9 Gjeste të Vogla që Zbulojnë Dikë që Nuk ju Duron Dot

©Monkey Business Images/shutterstock

Nëse nuk jeni shumë të sigurt nëse një person është i dhënë pas jush ose jo, dhe nuk mund t’i pyesni ata drejtpërdrejt, ne do t’ju japim disa këshilla.

Kushtojini shumë vëmendje mënyrës se si dikush flet me ju ose gjesteve që ata bëjnë. Për shembull, nëse ata mbledhin buzët ndërsa flasin, kjo mund të tregojë një ndjenjë shqetësimi.

Ne dëshirojmë t’ju ndihmojë të jeni më vigjilent dhe të jeni në gjendje të kuptoni kur dikush nuk është adhuruesi juaj më i madh, kështu që ne mbledhëm 9 gjeste që zbulojnë ndjenjat e vërteta të njerëzve.

Ata kërcitin qafën.

Kjo shpesh do të thotë se ata janë të pasigurt për diçka ose se dyshojnë në atë që thonë. Sigurisht, kjo lloj sjelljeje mund të jetë edhe flirtuese, por kur nuk është kështu, kushtojini vëmendje të madhe.

Gjithashtu, nëse shpatullat e tyre ngrihen drejt veshëve, duke fshehur qafën disi, kjo do të thotë fshehurazi se ata nuk pajtohen me ju ose nuk po ju thonë të gjithë të vërtetën.

Ata rrudhin buzët.

Nëse e shihni që ata mbledhin buzët, kjo zakonisht është një shenjë se diçka nuk është në rregull. Nëse jeni duke biseduar me ta dhe ata e bëjnë këtë, kjo mund të tregojë se ata nuk ndihen aspak rehat në praninë tuaj. Por kjo mund të nënkuptojë gjithashtu se nuk u pëlqen tema ose pyetja që po bëni.

Provoni të ndryshoni temën dhe hidhni një sy përsëri në gojën e tyre. Për më tepër, kafshimi ose tërheqja e buzëve është një mënyrë në të cilën ata mund të qetësojnë veten nëse ndihen të shqetësuar.

Ata mbajnë distancën.

Nëse ata bëjnë një hap prapa kur flasin me ju, atëherë mund të sinjalizojë se ata duan të mbajnë një farë distance fizike ose emocionale nga ju. Në këtë rast, kjo ndoshta do të thotë që ata nuk ndihen rehat. Ne nuk po flasim për hapësirën personale – për të cilën të gjithë kemi nevojë – por ju mund ta ndjeni kur dikush po ju shmanget me qëllim.

Edhe distanca fizike është një tregues. Dhe le të jemi të sinqertë: ne gjithashtu i shmangim ata që nuk na duan shumë.

Ata tregojnë një buzëqeshje të rreme.

A mund të zbuloni një buzëqeshje të rreme? Kushtojini shumë vëmendje këndeve të buzëve dhe rrudhave rreth syve. Një buzëqeshje e mirëfilltë përfshin mijëra muskuj të fytyrës. Kështu që kur dikush me të vërtetë qesh me shakanë tuaj, ju mund të shihni vija rreth syve të tyre.

Ato të rreme nuk përfshijnë aq shumë muskuj, dhe ato duken të tensionuara dhe të detyruara.

Ata nuk ju shikojnë në sy.

Mungesa e kontaktit me sy është, që nga fillimi, një shenjë e keqe kur flisni me dikë. Kjo mund të nënkuptojë se ata nuk janë aq të interesuar për bisedë, nuk janë tërhequr nga ju, ose se lidhja juaj nuk është aq e mirëfilltë sa keni menduar. Për më tepër, ata mund të ju gënjejnë sepse shmangia e kontaktit me sy është një shenjë që ata fshehin diçka.

Ata i kthejnë këmbët në anë.

Nëse ata nuk janë shumë të përfshirë në bisedë, dhe kështu në ju, ata do të vendosin këmbët e tyre në një drejtim tjetër dhe jo drejtpërdrejt drejt jush. Zakonisht, së bashku me këmbët, kthehet edhe trupi. Ekspertët e quajnë këtë “mohim” ose, me fjalët tona, siklet.

Ata japin përgjigje me një fjalë.

Nëse sa herë që bëni një pyetje ose filloni një bisedë, përgjigjja e tyre është minimale, atëherë ata mund të mos jenë aq të interesuar për ju. Dhe nuk mund ta bëni dikë të flasë me ju nëse nuk dëshiron. Përgjigjet shumë të shkurtra të formuara nga vetëm një deri në 3 fjalë tregojnë se ato thjesht po përgjigjen nga detyrimi ose mirësjellja.

Ata ndryshojnë tonin e zërit të tyre.

Toni i zërit përcakton tonin e lidhjes, ose kështu thonë. Me siguri e keni vënë re se, kur dikush flet në një mënyrë të ftohtë ose të mprehtë, ata duan të mbajnë distancën e tyre – dhe ju do të ndjeni të bëni të njëjtën gjë.

Ata i mbajnë duart në kolltukun në të cilin janë ulur.

Nëse jeni ulur në një tavolinë dhe duart e tyre janë në gjunjë, kjo mund të tregojë se ata janë shumë të ngazëllyer për bisedën. Nëse duart e tyre janë në kolltuk, atëherë ata mund të dëshirojnë të largohen sa më shpejt të jetë e mundur sepse nuk janë shumë të përfshirë në bisedë.