12 Situata që Tregojnë sa Punë Delikate është të Rritësh një Adoleshent

©depositphotos

Të jesh nënë mund të jetë një detyrë e vështirë – shpesh është kërkuese dhe mbi të gjitha, ajo zgjat një jetë. Gjatë shtatëzënisë dhe periudhës pas lindjes, nënat shpesh marrin shumë këshilla dhe mendime për edukimin e fëmijëve të tyre. Por e vërteta është se nuk ka manuale ose receta magjike për këtë: praktika të bën të përsosur.

Dhe duhet të themi se momenti i mëmësisë që kërkon më së shumti praktikë është shpesh për vitet e adoleshencës.

Kjo është arsyeja pse ne dëshirojmë t’ju prezantojë disa nga situatat më të zakonshme dhe qesharake me të cilat përballen nënat në të gjithë botën, gjatë viteve të adoleshencës së fëmijëve të tyre, pasi ndjejnë nxitjen për t’u rebeluar, por prapë rezultojnë se janë fëmijë të rritur mirë.

Adoleshentët nuk e kuptojnë pse nuk është ide e mirë të fillojnë të lajnë një tigan me yndyrë dhe pastaj të vazhdojnë me gotat.

Ata e kalojnë pjesën më të madhe të kohës duke menduar nëse duhet t’i varnin rrobat lart ose poshtë.

Dhe nganjëherë ata insistojnë të veshin të njëjtat rroba pa pushim.

Dhe ata mendojnë se për të pastruar sobën, duhet të përdorni të dy anët e sfungjerit. Kjo është arsyeja pse ato kanë 2 anë, apo jo?

Ndonjëherë ata përpiqen t’ju nihmojnë me qëllimet e tyre më të mira – por më pas ata përdorin të njëjtën sfungjer për të pastruar banjën dhe kuzhinën.

 

Ata mund (dhe do të hynë) në shtëpi me këpucë shumë të papastra.

Atyre u duket se gjithçka është e pastër.

Adoleshentët kanë tendencë të mendojnë dhe të bëjnë gjithçka në kohën më të keqe të mundshme – dhe mos u shqetësoni nëse gromësijnë në tryezë gjatë një vakti.

Ndonjëherë ata bëjnë gabime. E kush nuk bën?

Kush mund t’i rezistojë asaj pamje tunduese?

Ata zakonisht mendojnë se dinë më shumë për jetën sesa ju dhe që mund t’ju mashtrojnë.

Ndoshta ata do t’i lajnë të gjitha pjatat për ta bërë mamanë të lumtur – ose sepse mësuan se të gjithë duhet të ndihmojnë me mbajtjen e shtëpisë, edhe pse tenxhereja më e ndyrë do të mbetet gjithmonë atje, duke pritur që dikush tjetër ta pastrojë atë.

Por në fund të fundit, të jesh nënë do të thotë të jesh në gjendje të piqesh, të rritesh dhe të kuptosh që qëllimi i dashurisë është të evoluojë.

Po  nga përvoja juaj? A keni kaluar ndonjë nga këto situata – edhe nëse kjo do të thotë që keni qenë adoleshenti? Ne ju ftojmë të ndani mendimet tuaja me ne.