme të ndjenjave tek ne. Thjesht duke komplimentuar buzëqeshjen e dikujt ose ngjyrën e syve nuk do të bëjë shumë ndryshime për një person, ata ndoshta do ta shohin atë si një gjë shumë neutrale. Natyrisht, ata nuk i fituan këto gjëra, këto janë vetëm një pjesë e asaj se kush janë. Çelësi këtu është të vëreni gjënë për të cilën një person ka luftuar më së shumti dhe t’i lavdëroni ata për të.

Për shembull, le të themi se ju e dini se ky person ka punuar ditë e natë në një projekt, dhe rezultoi të jetë një sukses i madh. Admirimi i punës dhe mundit të tyre të vështirë do të zgjojë një ndjenjë të thellë të kënaqësisë, duke i bërë ata vërtet të lumtur dhe madje edhe krenarë për veten e tyre.

Mos harroni të tregoni gjithmonë kujdes në gjuhën e trupit tuaj

Edhe nëse nuk e vërejmë, krahët dhe këmbët e kryqëzuara u thonë të tjerëve se nuk mund të jemi të besueshëm dhe se ne fshehim diçka. Por pa marrë parasysh sa e vështirë mund të jetë për ju, përpiquni të rregulloni qëndrimin tuaj.

Gjëja më e mirë që mund të bëni është të mbani shpinën dhe këmbët drejt dhe duart tuaja të hapura me pëllëmbët tuaja të kthyera drejt njerëzve të tjerë. Mbajtja e një pamje të qetë dhe tërheqëse në fytyrën tuaj do t’i bëjë njerëzit e tjerë të ndjehen më të qetë duke qenë rreth jush, dhe natyrisht, të ju pëlqejnë më shumë.

Ndani të vërteta për të metat tuaja

Disa njerëz mund të acarohen jashtëzakonisht kur të tjerët përpiqen të veprojnë sikur janë të përsosur. Ndarja e dobësive dhe dështimeve tuaja mund t’ju bëjë të dukeni të mirëfilltë dhe t’i lejoni njerëzit përreth jush të ndjehen më të afërt dhe më të angazhuar me ju. Megjithëse, sigurohuni që të mos e teproni dhe të flisni për të gjitha dështimet dhe momentet e këqija, përndryshe efekti do të jetë krejt i kundërt.

Bëhuni i pari që bën shaka

Në vend që të prisni që dikush të qetësojë tensionin në dhomë, të jetë ai që ndërmerr veprime – bëni një koment qesharak, por të padëmshëm, për situatën në të cilën gjendeni, gjërat për të cilat po punoni, etj.

Nëse e keni njohur person mjaftueshëm, ndonjëherë mund t’i ngacmoni në mënyrë miqësore, por mos harroni se kurrë nuk duhet të sulmoni identitetin e tyre ose të qeshni me diçka që ata nuk mund ta ndryshojnë tek vetja. Kushdo që e ngacmon duhet të qeshë së bashku me ju. Dhe mos harroni të bëni shaka herë pas here edhe për veten.

Qeshni edhe me shakatë e dikujt tjetër

Mbështetni përpjekjet e të tjerëve për ta bërë atmosferën më miqësore. Duke qeshur së bashku, ju do të mbështesni personin tjetër dhe do t’i ndihmoni ata të kuptojnë se po i dëgjoni.

Edhe nëse dikush bën një shaka të keqe, ju mund ta shndërroni atë në një qesharake. Në këtë mënyrë, ju do t’i bëni njerëzit e tjerë të shkojnë së bashku me të dhe t’i bëje të gjithë të ndjehen mirë. Mos harroni gjithmonë: qeshni me ta, jo për ta!

Për të qenë interesant, interesohuni

Shumicën e kohës, njerëzve u pëlqen të flasin më shumë sesa të dëgjojnë, dhe ata vlerësojnë vetëm ata që u kushtojnë vëmendje. Një nga mënyrat për tu paraqitur si dëgjues i kujdesshëm dhe i vëmendshëm është duke përsëritur frazat që personi me të cilin po flisni sapo tha.

Për shembull, përdorni fjali si, “E di, është e vërtetë?”. Për më tepër, mos harroni të luani me fjalë inkurajuese si: “Pikërisht!” ose “Kjo është e vërtetë!” etj. Kjo teknikë quhet gjithashtu një “përgjigje emocionale reflektuese”.

Jini një magnet për njerëzit përreth jush dhe angazhojini ata

Mos u bashkoni me atmosferën dhe njerëzit që janë të pranishëm në dhomë. Në vend të kësaj, përpiquni të jeni një person entuziast. Tërheqni të tjerët në biseda të shkurtra, por domethënëse apo edhe biseda më të gjata.

Mundohuni të jeni me një nivel më të lartë dhe mos kini frikë se nuk do të dukeni mirë. Energjia juaj pozitive nuk do të kalojë pa u vënë re – njerëzit do të bashkohen me padurim dhe të bisedojnë së bashku.

Bëni miq me miqtë e njerëzve të tjerë

Të kesh njerëz të përbashkët, si miq të ndërsjellë që kanë «ngjashmëri», me të vërtetë ka rëndësi për ne. Krijimi i një miqësie me të njohurit e të tjerëve mund të luajë një rol të madh në ndërtimin e besimit me të gjithë ata. Gjithashtu, i bën njerëzit të ndjehen më afër me njëri-tjetrin kur kanë disa miq të përbashkët. Dhe është një mënyrë e mirë për të zgjeruar grupin e njerëzve ku jeni tani.

Surprizoni njerëzit atëherë kur nuk e presin

Kur njerëzit marrin diçka të këndshme nga të tjerët që nuk e kërkuan, kjo u jep atyre një ndjenjë jashtëzakonisht të mirë. Mos kini frikë të befasoni të tjerët me diçka që mund të dëshirojnë, pa kërkuar lejen e tyre për ta bërë këtë.

Për shembull, nëse jeni në punë dhe doni të shkoni të merrni një sanduiç, mund të merrni edhe një për kolegun tuaj. Ky veprim befasues do të qëndrojë në mendjen e tyre për një kohë të gjatë, dhe do të shiheni si një person miqësor dhe i këndshëm.