6 Mënyra me Mirësjellje për të Caktuar Kufijtë me Vjehrrën Tuaj

©shurkin_son/shutterstock

Shumë familje përjetojnë një marrëdhënie jo të mirë me vjehrrit dhe kryesisht me vjehrrën.

Dhe kur ndodh diçka e tillë, marrëdhënia mes gjyshërve dhe nipërve vuan shumë. Arsyeja që shumicën e rasteve vjehërrit nuk krijojnë një marrëdhënie të mirë me gruan e djalit të tyre është mungesa e pranimit.

Ato kanë vështirësi të mirëpresin këtë anëtar të ri në familjen e tyre dhe kjo është arsyeja pse ata krijojnë një mjedis disi armiqësor.

Ne jemi optimistë se shumica e marrëdhënieve mund të funksionojnë nëse të dyja palët komunikojnë hapur dhe respektojnë ndjenjat e njëri-tjetrit.

Komunikoni ndjenjat dhe mendimet tuaja që herët

©shutterstock

Kur vjen një fëmijë, është e natyrshme që vjehrra juaj të dëshirojë të vizitojë shtëpinë tuaj më shpesh. Megjithatë, kjo mund të mos jetë ideale për ju dhe do t’ju duhet të flisni me të për ndjenjat tuaja.

Mund të jetë më mirë nëse partneri juaj fillon bisedën dhe ju i shpjegoni asaj pse ajo nuk mund t’ju vizitojë çdo ditë ose kur të dojë. Ju gjithashtu mund t’i tregoni asaj se sjellja juaj mund të jetë paksa agresive kur jeni të lodhur, kështu që ajo nuk duhet t’ju gjykojë për këtë.

Përfshijne partnerin me çdo gjë që ndodh në shtëpi

Është e vërtetë që burrat nuk shpenzojnë gjithmonë kohë për çështjet e shtëpisë dhe nuk përgatiten shumë mirë kur vjen një fëmijë. Në shumë nga këto raste, ata ndoshta do të marrin sugjerime nga nënat e tyre dhe do t’i transferojnë ato te gratë e tyre. Megjithatë, ajo që thotë nëna e tyre mund të jetë krejtësisht e ndryshme nga ajo që gruaja e tyre ka në mendje.

Për të shmangur një përplasje idesh, është më mirë nëse të dy partnerët e dinë saktësisht se çfarë po bëjnë në lidhje me shtëpinë dhe fëmijën e tyre. Në këtë mënyrë është më e lehtë të vendosni kufij të përbashkët për vjehrrit e tyre pa krijuar ndonjë keqkuptim dhe ndjenja të vështira.

Mos bëj garë me vjehrrën

Le të marrin një situatë të përditshme siç është ajo e gatimit në shtëpi. Nëse ti je duke gatuar dhe vjehrra të thotë “unë i hedh më shumë kripë” mos u përgjigj duke thënë, “unë hedh më pak dhe del më e shijshme”, por përgjigju duke thënë “herës tjetër do ta provoj me më shumë”

Nënat mendojnë se i njohin dhe i duan fëmijët e tyre më shumë se kushdo në botë. Kjo është arsyeja pse ato shpesh antagonizojnë gruan e djalit të tyre në shumë fusha të ndryshme të jetës së tyre. Megjithatë, duhet të keni kujdes që të mos bini në atë kurth dhe të filloni një garë me vjehrrën tuaj. Në vend të kësaj, ju duhet ta trajtoni çështjen kur të shfaqet dhe t’i tregoni asaj në një mënyrë të qetë se nuk po përpiqeni ta mbani atë larg djalit të saj.

Do të ishte edhe më mirë nëse e inkurajoni burrin tuaj që të fillojë të kalojë më shumë kohë cilësore vetëm me prindërit e tij. Kjo do ta bëjë nënën e tij të ndihet më e sigurt se marrëdhënia e tyre nuk po zbehet.

Bëni vizita të përjavshme fikse

Nëse vjehrra juaj dëshiron të vizitojë shtëpinë tuaj çdo ditë ose në kohë të rastësishme, duhet të bëni një bisedë me partnerin tuaj. Të dy duhet të bini dakord për një orar dhe t’i tregoni vjehrrës tuaj për të. Mund të jetë një vizitë me fëmijën në shtëpinë e tyre çdo të diel ose disa telefonata me video gjatë javës. Çfarëdo që të vendosni, duhet t’ua tregoni mirë dhe të prisni që ta ndjekin atë rregull.

Mos hezito të thuash “jo”.

©shutterstock

Nëse nuk është caktuar një orar, është e mundur që vjehrra t’ju telefonojë kur të dojë, duke ju pyetur nëse mund të vijë. Dhe në përpjekje për ta kënaqur atë dhe për të mos lënë përshtypje të keqe, ju thoni “po” edhe pse kjo është gjëja e fundit që dëshironi të bëni. Sidoqoftë, duhet të dini se është në rregull t’i thoni “jo” asaj, t’i shpjegoni arsyen dhe ndoshta t’i jepni asaj një ditë dhe kohë të ndryshme për një vizitë. Është e kuptueshme që ajo ka nevojë të shohë nipin e saj, por edhe ju duhet të jeni vetëm dhe të shijoni qetësinë tuaj.

Nëse asgjë nuk funksionon, përpiquni të konsideroni terapinë familjare

Nëse asgjë nga sa më sipër nuk ka funksionuar dhe vjehrra juaj vazhdon të hyjë në jetën tuaj sa herë që ajo dëshiron, ju duhet të konsideroni terapinë në grup. Ju gjithashtu mund ta lini partnerin tuaj ta ngrejë atë peshë. Ata e dinë më mirë se kushdo se si të flasin me nënën e tyre dhe fjala e tyre do të respektohet më lehtë se e jotja. Së fundi, nëse as ai hap nuk funksionon, mund t’ju duhet të bëni një pushim nga bashkëveprimi me vjehrrit për një kohë.

A keni vjehër dhe si i keni marrëdhëniet me të? A i respekton ajo dëshirat tuaja apo bën çfarë të dojë..