7 Këshilla Psikologjike për të Lënë Mbresa të Mira në Çast

©shutterstock

Shumë njerëz do të donin të ishin të preferuarit e shefit.

Sidoqoftë, të fitosh zemrën e tyre nuk mund të mos shkojë gjithmonë pa probleme. Por fatmirësisht, ka truke të thjeshta, si tundja e kokës ose vendosja e këmbëve në tokë, që do t’ju ndihmojnë të lini një përshtypje të mira tek ata.

Ne besojmë se nëse e bindni shefin tuaj që t’ju pëlqejë, do të thotë që jeni një hap më pranë promovimit. Kjo është arsyeja pse ne vendosëm të ndajmë me ju këto 7 truke.

Mos kini frikë të jepni mendimin tuaj.

Mosmarrëveshja me shefin tuaj nuk është gjithmonë një ide e keqe. Ndonjëherë madje mund t’ju bëjë më të vlefshëm në sytë e tyre dhe ata do të vlerësojnë ndershmërinë dhe përkushtimin tuaj. Sidoqoftë, mosmarrëveshja nuk duhet të jetë personale në natyrë dhe duhet të jetë në interesin më të mirë të ekipit. Jini të drejtpërdrejtë në atë që besoni, por gjithmonë sigurohuni që mosmarrëveshja të shfaqet si një qasje logjike ndaj problemit.

Mbani këmbët në tokë.

Kur jeni në një takim me shefin tuaj, përpiquni të mos uleni me këmbët e kryqëzuara. Mbajtja e këmbëve tuaja në tokë mund t’ju ndihmojë të gjeni përgjigje për pyetje shumë komplekse më lehtë. Ky truk gjithashtu mund t’ju ndihmojë të kaloni midis mendimeve racionale dhe krijuese, të cilat mund të jenë një arsye më shumë që shefi juaj të mendojë më shumë për ju.

Pyetni shefin tuaj për këshilla, jo për mendimin e tyre.

Sipas një psikologu, kur të pyesni shefin tuaj për mendimin e tyre, ata do të bëhen një vlerësues objektiv. Por pyetja e tyre për këshilla do të krijojë një atmosferë partneriteti që do t’i inkurajojë ata të jenë më mbështetës për vendimet dhe idetë tuaja.

Kur përpiqeni të kushtoni vëmendje, tundni kokën.

Nëse dëshironi që shefi juaj të pajtohet për diçka me ju, buzëqeshni, mbani kontakt me sy dhe tundni kokën kur jepni deklaratën tuaj. Ky kombinim i gjuhës së trupit mund të ketë një efekt hipnotik mbi shefin tuaj, i cili do t’i bëjë ata të tundin kokën në përputhje me deklaratën tuaj.

Bëni biseda të vogla të zgjuara.

Askush nuk dëshiron të flasë për punën 24/7, madje as shefi juaj. Pra, nëse jeni në një situatë ku duhet të bëni pak bisedë me shefin tuaj, pyeteni atë për diçka si hobi apo interesat e tyre në vend të pyetjeve që lidhen me punën.

Zotëroni gabimet tuaja.

Nëse bëni një gabim, mos u përpiqni ta fshehni atë nga shefi juaj ose të fajësoni të tjerët për të. Pranoni gabimin tuaj dhe njoftoni shefin tuaj se e keni rregulluar veprimin tuaj të gabuar. Ata do t’ju respektojnë shumë më tepër nëse e dëgjojnë atë nga ju sesa nga punonjësit e tjerë, apo edhe më keq, nga klientët. Të thuash të vërtetën do të të ndihmojë të ndërtosh një lidhje të besueshme me ta, e cila do të të vendosë më lart në piedestalin tënd.

Gjeni disa zgjidhje për të njëjtin problem.

Shefat ndonjëherë mund të jenë në ankth sepse nuk janë në gjendje t’i zgjidhin problemet siç kanë qenë vite më parë para rolit të tyre aktual drejtues. Pra, kur i sillni shefit tuaj vetëm një zgjidhje për një problem, ju padashur po e rritni frikën e tyre për të humbur kontrollin.

Por kur sillni 2 ose 3 zgjidhje dhe i lini të zgjedhin mes tyre, ata do të ndjehen sikur po japin një kontribut të rëndësishëm në zgjidhjen e problemit. Ata nuk do të ndihen sikur janë të detyruar të zgjedhin diçka që nuk duan dhe nuk do të veprojnë në mbrojtje ndaj jush.