6 Këshilla se si të Reagoni kur Dikush Flirton me Partnerin Tuaj

©Depositphotos.com

Ju jeni në një mbrëmje kokteji në zyrën tuaj dhe shikoni një vajzë duke qeshur me batutat e të dashurit tuaj pa ndërprerje. Ajo madje merr një gotë dhe ia dhuron atij me një buzëqeshje, dhe i dashuri juaj prapësohet.

Ndjeni se xhelozia fillon t’ju mposhtë. Tani ju nuk e dini nëse do ta shikoni partnerin tuaj me zhgënjim dhe të largoheni nga festa apo t’i thoni vajzës të merret me punët e saj. Kur dikush flirton me partnerin tuaj, gjërat mund të bëhen të pakëndshme shumë shpejt, por qasja strategjike dhe me qetësi ndaj situatës është e mjaftueshme për të ditur se si të përgjigjeni me sukses.

Ne po ju ofrojmë një plan veprimi për të ditur se si të reagoni kur dikush flirton me njeriun tuaj të zemres.

Studioni rrethanat.

©Depositphotos.com, ©Depositphotos.com

Përcaktoni nëse një reagim ia vlen për kohën dhe mendjen tuaj duke vlerësuar kontekstin e situatës. Në fund të fundit, nuk është faji i partnerit tuaj që dikush po flirton me ta.

Supozoni se është diçka e përkohshme po zhvillohet pikërisht para jush, si një bisedë e gjatë midis partnerit tuaj dhe dikujt në një festë, ose e qeshura e përbashkët mes tyre dhe të dashurit tuaj. Në atë rast, mund të jetë e përshtatshme ta lini me kaq. Fakti i thjeshtë se kjo ndodh para syve tuaj tregon se ka shumë të ngjarë, se nuk ka asgjë që ata po fshehin ose që duhet t’ju shqetësojë. Ata vetëm po kalojnë mirë.

Nëse është flirtim i lehtë, përdoreni atë në favorin tuaj për t’u lidhur përsëri me partnerin tuaj.

©Depositphotos.com,©Depositphotos.com

Situata si ato që përshkruam më sipër mund të gjenerojnë xhelozi sepse ne e kuptojmë që partneri ynë mund të shijojë vëmendjen e dikujt tjetër.

Por në vend që të shpërtheni xhelozi në një mënyrë negative, është më e mençur ta bëni atë të funksionojë në favorin tuaj. Personi që po shijon shakatë ose bisedat me partnerin tuaj po sheh diçka të veçantë dhe tërheqëse tek ai/ajo, është e qartë.

Provoni ta zbuloni vetë atë. Shanset janë, ju do të kuptoni shpejt sa me fat jeni që jeni pranë tyre dhe madje mund të motivoheni për të punuar më shumë në marrëdhënien tuaj.

Nëse flirtimi është intensiv ose i vazhdueshëm, shikoni reagimin e tyre.

©Depositphotos.com,©Depositphotos.com

Supozoni se personi që flirton me partnerin tuaj është rregullisht i pranishëm në jetën e tij, si një koleg ose mik i fëmijërisë. Në atë rast, gjërat mund të bëhen jashtëzakonisht të pakëndshme ose të rrezikojnë marrëdhënien.

Shikoni se si partneri juaj e trajton situatën. Nëse ata nuk flirtojnë, nëse ndryshojnë rrënjësisht temën, ose ju përfshijnë në bisedë, është e qartë se ata po përpiqen të ndalojnë sjelljen e papërshtatshme të flirtuesit.

Tregojini partnerit tuaj atë që mendoni dhe ndieni.

©Depositphotos.com,

Është gjithashtu e mundur që partneri juaj të mos ndihet rehat pas insinuatave të padëshiruara, por ata tremben ose nuk dinë si të ndalojnë komentet. Ndoshta ata as nuk e dinë që rrethanat po ju irritojnë. Në atë rast, është më mirë të jeni të sinqertë me njëri-tjetrin – shprehuni që sjellja e personit të tretë ju shqetëson, shpjegoni pse mendoni se është e papërshtatshme dhe kërkojuni që ta ndalojnë shpejt herën tjetër kur të ndodhë.

Ne ju rekomandojmë që t’i qaseni bisedës me një qëndrim pozitiv. Ju mund t’i bëni ata të ndihen të vlerësuar me reagimin tuaj xheloz. Por nëse i trajtoni ata si të dyshuar, mund të mirëprisni një debat.

Merreni situatën në dorë dhe përballuni me flirtin.

©Depositphotos.com

Sigurisht, ndjenja e xhelozisë mund t’ju bëjë të dëshironi të ngriheni dhe t’i tregoni atij flirti disa gjëra, dhe në raste ekstreme, ju duhet. Nëse është dikush me të cilin jeni njohur ose të afër, dhe flirti po del jashtë kontrollit, ndani atë person nga turma dhe përballeni me të vërtetën.

Le të themi se një nga kolegët tuaj vazhdon t’i buzëqeshë me dyshim burrit tuaj, duke qeshur me shakatë e tij dhe doli nga rruga e saj për të prekur krahun e tij me pakujdesi. Nëse diçka ju bën të mendoni se kjo është bërë pa dashje, shpjegoni se çfarë mendoni dhe thoni asaj se ajo që bëri ju bëri të mërziteni.

©Depositphotos.com

Por supozoni se është e qartë se flirtuesi po vepron paturpësisht me zgjedhjen e tyre. Në atë rast, mjafton të përshkruash skenën dhe t’i demaskoni ato duke pyetur pse po sillen kaq me guxim.

Rishikoni pamjen e përgjithshme të marrëdhënies tuaj.

Edhe pse nuk është faji i partnerit tuaj që dikush po flirton me ta, është një histori krejt tjetër nëse e mirëpresin atë me krahëhapur apo edhe e nxisin atë. Në atë rast, jini të sinqertë me veten tuaj dhe pranoni që ata duhet të ndryshojnë sjelljen e tyre.

Është koha për të marrë frymë thellë dhe për të studiuar marrëdhënien. Veprimet e tyre sugjerojnë se ekziston një problem më serioz të cilit duhet t’i kushtoni vëmendje. Ky flirtim mund të jetë një simptomë që diçka më e thellë në marrëdhënien ose martesën tuaj është në telashe.