9 Truke nga një ish-Agjent për t’u Bërë 200% Atraktiv

Bukuria reale nuk varet nga cilësitë e jashtme, ajo vjen nga sjellja jonë.

Në librin e tij “The Like Switch“: Një Udhëzues i Agjentit të FBI-së për të Ndikuar, Tërhequr dhe Fituar Njerëzit, Dr. Jack Schafer, një ish-agjent i FBI-së, shkruan për formulën e miqësisë dhe ligjet e atraktivitetit që me siguri do të ndihmojnë secilin për të krijuar një marrëdhënie dhe për të qenë i besuar nga njerëzit përreth.

Metodat e tij janë përdorur me sukses nga shërbimet amerikane të inteligjencës për 20 vjet dhe kohët e fundit janë bërë publike.

Ne zgjodhëm teknikat më të thjeshta por më efektive që me siguri do t’ju ndihmojnë në punë dhe në jetën tuaj personale.

Në fund të artikullit, paraqitet formula e miqësisë e zhvilluar nga ky agjent i veçantë, ku ai shpjegon qartë se si krijohen marrëdhëniet mes njerëzve.

Filloni me përkuljen e kokës në anë.

© depositphotos © depositphotos

A keni vërejtur se gratë e përkulin kokën në anë më shpesh se meshkujt? Metoda të ngjashme përdorin burrat në biznes kur ata mbajnë qëndrimin drejt për të theksuar dominimin.

Në komunikimin joformal, pjerrësia e kokës në krah është një shenjë e besimit; në botën e kafshëve, venat e qafës tregohen vetëm për ata që konsiderohen të padëmshëm dhe të lezetshëm.

Zhvilloni shprehje të fytyrës, luani me vetullat.

Njerëzit ngrenë vetullat kur takojnë njerëz të tjerë për të informuar se nuk duan të shfaqin agresion. Nëse ju pëlqen një person që ju nuk e njihni, shfaqni tek ata një sinjal të shpejtë të largët duke ngritur vetullat tuaja.

Mësoni të buzëqeshni me sy

© depositphotos

Kur truri njeh një buzëqeshje të sinqertë, kjo ju bën të buzëqeshni edhe ju dhe fillon të prodhohet endorfine që shton ndjenjën e gëzimit. Përvoja e këndshme i nxit njerëzit të vazhdojnë të komunikojnë.

Me një buzëqeshje të vërtetë shfaqen rrudha të vogla rreth syve dhe qoshet e gojës lëvizin lart, por nuk është kaq e lehtë për t’u shtirur me një buzëqeshje të tillë, ju duhet të mendoni për diçka të këndshme.

Harrojeni frazën “Ska përse“.

© depositphotos

Mos thoni kurrë “Nuk ka përse” kur iu përgjigjeni një personi për shërbimin që u është dhënë atyre. Përkundrazi thuani: “Unë mendoj se do të kishit bërë të njëjtën gjë nëse do të ishit në vendin tim”.

Një deklaratë e tillë ngjall një ndjenjë reciprociteti: një person ndjen dëshirë për të bërë diçka për ju në shenjë falenderimi.

Kaloni në përshpëritje, bëni theksime edhe pa arsye

© depositphotos

Për të parandaluar pushimet e sikletshme mes një bisede, përdorni një deklaratë të lehtë dashamirëse në lidhje me frazën e fundit të personit me të cilin jeni duke folur. Kjo është një mënyrë mjaft e thjeshtë për të vazhduar bisedën dhe për të krijuar një atmosferë mikpritëse.

Pëshpëritja perceptohet si një formë intime e komunikimit. Mundohuni të thoni disa herë shprehje të caktuara me pëshpëritje, duke anuar paksa në drejtim të personit tjetër, sikur të jeni duke ndarë një sekret.

Një person do të vinte instinktivisht drejt jush për të dëgjuar më mirë. Shkelja e lehtë e hapësirës personale dhe ndjenja se keni ndarë një sekret do t’ju afrojë së bashku.

Lëreni njerëzit të komplimentojnë veten

© depositphotos

Mënyra më e mirë për të bërë një kompliment është të inkurajomi një person që të lavdërojë veten. Gjatë një bisede, nxisni kundërshtarin tuaj që të flasë për arritjet ose meritat e tyre, pastaj bëni si të habitur, “Vetë e keni bërë këtë? Si e keni arritur?

Pyetje të tilla do t’i bëjnë thirrje një personi të komplimentojë veten.

Kushtojini vëmendje qeramikës kur kaloni kohë së bashku

© depositphotos

70% e informacionit të rëndësishëm ndahet ndërsa hahet. Gjestet në këtë moment reflektojnë emocione, ndjenja dhe simpati. Nëse bashkëbiseduesi e vendos filxhanin sikur të ishin duke ndërtuar një mur, kjo tregon një dëshirë për të rritur distancën.

