8 Tipet e Grave Prej të Cilave Burrat Duan të Largohen një Orë e Mëparë

©fizkes/shutterstock

Ju duhet të keni një mike inteligjente, tërheqëse dhe të arsimuar. Ajo i ka të gjitha. Por ajo është e pakënaqur me jetën e saj të dashurisë. Ne gjithashtu njohim njerëz të tillë dhe kemi kryer një studim posaçërisht për ta në mënyrë që të zbulojmë se çfarë saktësisht mungon.

Ne kemi pyetur disa dhjetra burra për të gjetur pse disa vajza janë krejt vetmuara.

Ato duken pa humor.

 

Sociologu Jess Carbino studion sjelljen e njerëzve në faqet e njohura të takimeve. Siç rezulton, shumë gra përpiqen të kenë të njëjtat shprehje të fytyrës në fotot e tyre si ato që bëjnë modelet në kopertinat e revistave gjë që i bën ato të duken të ftohta, arrogante dhe krenare.

Por, kur burrat zgjedhin një partnere, ata preferojnë fotot e grave të qeshura, mendjehapura që duken pak të buta.

Ato i kushtojnë shumë rëndësi martesës.

 

Nëse një grua dëshiron të martohet shumë, ajo madje mund të trembë dikë që dëshiron një familje. Nëse e gjithë ajo që ka rëndësi për një grua është martesa, ajo do të fillojë të vlerësojë nëse kandidati është burri potencial në takimin e parë. Ajo nuk mendon se si është ky person në përgjithësi.

Megjithatë, burrat i shohin partnerët e tyre si gra të ardhshme vetëm kur janë të sigurt se të gjitha gjërat e tjera janë në rregull.

Ato i komplikojnë gjërat.

Shumë gra janë të prirura të jenë shumë dramatike dhe të lexojnë shumë midis rreshtave kur nuk duhet. Ekziston një ndryshim në mënyrën se si burrat dhe gratë mendojnë. Shumica e burrave kanë një mendje të qartë dhe logjike, dhe gratë shpesh u kushtojnë shumë vëmendje detajeve të panevojshme.

Sigurisht, ne nuk mund të ndryshojmë mënyrën se si mendojmë të përputhemi me kërkesat e gjinisë së kundërt. Është më mirë nëse gratë nuk përdorin fraza të paqarta si “Ndjej sikur diçka nuk shkon”. Ato nuk kanë shumë kuptim për burrat. Të paktën përpiquni të mos e bëni këtë në fazat fillestare të marrëdhënies.

Ato nuk mund t’i duan burrat.

Burrat dhe gratë nuk flasin gjithmonë të njëjtën gjuhë dashurie. Psikologët janë të bindur se burrat duhet të ndiejnë respektin e partneres së tyre dhe gratë vlerësojnë shprehjen e ndjenjave romantike.

Ashtu si me çdo gjë, është e rëndësishme të gjesh ekuilibrin e duhur. Përqafimet, puthjet dhe gjestet e mira do t’ju bëjnë të ndjeni se burri juaj ju do, dhe lavdërimi dhe dhënia e rëndësisë për mendimet e tij janë shenjat e respektit që ai dëshiron.

Ato kanë nevojë për shumë gjëra.

Kërkesat sociale për burrat janë më të larta se për gratë. Ata supozohet se fitojnë shumë për të siguruar familjet e tyre. Ata duhet të jenë më të fortë, më të zgjuar dhe më të qetë. Sidoqoftë, disa gra janë të gatshme të paraqesin një listë të plotë të kërkesave për partnerin e tyre të mundshëm, madje pa e menduar aspak se çfarë do t’i japin atij në këmbim.

Edhe mashkulli ideal do të shpëtonte nga ky lloj femre. Dhe nëse një grua ka pritshmëri të mëdha për veten e saj, partneri i saj do të përpiqet t’i kombinojë ato gjithashtu.

Ato nuk kujdesen për pamjen e tyre.

Shumë burra e konsiderojnë bukurinë e një gruaje pasurinë e tyre më të vlefshme. Sigurisht, karakteri, inteligjenca dhe tiparet e tjera të personalitetit të tyre janë gjithashtu me të vërtetë të rëndësishme, por pamja e tyre është gjëja e parë që njerëzit (jo vetëm burrat) vërejnë.

Gratë me stil me qëndrim të mirë dhe një buzëqeshje të këndshme krijojnë një përshtypje të parë të mirë. Dhe nuk ka rëndësi nëse ato përputhen me standardet moderne të bukurisë apo jo. Më shumë se kaq, gratë shpesh përdorin qerpikë të rremë, kanë bërë buzët dhe grimohen shumë. Por të gjitha këto gjëra vetëm i sprapsin burrat, prandaj kini kujdes.

Ato jetojnë në një botë ëndrrash.

Karikaturat e Disney dhe dramat e Hollivudit kanë shkatërruar jetën e shumë burrave. Klishetë e përdorura në filmat romantikë janë aq larg realitetit sa ka shumë pak njerëz që mund t’i përputhin ato.

Kjo nuk do të thotë që njerëzit realistë kanë më shumë mundësi për të gjetur dashuri sesa ëndërrimtarët, por çiftet duhet të ëndërrojnë së bashku. Gjëja më e rëndësishme është të kesh ndjenja për personin dhe jo për atë që ai ka.

Ato vendosin gjithçka vetë.

Termi “një grua e fortë dhe e pavarur” nuk ka ndonjë kuptim pozitiv për burrat. Këto fjalë përdoren për të përshkruar gratë që ankohen për sjelljen fëminore të burrave, pavendosmërinë dhe dobësitë. Këto gra përpiqen të bëjnë gjithçka vetë.

Burrat gjithashtu kanë këndvështrimin dhe krenarinë e tyre, ata janë pjesë e marrëdhënies dhe duan të dëgjohen dhe respektohen. Njerëzit e vetëmjaftueshëm nuk kanë nevojë për një komandant, ata kanë nevojë për një partner.