9 Shenja që Zbulojnë një Person që ka Interes për Ty

©depositphotos

Për të kuptuar se si ndihet një person në lidhje me ju, nuk është e nevojshme të jeni të drejtpërdrejtë dhe t’i pyesni menjëherë. Është e mjaftueshme t’i kushtoni vëmendje më të madhe gjuhës së trupit të këtij personi. Gjestet e tyre mund të zbulojnë shumë rreth tyre.

Këtu do të zbulojmë se cilat shenja të sjelljes tregojnë se dikush nuk është indiferent ndaj jush, por është i/e interesuar. Në të njëjtën kohë, kjo jo domosdoshmërisht ka të bëjë me ndjenjat romantike.

Nëse një person përpiqet të heqë të gjitha objektet që ndodhen fizikisht midis 2 jush, ata ju pëlqejnë.

Kur komunikojmë me një person që na pëlqen, apo që na intereson, përpiqemi të heqim të gjitha pengesat fizike midis nesh. Dhe funksionon gjithashtu anasjelltas. Në këtë rast, pengesat mund të nënkuptojnë objekte të ndryshme si kriklla, pjata, çanta dhe jastëk.

Për shembull, nëse një person vendos gotën e tij midis dy prej jush, me siguri nuk ka romancë ose miqësi në marrëdhënien tuaj. Ose, nëse një grua mban çantën para saj kur flet me një burrë, ajo ka shumë të ngjarë që nuk do të bëhet më e afërt me të.

Hapësira personale është e shenjtë për çdo person. Dhe njerëzit që na afrohen, duan të pëlqehen nga ne.

Në mënyrë të pavetëdijshme, njerëzit duan të jenë fizikisht më afër njerëzve që u pëlqejnë dhe të mbajnë distancë nga ata që nuk i pëlqejnë. Ky model i sjelljes është i lidhur me kërkesën për të mbrojtur territorin tonë personal nga “grabitqarët”, që ishte e zakonshme për njerëzit në agimin e kohës.

Shenjat si kthimi i kokës drejt personit ose lëvizja e trupit për t’u ballafaquar me to tregojnë se ky person nuk është indiferent ndaj personit me të cilin po bisedon.

Kur jeni duke biseduar me dikë, shikoni këmbët e këtij personi. Drejtimi i tyre mund të zbulojë shumë.

Një nga shenjat e sigurta, kur bëhet fjalë për gjuhën e trupit, është drejtimi që këmbët tregojnë. Nëse një person po flet me dikë tjetër, por këmbët e tyre janë drejtuar nga ju, ata në mënyrë të nënvetëdijshme dëshirojnë të marrin vëmendjen tuaj. Është interesante që zakonisht kjo shenjë shfaqet së pari – në fillim një person lëviz këmbët drejt personit që i pëlqen, dhe vetëm atëherë ata tregojnë të gjitha shenjat e tjera të simpatisë.

Vetullat e ngritura nuk tregojnë vetëm befasi.

Kur përshëndetni një person që ju pëlqen, ata në mënyrë të pavullnetshme ngrenë vetullat. Sa më shumë që ju pëlqejnë, aq më të dukshme do të jenë vetullat e ngritura. Por ky gjest vështirë se është i perceptueshëm dhe mund të anashkalohet lehtësisht.

Nëse dikush afër jush ulet ose qëndron ndërsa mban shpinën në mënyrë të ekzagjeruar drejt, ky person mund të jetë duke u përpjekur të tërheqë vëmendjen tuaj.

Kur burrat janë duke folur me një grua që ata pëlqejnë, ata kanë tendencë të mbajnë mbajnë shpinën drejt në një mënyrë të nënvetëdishme. Në këtë mënyrë, një lloj personi tregon të gjitha tiparet e tyre të forta dhe bëhet pak më i gjatë. Por në pamje të parë, mund të duket sikur po përpiqen të distancohen nga ju.

Kur dikush ju bën komplimente indirekte, kushtojini vëmendje këtij personi.

Shumë njerëz nuk u bëjnë komplimente njerëzve që u pëlqejnë për një arsye të thjeshtë: Ata mendojnë se ju jeni aq perfektë sa nuk kanë nevojë që të ju kujtojnë për këtë.

Por kur ata ju bëjnë një kompliment, ajo ndjehet e detyruar dhe madje edhe e çiltër për të njëjtën arsye. Një person mendon se ju e dini që ju dukeni mirë, kështu që ata nuk do të  ndiheshin rehat dhe përfundojnë duke thënë gjëra të pakuptimta.

Kur jeni duke ecur me dikë, kushtojini vëmendje pozicionit të këtij personi përreth jush.

Nëse një person ecën para jush, nga pikëpamja psikologjike, kjo do të thotë se ata kujdesen për veten e tyre dhe nuk janë shumë të interesuar për ju. Nëse një person ecën pas jush, mund t’ju pëlqejë juve. Por nëse ata ecin pranë jush dhe mbajnë të njëjtin ritëm, kjo është një shenjë e sigurt se ata ju pëlqejnë.

Kushtojini vëmendje se sa shpesh një person i kapsit sytë.

Kur një person nuk e pëlqen edhe aq personin me të cilin po flet, do t’i kapsitë sytë në një mënyrë të nënndërgjegjeshme. Qepallat veprojnë si një lloj pengesë që ndihmon në bllokimin e këtij personi. Dhe nëse ata ju pëlqejnë, një person do t’i mbyllë sytë më rrallë.

Burrat zakonisht përpiqen të duken të fortë përpara gruas që u pëlqen. Por pozicioni i tyre i dorës mund të tregojë disa gjëra rreth tyre.

Burrat ka të ngjarë të tregojnë dobësitë e tyre përpara grave që u pëlqejnë. Një nga mënyrat për të demonstruar në mënyrë të hollësishme dobësitë e tyre është të mbajnë duart në bel, duke nxjerrë para kraharorin e tyre. Ky pozicion mund të duket arrogant dhe madje edhe kërcënues, por zakonisht kjo do të thotë vetëm një gjë – dikush është duke u përpjekur të tregojë se ata janë të hapur për ju.