8 Mënyra Sesi Rrëmuja e Shtëpisë Zbulon Komplekset e Një Personi

©depositphotos

Çfarë gjëje i kushtoni më shumë vëmendje kur vizitoni shtëpinë e mikut tuaj? Disa njerëz shikojnë dekorin dhe mobiljet, të tjerët shikojnë llojet e librave që gjenden në rafte (nëse ka ndonjë libër), dhe disa njerëz thjesht luajnë me kafshën shtëpiake me të cilën personi jeton.

Pak njerëz i kushtojnë vëmendje një rrëmuje edhe pse mund të thotë shumë për personin që e bëri atë.

Së bashku me psikologen Arina Axenova dhe burime të tjera të specializuara, u morën në analizë ato që mund të tregojnë rrëmujat në pjesë të ndryshme të një shtëpie.

Por mbani në mend këtë: Është e pamundur të arrish në një përfundim në lidhje me problemet psikologjike të dikujt bazuar vetëm në vendndodhjen e objekteve të ndryshme në shtëpinë e tyre.

Korridori

Një rrëmujë afër hyrjes ose në sallën e një shtëpie shpesh tregon frikën e komunikimit.

Duke lënë çanta, çadra dhe gjëra të tjera në këtë pjesë të shtëpisë, njerëzit bllokojnë veten e tyre nga të tjerët.

Njerëz të tillë kanë probleme të takojnë miq të rinj dhe grupet e të mëdha njerëzve i bëjnë ata të mos ndihen rehat. Mund të tregojë gjithashtu një lodhje kronike dhe një dëshirë për të pushuar më në fund.

Kuzhina

Grumbullimi i enëve të pista dhe mobiljet e ndyra të kuzhinës tregojnë paqëndrueshmëri emocionale. Është e mundur që pronari i banesës me një kuzhinë të çrregullt të vuajë nga depresioni ose ankthi. Nëse kjo është e vërtetë, kjo do të thotë që ky person vazhdimisht duhet të kapërcejë demonët e tij në mënyrë që të bëjë gjërat më të thjeshta si dushi ose larja e pjatave.

Një mundësi tjetër është që personi të jetë narcisist dhe mendjelehtë. Kur u paraqiten 2 zgjedhje – diçka që ata duhet të bëjnë dhe diçka që duan të bëjnë – ata zgjedhin këtë të fundit (kjo është arsyeja pse ata e shtyjnë gatimin për një kohë të mëvonshme). Ata nuk mendojnë shpesh për të ardhmen.

Raftet në një tavolinë

Kaos dhe plehra në raftet e tryezës, ndërsa shtëpia në vetvete duket e pastër do të thotë që ky person është një perfeksionist. A e keni vërejtur që shoku juaj bën diçka të tillë? Ata ka shumë të ngjarë të përpiqen të bëjnë gjithçka në një mënyrë perfekte. Ndoshta ata kanë pritshmëri joreale që i zemërojnë sa herë që ndryshojnë nga realiteti.

Tavolina e punës

Një tryezë e mbuluar me shumë gjëra mund të tregojë se ky person është krijues ose i papjekur dhe i pëlqen t’i shtyjë gjërat për më vonë. Një tryezë ku të gjitha gjërat janë aty ku duhet të jenë ose të grupuara sipas disa kritereve (si ngjyra, madhësia dhe forma) mund të nënkuptojë se ky është një lloj personaliteti i organizuar. Njerëz të tillë janë shumë të kujdesshëm dhe atyre u pëlqen t’i zgjidhin gjërat. Do të thotë që ky person mund të vuajë nga ankthi dhe dëshira për të kontrolluar gjithçka.

Shtrati

Një person, shtrati i të cilit është i mbuluar me rroba, produkte kozmetikë, libra dhe pjata të palara mund të përballet me çështje të jetës private. Ndoshta ata kishin një debat ose një ndarje me dikë, kështu që ata po zhvillojnë zakone të këqija (si lënia e mbeturinave në shtrat) si një mënyrë për t’u shpërqendruar nga problemet e tyre.

Ky gjithashtu mund të jetë një person i cili është vetëm dhe dëshiron një marrëdhënie. Vendi i gjumit është i rrëmujshëm sepse nuk perceptohet si diçka romantike.

Dritaret dhe pragjet e dritareve

Pluhuri në pragjet e dritareve dhe dritaret e papastra krijojnë një lloj mburoje të padukshme midis personit në apartament dhe botës së jashtme. Mungesa e dëshirës për të hequr qafe këtë mburojë mund të tregojë ose depresion ose paaftësi për të parë të ardhmen.

Njerëz të tillë shpesh jetojnë në të kaluarën, por rezultojnë të jenë shumë të ndjeshëm dhe interesantë për të folur me ta.

Ballkon ose garazh

Shumë njerëz kanë shumë gjëra të padobishme në garazhet dhe ballkonet e tyre. Këto janë shenja të frikës: njerëzit kanë frikë të humbin gjithçka në një çast, prandaj ata vazhdojnë të mbledhin gjëra të padobishme që i ndihmojnë ata të trajtojnë fobitë dhe frikën e tyre, duke u dhënë atyre një iluzion sigurie. Problemet me heqjen e gjërave të padobishme janë shenja të ankthit dhe paaftësisë për të marrë vendime. Më shumë gjasa, ky është një person neurotik.

Vendi në përgjithësi

Kur një person bën një hedhje plehrash në një vend që duhet të jetë i pastër si poshtë shtratit, ose prapa divanit, kjo do të thotë se ata varen vërtet nga mendimet e njerëzve të tjerë. Shtëpia, në përgjithësi, është e pastër, por a ka disa bluza në karrige gjatë gjithë kohës?

Ose mbase rrobat e lara nuk vendosen në sirtarët e tyre përkatës për disa ditë. Shtyrja e detyrave rutinë për një kohë të mëvonshme mund të jetë tregues i agresionit pasiv. Arsyeja e rrëmujës është zemërimi që personi po përpiqet të shtypë.

Rrëmuja në vende të veçanta është një shenjë e ngurtësisë që mund të përkthehet në një paaftësi për t’u përshtatur me një situatë. Nëse një person ruan gjëra të padobishme, kjo do të thotë që ata nuk janë në gjendje të heqin dorë nga situata e tyre dhe në vend të kësaj, të jetojnë në të kaluarën. Kjo do të thotë gjithashtu se ata kanë vullnet të dobët dhe e kanë të vështirë të përcaktojnë qëllimet.

A ndihmon pastrimi në zgjidhjen e problemeve të dikujt?

Aktivitetet rutinore (të tilla si gatimi, larja e dritareve dhe zgjidhja e gjërave) ju japin një farë distance nga gjërat me të cilat nuk doni të merreni. Është një mënyrë konstruktive për të trajtuar situata të vështira nëse jeni të vetëdijshëm për këtë dhe mund të kontrolloni dëshirën për t’u pastruar. Duhet të kuptoni që problemet dhe konfliktet e brendshme nuk do të zhduken, por është vetëm një mënyrë për t’i trajtuar ato këtu, tani.

Por nëse jeni duke pastruar në 2 të mëngjesit ose bëni të njëjtën rutinë të saktë çdo ditë, këto sjellje detyruese tregojnë ankth. Do të thotë që ky person është një perfeksionist dhe ata po përpiqen të kontrollojnë gjithçka.