4 Shenjat e Lidhjeve të Gabuara Nga të Cilat Duhet t’ia Mbathni Shpejt

©depositphotos

Jeta jonë është një seri takimesh dhe ndarjesh me njerëzit. Disa njerëz na bëjnë të lumtur; të tjerët mund të shndërrohen në një sfidë të vërtetë.

Është me rëndësi jetike të kuptoni se cilët lloje të njerëzve duhet t’u qëndroni larg.

Njerëzit që janë xhelozë dhe kritikë ndaj jush

Kritika të vazhdueshme:

Njerëz të tillë nuk mund të dëgjojnë askënd tjetër përveç vetvetes. Kritika është instikti i tyre themelor dhe ata kritikojnë çdo gjë që thoni ose bëni.

Xhelozë edhe për arritjet tuaja më të vogla:

Njerëz të tillë kurrë nuk do të jenë të lumtur për suksesin tuaj, sepse ata mendojnë se janë të vetmit që meritojnë të respektohen dhe vlerësohen. Ata janë aq të pasigurtë sa i trajtojnë të gjithë si armiq.

Njerëzit që e marrin gjithçka që bëni për të mirëqenë!

Njerëz të tillë marrin gjithçka për të mirëqenë dhe nuk ka asgjë që e shohin si të jashtëzakonshme. Ju keni gatuar një darkë të mrekullueshme jo vetëm sepse keni dashur ta bëni parterin tuaj të lumtur, por sepse duhej edhe të gatuanit.

Pavarësisht nga një indiferencë e tillë e dukshme, shumë njerëz zgjedhin të mos e vënë re atë. Vendoseni veten në plan të parë, ka ende shumë njerëz mirënjohës dhe të mirë.

Njerëzit “parazitë”

Njerëzve të tillë nuk ju interesojnë ndjenjat dhe nevojat tuaja. Ata ju falënderojnë, por ata ende mendojnë se askush nuk meriton më shumë sesa ata.

Të jetosh me njerëz të tillë është një sfidë. Ata ndikojnë jo vetëm gjendjen tuaj emocionale dhe financiare, por edhe në rritjen tuaj profesionale.

Njerëzit që ju manipulojnë

Nderet e vogla nuk janë ndonjë gjë e madhe. Sidoqoftë, nëse ndiheni sikur jeni mbërthyer në një rrjetë merimange pa ndonjë arsye, jeni duke u manipuluar.

Njerëz të tillë nuk mund t’ju japin asgjë tjetër përveç dhimbjes së kokës. Ata e adhurojnë momentin kur ëndrrat e tyre realizohen dhe kur arrihen qëllimet e tyre.

Ata kurrë nuk japin, vetëm të marrin. Nëse ndaloni së rëni në kurthet e tyre, ata me siguri do të fillojnë të kërkojnë një kukull të re.