5 Përgjigje që një Burrë Nuk Dëshiron t’i Dëgjojë nga Gruaja e Tij

©depositphotos.com

Me siguri, shumë prej nesh bien dakord me atë që të dëgjosh fjalët plot vrazhdësi nga një i dashur i yni janë gjëja më e keqe që mund të na ndodhë në një marrëdhënie.

Ato shkojnë drejt e në thellësitë e shpirtit dhe përjetimi i diçkaje të tillë është më i vështirë të harrohet sesa një bisedë e pakëndshme me një epror.

Dikush mendon se burrat e kanë zemrën gur, ju nuk mund t’i ofendoni me asgjë, por, përkundër kësaj bindjeje të përhapur, ata janë të ndjeshëm dhe reagojnë shumë mprehtësisht ndaj shprehjeve të caktuara.

Ne zhvilluam një sondazh të vogël dhe zbuluam se cilat fraza në çift lëndojnë dhe bezdisin më shumë burrat.

“Duhet ta ndihmosh nënën time”

©depositphotos.com

Askujt nuk i pëlqen kur prindërit hyjnë në punët e çifteve. Por është edhe më keq kur marrëdhënies i shtohen detyrime në formën e një ultimatumi. Nuk ia vlen të shkelësh kembëne në gaz, zgjidhja mund të gjendet përmes një mënyre të provuar: dialogut. Për më tepër, një njeri i vëmendshëm gjithmonë ofron ndihmën e tij.

Nëse e teproni, shumica e burrave do ta perceptojnë këtë si mungesë respekti dhe abuzim. E gjithë kjo mund të çojë në një argumentim, pas të cilit të dy palët do të pendohen për atë që është thënë. Nuk është për t’u habitur, nëse jeni të detyruar të silleni në këtë mënyrë, ndoshta duhet të reflektoni: a është ai personi i duhur?

“Edhe pa ty, ia dilja disi më parë”

©depositphotos.com

Për ata që gjithmonë mbështeten vetëm te vetja, është e vështirë të mësohen me pamjen e një njeriu në jetën e tyre që tregon vëmendje dhe kujdes. Dikush do të thotë se as nuk ia vlen të mësohesh. Por të gjithë duam të kujdesemi, edhe nëse nuk e themi me zë të lartë. Dhe nëse keni frikë se jeni të dobët, kjo mund të çojë në konflikt.

Është e rëndësishme që burrat të ndihen të dobishëm. Kur ai, për shembull, ofron të mbajë çantën tuaj të rëndë, kjo nuk do të thotë aspak që ju dukeni si një person i dobët në sytë e tij. Lëreni të jetë një njeri i mirë, ai thjesht dëshiron të jetë i mirë. Dhe, nganjëherë, të ndihet si heroi juaj.

“A mos ndoshta edhe miqtë e tu do ta shërbejnë mëngjesin në shtrat?”

©depositphotos.com

Ka arsye të pafundme pse lind kjo pyetje: “Kush është më i rëndësishëm për ty: miqtë e tu apo unë?” Për shembull, kur një burrë me qëllim përpiqet të kalojë sa më pak kohë me ju. Sigurisht, arsyeja mund t’i përgjigjet një pyetjeje të përparësive. Për shembull, ju e latë të shkoni në kinema, por në minutën e fundit, ai anuloi gjithçka për t’u argëtuar me miqtë e tij. Në këtë rast, është e qartë se nuk jeni gjëja më e rëndësishme.

Por nëse fakti është që ju nuk keni asgjë për të bërë ndërsa ai nuk është aty, ose, akoma më keq, nuk i besoni atij, kjo nuk bën mirë. Një burrë dëshiron që ju të jeni jo vetëm partnerja e tij, por edhe mikja e tij. Dhe këto lloj pyetjesh nuk zbulojnë miqësi midis ju të dyve.

“Kjo këmishë nuk mund të vishet as për të fjetur”

©depositphotos.com

Burrat nuk dinë të veshin rroba të pakëndshme, vetëm në mënyrë që të duken mirë. Ata nuk dinë dhe kaq. Nëse nuk ju pëlqen imazhi i partnerit tuaj, mund të flisni me të butë. Po ashtu, gjëja kryesore që duhet të vlerësoni tek gjysma juaj më e mirë është ajo që është nën këmishën që ju shqetëson aq shumë. Po, shpirti i tij.

Nëse veshjet e partnerit tuaj nuk janë të përshtatshme për një ngjarje festive, jepjani ato. Dhe atë natë, kur të vishni një fustan të bukur për të dalë, ai nuk do të jetë në gjendje të refuzojë kërkesën tuaj për të veshur pantallonat dhe këmishën që i kishit dhënë.

 

“Ai bënte gjithçka vetë, pa kërkuar ndihmë”

©depositphotos.com

Një njeri i mirë nuk do t’ju krahasojë kurrë me ish-at e tij. Ju jeni unik dhe i papërsëritshëm për të. Kjo është arsyeja pse ai pret të njëjtën gjë nga gjysma e tij më e mirë. Ai nuk dëshiron të dijë asgjë rreth asaj se sa i aftë ishte Xhuvani apo sa i padobishëm ishte Juliani.

Këto lloj bisedash mund të zemërojnë edhe njeriun më të qetë dhe të durueshëm.