Një pjatë e përbashkët është një lloj i testit të miqësisë – pyetni nëse mund të provoni diçka nga pjata e shokut tuaj. Jo të gjithë do të bien dakord për të ndarë ushqimin, por kjo arrogancë e parëndësishme ndihmon për t’u afruar. Nëse e ndajmë ushqimin me një person, e konsiderojmë si një mik.

Shikoni buzët e bashkëbiseduesit, mësoni të ndryshoni ngjyrën e syve

© depositphotos © depositphotos

Njerëzit që prekin buzët e tyre me gishtërinj ose objekte, kanë turp. Kjo do të ndodhë nëse ju bëni një pyetje të pakëndshme ose sillni një temë që bashkëbiseduesi do të dëshirojë ta shmangë.

Mësoni të jepni sinjale korrekte me bebet e syve. Truri ynë i pëlqen bebet e zgjeruar në sytë bashkëbiseduesit, pasi kjo është një shenjë e simpatisë dhe e interesit.

A doni të pëlqeheni nga një person tjetër? I ftoni ata të darkoni diku me ndriçim të zbehtë, sytë duken më të errët, pothuajse të zinj, duke e bërë pamjen tuaj veçanërisht tërheqëse.

Nëse situata nuk është e qetë, shikoni filma

© depositphotos © depositphotos

Ndodh që njerëzit e pëlqejnë njëri-tjetrin vetëm pas një sërë pengesash dhe kontradiktash, por këto marrëdhënie shpesh janë më të forta se ato që zhvillohen që nga fillimi në mënyrë paqësore dhe pa konflikte.

Ky fenomen është bërë një klishe e filmave popullor: fillimisht personazhet janë në armiqësi, por gradualisht e njohin njëri-tjetrin më mirë dhe bëhen miq.

Sinjale dhe taktika të tjera që do të fitojnë simpati dhe besim:

© depositphotos © depositphotos

Një prekje e lehtë e rastit: prekni bashkëbiseduesin me bërryl, prekni shpinën, pretendoni se po pastroni diçka në shpatullën tuaja.

Përdorni gjeste emocionale: lëvizni kokën lehtë kur dëgjoni një monolog të gjatë të shokut tuaj sikur të jeni dakord me secilën fjalë.

Jini të sinqertë: tregoni kundërshtarin për dobësitë tuaja, ëndrrat, mendimet e fshehta, ose raste nga jeta. Kjo do të rrisë atraktivitetin tuaj në sytë e bashkëbiseduesit.

Tregoni ftohtësi ose paaftësi. Por vetëm nganjëherë. Kjo do të ngjallë kuriozitet dhe do të ngrohë interesin e kundërshtarit ndaj personalitetit tuaj.

Tregoni që ju jeni njëlloj: A e dini se një ekip ideal është një grup njerëzish që ndajnë shumë interesa të përbashkëta dhe kanë jetë të ngjashme?

Formula e miqësisë e zhvilluar nga një agjent i FBI-së:

Kjo formulë pasqyron karakteristikat kryesore të nevojshme për një besim dhe miqësi të fortë midis dy njerëzve. Ajo do të funksionojë nëse keni nevojë të bëheni miq me një partner biznesi, një shef të ri ose të afroheni me personin me të cilin jeni të dashuruar.

Afërsia është distanca psikologjike mes njerëzve. Kushti kryesor për shfaqjen e afërsisë është ndjenja e rehatisë dhe sigurisë në komunikim. Ndonjëherë, lejoni veten të shkelë hapësirën personale të një personi që do t’i mundësojë atij të vendosë se si dhe kur duhet të jeni më afër.

Frekuenca është numri i kontakteve dhe ndërveprimeve që bëni me një person tjetër në njësinë e kohës. Sa më shumë kohë të kaloni së bashku, aq më shumë të përbashkëta do të keni dhe aq më shumë ndikim në mendimet dhe veprimet e njëri-tjetrit.

Zgjatja është në përpjesëtim të kundërt me frekuencën. Nëse jeni shpesh së bashku, atëherë takimet gradualisht bëhen më pak të shpeshta. Përkundrazi, nëse takoheni rrallë, kohëzgjatja dhe rëndësia e secilit takim rriten ndjeshëm.

Intensiteti është aftësia për të përmbushur nevojat e një personi tjetër nëpërmjet sjelljes verbale ose joverbale. Vini re se sa i rëndësishëm është ky tregues. Ai reflekton nëse jeni duke shijuar kohën tuaj së bashku apo jo.

A do t’i përdorni këto truket tani e tutje? Apo i shfrytëzoni ato dhe ndoshta jeni të vetëdijshëm për sekrete të tjera? Na tregoni rreth tyre në koment!