7 Veprime me Smartfon që po e Dëmtojnë Lidhjen Tuaj

©brightside

Roli që telefonat inteligjentë luajnë në jetën tonë është i madh duke pasur parasysh që personi mesatar kalon mbi katër orë në ditë në pajisjen e tyre. Nuk është për t’u habitur që telefoni juaj ka një ndikim të madh në shumë aspekte të jetës suaj dhe marrëdhënia juaj nuk bën përjashtim.

Ne e kuptojmë rëndësinë e zakoneve të telefonit dhe gjetëm disa prej të cilëve mund të dëmtojnë marrëdhënien tuaj.

Nuk i tregoni partnerit tuaj se për çfarë jeni duke buzëqeshur

 

Kjo i bën njerëzit të ndjehen në siklet dhe të mjeruar kur partneri i tyre është i pranishëm fizikisht me ta, por po shijon diçka në smartphone. Për më tepër, partneri juaj mund të fillojë të ndjehet i pasigurt dhe xheloz nëse jeni duke buzëqeshur me diçka në telefonin tuaj.

Sidoqoftë, situata mund të ndryshohet lehtë nëse thjesht ndani atë me të cilën po qeshni me partnerin tuaj. Një studim i fundit konfirmoi që çiftet që qeshin së bashku, qëndrojnë së bashku më gjatë, kështu që mos jini aq injorant dhe ndajeni atë që ju pëlqen me të dashurin tuaj.

Mbani gjithmonë me vete telefonin tuaj

Ne e kemi bërë të gjithë, kur lëmë një dhomë ne marrim smartphone-nin me vete pa asnjë arsye. Ndonjëherë duket sikur është ngjitur në duart tona. Ky zakon ka disa pasoja, e para nga të cilat është që partneri juaj mund të ndjehet sikur po fsheh diçka, duke rezultuar në mungesë besimi, xhelozie dhe tension të shtuar midis jush.

Së dyti, nëse gjithmonë keni një telefon me vete, ka të ngjarë t’i përgjigjeni menjëherë njoftimeve, duke harruar botën e vërtetë dhe partnerin tuaj, i cili fizikisht po ju pret. Në vend që të kaloni kohë me ata që kanë më shumë rëndësi, ju jeni gjithmonë të hutuar – duke kontrolluar se çfarë po ndodh në Facebook, Instagram dhe Twitter.

Mospërfillja

Mospërfillja nënkupton përdorimin e telefonit dhe është zakoni të shpërqendroheni vazhdimisht nga telefoni juaj gjatë një bisede. Disa vjet më parë, ishte krejtësisht e papranueshme dhe e rrallë, por tani është kaq e zakonshme, njerëzit nuk i kushtojnë më vëmendje kësaj.

Hulumtimet e fundit mbi ndikimin e kësaj në një marrëdhënie treguan se 46.3% e njerëzve vunë re se partnerët e tyre e bënin këtë, dhe 22.6% pranuan se kjo shkaktoi probleme në marrëdhëniet e tyre.

Suleni të kontrolloni të gjitha njoftimet menjëherë

Sasia e informacionit në dispozicion me ndihmën e pajisjeve është e pakufizuar, dhe duket se nëse nuk kontrollojmë tani, mund të humbasim diçka të rëndësishme.

Mundohuni t’u jepni përparësi vetëm disa njoftimeve, pasi jo të gjitha duhet të kontrollohen menjëherë dhe vendosni njoftime të parëndësishme në modalitetin e heshtur. Ne përfundojmë duke u dhënë shumë kohë këtyre shpërqendrimeve dhe nëse kurseni këtë kohë, mund të përdoret për t’u lidhur me të dashurit tuaj.

Duke iu përgjigjur postave elektronike që lidhen me punën gjatë orarit jo të punës

Ju dhe partneri juaj jeni ndoshta të dy të zënë dhe keni një jetë shumë dinamike. Është e vështirë të vlerësoni rëndësinë e një karriere për disa njerëz. Ndërsa t’ju përgjigjeni postave elektronike dhe thirrjeve të punës mund t’ju duket normale, partneri juaj mund të jetë i pakënaqur me këtë.

Edhe nëse puna juaj nuk mund të presë, mos harroni se është dikush që po tërheq vëmendjen tuaj. Kështu që prisni deri në mëngjes, apo edhe deri të hënën për t’iu përgjigjur postave elektronike të punës, por gjatë mbrëmjes dhe fundjavave, sigurohuni që të jeni së bashku me ata që ju interesojnë më shumë.

Kontrollimi i telefonit tuaj gjatë darkës

Në botën moderne njerëzit janë në nxitim të vazhdueshëm, kështu që darka është një mundësi e rrallë për të kaluar një kohë cilësore së bashku. Është e rëndësishme të siguroheni që të qëndroni larg pajisjeve tuaja gjatë darkës. Është qesharake se si njerëzit, të cilët jetojnë nën një çati, mund të bëhen njerëz të huaj vetëm për shkak të mungesës së komunikimit dhe kohës së kaluar së bashku.

Vendosni emoji në vend të butësisë

Me ndikimin e telefonave të mençur, ne fillojmë të harrojmë butësinë, përkujdesjen dhe tregimin e dashurisë dhe mbështetjes. Në fillim, është më e lehtë të përcjellësh një fotografi se sa ta tregosh atë. Dhe pastaj ne i zëvendësojmë puthjet me emoji të vogla.

Psikoterapistët janë të bindur që njerëzit krijojnë lidhje emocionale me pajisjet e tyre, gjë që është jo e shëndetshme dhe çon në probleme të ndryshme në marrëdhënie. Nëse doni të keni një marrëdhënie të shëndetshme, mbani në mend se përqafimet, puthjet, prekjet dhe dhuratat nuk mund të zëvendësohen me komunikim dixhital.