5 Arsye Pse Disa Gra Kërkojnë Partnerë Mbizotërues

©Depositphotos.com

Ndërsa fuqizimi i grave po përqafohet në të gjithë botën, disa zonja do të dëshironin ende të kishin një partner dominues. Kërkimet pretendojnë se vajzat rriten në një mënyrë të tillë që ato në mënyrë të pavetëdijshme i përgjigjen seksualisht një partneri që merr përgjegjësinë dhe merr të gjitha vendimet.

Shumë prej nesh as nuk janë të vetëdijshëm se po tërheqim partnerë dominues dhe personaliteti luan një rol të rëndësishëm këtu.

Ne do të dëshironim të nënvizonim arsyet pse tërheqja e partnerëve dominues është më shumë një model sesa një zgjedhje.

Gratë tërhiqen nga djemtë e këqij.

© Suicide Squad / Warner Bros. Pictures

Ky nuk është stereotip, por përkundrazi, një fakt më vete. Burrat mbizotërues zakonisht jepen pas pirjes së duhanit dhe pirjes së tepërt, tatuazheve dhe në sjelljeve impulsive. E thënë thjesht, këto aktivitete janë një tronditje për gratë, kështu që ato bëhen shënjestra të lehta dhe më shumë si damsa në ankth.

Kjo, nga ana tjetër, i bën “djemtë e këqij” të sigurt në vetvete dhe që e kanë realitetin e tyre nën kontroll. Nuk është çudi që ju bini kokë e këmbë për burrat me pushtet!

Ju zgjidhni dikë që mund të marrë të gjitha vendimet për të dy ju.

© Fifty Shades of Grey / Universal Pictures

Ekziston një besim themelor se jeta juaj do të ishte një udhëtim i lehtë nëse nuk do të duhej të merrni ndonjë vendim vetë. Dhe për shkak të kësaj arsye shumë të njëjtë, ju preferoni të jeni me partnerë që mund të marrin frenat dhe të marrin çdo vendim për ju. Atëherë ju mësoheni me këtë model, i cili ju bën plotësisht të varur prej tyre.

Njerëzit e sjellshëm ju duken thjesht të mërzitshëm.

© Yeh Jawaani Hai Deewani / Eros Entertainment

Ju nuk preferoni një partner që thjesht pëlqen të bëjë shëtitje romantike, duke mbajtur dorën gjatë gjithë rrugës. Në vend të kësaj, ju preferoni një partner që ka një anë aventureske, dikë që mund t’ju marrë së bashku në një udhëtim të egër, ku të dy jeni të entuziazmuar nga ajo që jeta ofron. Këto janë disa ‘arritje në çift’ të vërteta për ju.

Mos ngatërroni dominimin me agresionin 

Sigurisht, të jesh një person dominues është shumë mirë, por ndonjëherë kjo mund ta bëjë edhe një person të dhunshëm. Kjo nuk do të thotë që njerëzit dominues nuk janë të dashur, por ata mund t’ju duan deri në atë masë sa që i bën ata më kontrollues. Kuptoni ndryshimin midis abuzimit dhe dominimit. Nëse jeni bërë për të bërë gjëra kundër vullnetit tuaj, ky është abuzim. Nëse e gjeni veten në një situatë si kjo, merrni ndihmë me çdo mënyrë.

Fëmijëria ka më shumë ndikim sesa mendoni në jetën tuaj.

 

Përfundimisht, marrëdhënia juaj përcaktohet fuqimisht nga mënyra se si jeni rritur. Njëri ose të dy prindërit tuaj ishin ose janë mbizotërues nga natyra. Ju jeni mësuar me këtë mënyrë jetese dhe në mënyrë të nënndërgjegjeshme, ju kërkoni të njëjtat tipare edhe në partnerin tuaj.

Natyra juaj e nënshtruar është e dhënë dhe përfundoni duke tërhequr partnerë dominues për të përmbushur modelin përsëri. Ndërsa jeni rritur me këtë rregull, ju prisni të njëjtën gjë edhe nga mjedisi juaj i jashtëm.