7 Gjërat që e Zbulojnë Dikë që është Dashuruar me Ty

Duket se dashuria jo vetëm që na krijon ngazëllim dhe flutura në stomak, por në përgjithësi ajo ka një ndikim të madh në të gjithë trupin tonë, qoftë atëherë duke skuqemi në fytyrë dhe djersitim tej mase, ose kur kalojmë nëpër ndryshime hormonale dhe psikologjike.

Këto simptoma ndonjëherë mund të jenë aq të dukshme sa që lehtë mund të dini kur një person është i dashuruar me ju edhe nëse sillen si indiferentë.

Ne kemi mbledhur disa tipare dhe “simptoma” që ju ndihmojnë të kuptoni kur dashuroheni dhe si të kuptoni se si ndihet në të vërtetë një person tjetër për ju.

Ndryshimet hormonale

© Depositphotos © Depositphotos

Dihet tashmë që një grup i caktuar i hormoneve është përgjegjës për ndjenjat e forta. Çlëshimi i këtyre hormoneve i bën njerëzit të përjetojnë ndjenja romantike dhe pasion që nuk mund t’i kontrollojnë shumë mirë. Por shenjat e burrave të dashuruar janë të ndryshme nga ato të grave.

Në fillim, preferencat e tyre emocionale dhe seksuale përputhen: burrat bëhen më romantikë, të butë dhe të vëmendshëm për shkak të oksitocinës, ndërsa gratë përjetojnë një shpërthim energjie dhe një shtytje të lartë seksuale për shkak të testosteronit. Por për fat të keq, kur niveli i hormoneve kthehet në gjendjen e tij normale, gratë ndiejnë mungesë vëmendjeje dhe burrat e humbasin numrin e momenteve intime.

Ndryshimet e zërit

© Depositphotos

Ndryshimet në trupin tonë nuk ndalojnë kur periudha e dashurisë pasionante të përfundojë. Për shembull, zëri ynë akoma ndryshon. Sipas një studimi, kur një grua i flet të dashurit të saj, zëri i saj pa vetëdije bëhet më i butë dhe më i lartë. Nga ana tjetër, hulumtime të tjera zbuluan se gratë mund të manipulojnë zërin duke e bërë atë më të ulët dhe më të dridhur për të qenë më tërheqës.

Por gjëja është se, burrat në mënyrë të nëndërgjegjshme preferojnë gratë, zëri i të cilave është i lartë dhe “femëror”. Ka të bëjë me instinktet tona: një zë i tillë tregon që një grua është e kujdesshme dhe e besueshme dhe është e gatshme për një marrëdhënie afatgjatë. Një zë i ulët tërheq meshkujt vetëm fizikisht pasi kryesisht bëhet fjalë për interes seksual.

Skuqje e pakontrollueshme

© Depositphotos

Djali ose vajza e ëndrrave tuaja hyn në jetën tuaj, ju buzëqesh dhe kalon. Mund të mos duket si diçka e veçantë por faqet tuaja tashmë janë bërë të kuqe dhe nuk mund të bëni asgjë në lidhje me të.

Psikologët modernë zbuluan se skuqja në të vërtetë është e dobishme dhe mund t’ju bëjë më të pëlqyeshëm. Sipas një teorie, është një reagim i natyrshëm ndaj frikës se mos “zbulohesh”.

Psikologu Ray Crozier ka intervistuar shumë njerëz në lidhje me situatat që i bëjnë ata të bëhen të kuq, dhe ai zbuloi se kjo zakonisht përfshin ekspozimin e mundshëm të diçkaje private, jo të lidhur me situata të sikletshme. Skuqja mund të jetë një reagim fiziologjik ndaj tronditjes që sekreti juaj mund të bëhet publik. Por si mund të shkaktojë tërheqje kjo për një person tjetër?

Është e lehtë: në raste të tilla, fytyra juaj e kuqërremtë tregon që dëshironi të shmangni vëmendjen e tepërt, duke dhënë përshtypjen e një personi të ndrojtur dhe më pak narcist. Dhe nëse marrim parasysh faktin që skuqja është e pakontrollueshme, mund të themi se është një nga tiparet më të besueshme të ndershmërisë.

Kockat e burrave forcohen.

Këtu janë disa lajme të mira për burrat! Studimet në Universitetin e Kalifornisë në Los Angeles tregojnë se burra dhe burrat e martuar në marrëdhënie afatgjata (veçanërisht ata që janë më të vjetër se 25 vjeç) kanë kocka më të forta dhe më të shëndetshme.

Por këtu është një veprim i rëndësishëm: një marrëdhënie ose martesë është më e lumtur kur një grua është e kujdesshme dhe mbështetëse. Gjatë këtij studimi, u zbulua se nëse një grua nuk ishte e butë dhe e dashur, nuk zbulohej ndonjë forcë e lartë e kockave.

Bebeza të zmadhuara

© Depositphotos

Sytë luajnë një rol vërtet të rëndësishëm në fillimin e një marrëdhënieje, dhe ndryshimet dhe lëvizjet e syve janë sinjalet më të besueshme kur bëhet fjalë për të kuptuar gjendjen shpirtërore ndërsa kalojmë kohë me të dashurin tonë.

Shkencëtarët kanë provuar tashmë se zmadhimi i bebeve të syrit varet jo vetëm nga drita, por edhe nga gjendja jonë emocionale. Kjo është arsyeja pse njerëzit e dashur e shikojnë në sy njëri-tjetrin: ata në mënyrë të pavetëdijshme përpiqen të shohin nëse kjo mund të shihet tek personi me të cilin janë të dashuruar.

Një gjendje e dhimbshme

© Depositphotos © Depositphotos

Konfuzioni, nervozizmi, ndryshimet e humorit, humbja e oreksit dhe lodhja janë gjithashtu në listën e simptomave që janë shkaktuar nga dashuria. Trupat tanë na bëjnë të ditur se ne po zhytemi në ndjenja vërtet të forta.

Kortizoli, një hormon stresi, mund të jetë një nga arsyet e vuajtjes sonë sepse kur një person bie në dashuri, ata përjetojnë shumë emocione dhe stres të madh. Për shembull, enët e gjakut në stomakun tonë shtrëngojnë dhe na shkaktojnë përzierje.

Si rregull, të gjitha simptomat e pakëndshme zhduken kur marrëdhëniet tona bëhen më të qëndrueshme dhe nuk ka më pasiguri. Por ndonjëherë këto ndjenja mund të kthehen si gjatë një martese ose nëse diçka shkon keq në një lidhje.

Superfuqitë vijnë

© Depositphotos

Me siguri keni dëgjuar për njerëz që bëjnë gjëra të pamundura në situata emergjente: nënat kanë ngritur makina me duart e tyre për të liruar fëmijën e tyre.

Dashuria dhe frika na japin superfuqi fjalë për fjalë. Dhe është gjithashtu e pranishme në njerëz të dashuruar. Kjo është për shkak të oksitocinës që lëshohet në sistemet tona kur biem në dashuri dhe në të vërtetë mund të rrisë tolerancën tonë për dhimbjet fizike. Kjo është arsyeja pse njerëzit që e provojnë këtë ndjenjë të fortë dhe të bukur mendojnë se ata nuk janë në gjendje të bëjnë diçka për të dashurin e tyre.