Çfarë Thotë Ngjyra Juaj e Preferuar për Ju

©Depositphotos.com

Ngjyrat që zgjidhni çdo ditë mund të përkthejnë informacionin në botë. Për shembull, nëse ju pëlqen të vishni rroba të kuqe, mund të asocioheni me të qenit një person dominues.

Por ka më shumë ngjyra dhe ato mund të ndikojnë në sjelljen dhe disponimin tuaj dhe të lenë përshtypje tek të tjerët në mënyra të ndryshme.

Ne gjithashtu vumë re se ngjyrat që zgjedhim kanë një ndikim në personalitetet tona dhe ne do të dëshironim të ndajmë me ju atë që studiuesit kanë për të thënë në lidhje me këtë.

E kuqe

©Depositphotos.com

Po, ngjyra e kuqe mund të lidhet me agresion dhe dominim. Studiuesit kanë zbuluar se atletët që veshin këtë ngjyrë kanë 5% më shumë gjasa për të fituar. Shkakton shtim në rrahje zemre dhe një rritje të testosteronit dhe, si rezultat, mund të përmirësojë performancën.

Një zbulim interesant është se kamerieret me një uniformë të kuqe marrin më shumë bakshishe nga burrat. Studimet konfirmuan se kjo ngjyrë tërheq burrat. Ka një lidhje me dashurinë dhe pasionin. Pra, nëse dëshironi të ju vërejnë, provoni të kuqen.

Vjollcë

©Depositphotos.com

Vjollca shoqërohet me ceremonitë mbretërore. Përveç kësaj, lë përshtypjen e magjisë dhe fantazisë. Vjollca stimulon krijimtarinë dhe sjell paqe, por në të njëjtën kohë, lidhet me të qenit të ndjeshëm dhe emocional.

Portokalli

©Depositphotos.com

Nëse ju pëlqen ngjyra portokalli dhe e përdorni shumë, mund të jeni shumë energjikë. Kjo ngjyrë përdoret edhe për pilula sepse është një stimulues i mirë.

Është shumë e fuqishme dhe mund të shoqërohet me një mjedis të gjallë shoqëror. Gjithashtu portokalli sjell eksitim dhe energji. Kjo është ndoshta arsyeja pse shumë ekipe sportive e përdorin atë për uniformat e tyre.

E bardha

©Depositphotos.com

Një person që i pëlqen e bardha dëshiron një ndjenjë kënaqësie. Ata priren të jenë të organizuar, logjikë dhe të orientuar drejt detajeve në punë. Ngjyra mund të shoqërohet me pavarësinë në krijimin e gjërave.

Gjithashtu, mund të shkaktojë një ndjenjë pastërtie dhe thjeshtësie. Ndoshta është për shkak të këtyre cilësive që disa kompani pëlqejnë ta përdorin atë. Për shembull, Apple ka një sfond të thjeshtë të bardhë.

E zezë

©Depositphotos.com

Theshtë ngjyra e kufijve dhe e autoritetit. Është e fortë dhe mund të shkaktojë një ndjenjë elegance, zyrtariteti dhe misteri. E zeza reflekton një farë praktike dhe realizmi në botë, kjo është arsyeja pse përdoret aq shumë nga njerëzit që duhet të ndjekin një kod veshjeje në vendin e tyre të punës.

Një person që i pëlqen e zeza mund të shoqërohet me dikë që dëshiron kontroll dhe pavarësi.

Blu

©Depositphotos.com

Lloji i personit që i pëlqen bluja mund të jetë idealist, i besueshëm, autonom dhe i zhytur në mendime në punën krijuese. Ata priren t’u kushtojnë vëmendje detajeve, të bëhen perfeksionistë dhe të kenë sjellje të patëmetë.

Rekrutuesit mund të kërkojnë kandidatë që zgjedhin rroba blu për pozicione me stres të lartë, thonë ekspertët.

E verdha

©Depositphotos.com

Dikush që e do të verdhën ka një dëshirë për aventura. Nëse e bardha ka të bëjë me pavarësinë, atëherë e verdha ka të bëjë me lirinë. Ngjyra mund të shoqërohet me humor, spontanitet, optimizëm dhe pasion. Këta njerëz priren të jenë krijues, por impulsivë.

E gjelbër

©Depositphotos.com

Ne e shoqërojmë gjelbërimin me paratë dhe perimet, por studiuesit thonë se personalitetet e gjelbërta janë njerëz me natyrë që kanë dëshirë për siguri. E gjelbra mund të shoqërohet me suksesin. Si efekt fizik, ngjall relaksim dhe qetësi.

Është gjithashtu një ngjyrë freskuese. Mund të lidhet me rritjen, të mësuarit dhe shëndetin.

Rozë

©Depositphotos.com

Ngjyra rozë ka qenë e lidhur me zbutjen e agresionit, kështu që ju ndoshta nuk do të shihni një kriminel me një kostum rozë. Kjo ngjyrë dihet gjithashtu se është një rregullator i mirë i humorit dhe e bën dikë të duket më qetësues ndërsa e vesh.

Lidhjet kryesore që bëhen me këtë nfgjyrë janë dashuria, ndjeshmëria, bujaria dhe mirësia. Gjithashtu, kjo ngjyrë mund të zgjojë një dëshirë për të mbrojtur një person që e pëlqen atë.